0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 4
« Отговор #540 -: Септември 13, 2011, 21:55:23 pm »
здравейте момичета, до момента нямам отговор от министъра, а от НС, за сега имам само тези данни. Дано скоро имаме развитие по въпроса:
Документ: ПГ-????-Д-?? ...... от София - Портал на НС - До КЗ относно прекратяване дейността на Мед. център по репродуктивна медицина и оплаждане ин витро "София", поради наложен акт за адм. нарушение от Изп. агенция по лекарствата и спиране на процедурите на двойки с репродуктивни проблеми и в частност - пациентите на СБАЛАГРМ "София. Препратено в КЗ.
Дата на подаване: 02/09/2011 22:45

Етап 1: Етап Проверка дали документа подлежи на обработка
Начална дата: 02/09/2011
Срок: 2 дни
Статус: в изпълнение
Резолюция: Проверка дали документа подлежи на обработка

Етап 2: Етап Разпределяне по компетентност
Начална дата: 04/09/2011
Срок: 2 дни
Статус: чака изпълнение
Резолюция: Разпределяне по компетентност

Етап 3: Етап Изготвяне на отговор
Начална дата: 06/09/2011
Срок: 26 дни
Статус: чака изпълнение
Резолюция: Изготвяне на отговор

Мисли те ли, че изобщо ще обърнат внимание на писмото ми? Или просто си губя времето с тези писма до институциите? Аз имам още много време, защото скоро кандидатствах в Ц ФАР, но все пак и моето време ще дойде и затова не смятам, че не е правилно просто да стоим и да чакаме.
*
« Отговор #541 -: Септември 13, 2011, 22:11:29 pm »
Здравей,нищо не е излишно!!! :x никой не си хаби нервите и силите напразно! Както е извоюван този ФАр,така и ще трябва да се отговаря на всички пациенти! Това е начина и ако се наложи и се организираме,ще има отново празни детски колички пред МС!!Писна ми от тая държава / нема такава държава..../!! :x :x :x
/www.mamaibebe.com][/url]
« Отговор #542 -: Септември 14, 2011, 09:26:29 am »
Здравейте!
 На 21.09 трябваше да си взема заповедта от ФАР,но вчера ми се обадиха от фонда, че ще трябва да изчакаме заради случилото се.Интересното беше,че ми казаха,че договора е прекратен по настояване на д-р Владимиров.Някой има ли някаква информация лично от доктора защо той е искал да прекрати и дали ще работи скоро?
Успех на всички момичета в процедура и се надявам скоро и ние да се присъединим към тях!

« Отговор #543 -: Септември 14, 2011, 09:35:59 am »
Дизи, аз утре ще ходя при него, и мисля да го попитам подробно за какво става въпрос, и кога изобщо очаква конфликтът да бъде разрешен.
*
« Отговор #544 -: Септември 14, 2011, 09:39:33 am »
Добро утро,момичета! Истинска,най-добре е наистина да го разпиташ и така да получим достоверна информация.все пак до сега "стреляме в тъмното" ,и си хабим нервите,а ако успееш да дадеш подробности,ще сме ти много благодарни. :D Успех на всичкипрез днешния слънчев ден! :wink:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #545 -: Септември 14, 2011, 09:59:23 am »
Здравейте!
 На 21.09 трябваше да си взема заповедта от ФАР,но вчера ми се обадиха от фонда, че ще трябва да изчакаме заради случилото се.Интересното беше,че ми казаха,че договора е прекратен по настояване на д-р Владимиров.Някой има ли някаква информация лично от доктора защо той е искал да прекрати и дали ще работи скоро?
Успех на всички момичета в процедура и се надявам скоро и ние да се присъединим към тях!

Дези, съветвам те да следиш темата и да четеш поне последните няколко страници съобщения от нея!

разбира се, че има информация "лично от доктора"! публикувана е на сайта на клиниката, публикувахме я и тук, в тази тема - в края на август.

ето ти информацията, чети - http://www.ivf.bg/index.php/news

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #546 -: Септември 14, 2011, 11:30:29 am »
УЗ преглед 2-4 ден за преброяване на антралните фоликули и измерване на размера и яйчниците. УЗ - 30 лв.
:bighug: . Това иска доктора май, ще се броим. Иначе част от другите неща ги имам, а и той според мен няма съмнения за ияр, а просто иска да види доколко сме подготвени физически за арт, каква и с каква стимулация. Ние искаме инсе, но докторът говори за икси... ще се разбере след малко още изследвания и ходене. Благодаря ви, момичета!
« Отговор #547 -: Септември 14, 2011, 11:49:47 am »
Лили, при ИЯР проблемът е не само с количеството, но и с качеството на яйцеклетките. При ИКСИ фоликулите ще се пунктират и ще се види и реалното качество на яйцеклетките, докато при инсе всичко остава скрито в организма на жената. Сигурна съм, че ше постигнете съгласие с док по отношение на подходящата за вас процедура.
Успех!
*
« Отговор #548 -: Септември 14, 2011, 14:26:28 pm »
Лили, при ИЯР проблемът е не само с количеството, но и с качеството на яйцеклетките. При ИКСИ фоликулите ще се пунктират и ще се види и реалното качество на яйцеклетките, докато при инсе всичко остава скрито в организма на жената. Сигурна съм, че ше постигнете съгласие с док по отношение на подходящата за вас процедура.
Успех!
Разбира се, правим каквото има смисъл според всички изследвания osi_9. Иначе инсето може би е по-несигурно, но пък ще си спестим средства и болезнени процедури. Чакаме нова спермограма, пък ще видим.

Инхибин В-52 лв.
АМХ-62 лв.
А някакви спомени за колко време излизат изследванията? Настоява ли доктора да се правят в клиниката или може навсякъде? Не смея да пиша, че адресът ми е много неудобен, като знам колко момичета пътуват чак от провинцията  :oops:. А бих ги пуснала предварително, ако може навсякъде.
*
« Отговор #549 -: Септември 14, 2011, 14:46:59 pm »
Моите бяха готови за около 10-12 дни...не мисля,че е проблем да си ги изследваш там

*
« Отговор #550 -: Септември 14, 2011, 14:56:56 pm »
lili2011, и моите спомени са за около 7-10 дни.
Не мисля, че ще откаже да ти приеме изследванията. Аз, например, му обясних, че имам резултати от микробиология и цитонамазка и той каза, че няма проблем.
Знам, че работи с Кандиларов (или поне преди така беше - изследването за кръвната група го правеше там). И, според мен, се чуй с доктора и го попитай дали ще приеме изследвания от друга лаборатория.
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #551 -: Септември 14, 2011, 15:10:51 pm »
докторът не държи изследванията да са правени при него, но АМХ и Инхибин не знам дали правят рутинно на много места...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #552 -: Септември 14, 2011, 15:41:23 pm »
докторът не държи изследванията да са правени при него, но АМХ и Инхибин не знам дали правят рутинно на много места...
Мерси. Много ми помагате, момичета  :youwoman:!!! Ама много се чака за резултати  8O.
« Отговор #553 -: Септември 14, 2011, 21:26:23 pm »
Jam,от почти пет години не съм излязла от този форум.Сутрин ставам и първо чета всичко в Зачатие и БГ мама относно д-р Владимиров,процедури и т.н....
Не разбрах какво искаш да ми кажеш с това. Повече от половин година съм одобрена и чакам д-р Владимиров и тази новина съм я прочела сто пъти!
Интересното ми е че не ФАР прекратява договора, а доктора е настоял за прекратяване.

*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #554 -: Септември 14, 2011, 22:36:11 pm »
Интересното ми е че не ФАР прекратява договора, а доктора е настоял за прекратяване.

ами той това го е написал в съобщението си! затова те пратих да четеш.

Цитат
С нежелание и болка ви информираме, че Медицински център по Репродуктивна медицина и оплождане ин витро „София“ е принуден да прекрати работа с ЦФАР, поради неправомерно наложен акт за админастративно нарушение от Изпълнителната агенция по лекарствата. Мотивите за нарушение, изтъкнати в акта, са в разрез с чл.207, ал.1, т.5а от ЗЛПХМ, на който се основава и дейността на фонда. До изясняване на ситуацията ние временно прекратяваме договорните отношения с ЦФАР.

това ясно казва, че клиниката прекратява договора си с ФАР, а не обратното. ФАР няма претенции към клиниката.

*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #555 -: Септември 15, 2011, 13:44:52 pm »
Момичета за съжаление проблема с клиниката на д-р Владимиров и ЦФАР е много по-дълбок от колкото предполагате  :? Напълно възможно е и да не ги Удобрат!
Криска , може ли да ни запознаеш по-подробно с дълбочината на проблема , защото доктор Владимиров е на друго мнение. Днес говорих с него. Благодаря!

Руми, мисля, че е по-добре да вярваш на д-р Владимиров, а не на някой, който идва в темата и подхвърля някакви необосновани предположения. В средата на м. Юни д-р Владимиров ми каза, че до края на месеца ще имат договор и така и стана. След това по телефона му се обадих и за два дни ми подготвиха и изпратиха по куриер необходимите документи за кандидатстване. Много са точни и не размотават както става в някои други клиники.

Е, няма как да погледна сериозно на някаква информация, чиито приносител дори не може да я напише вярно, за достоверността и не коментирам ...

И какво стана сега? Онази, някаквата, която прелита из темата и пише глупости май излезе до някъде права, а? Ако погледнеш в профила ми сама ще видиш, че не съм в този форум от вчера!
Виж, правописните грешки са си едно на ръка, но ще ти кажа, че аз съм пациент на д-р Владимиров, благодарение на него имам 2 деца, и не на последно място го уважавам, но това не променя нищо! Просто исках да ви помогна и да ви подскажа да не се надявате изцяло на ФАР, защото нещата могат и да не се случат!
Уважавай хората в този форум и си мери приказките!
Нищо лошо не съм искала да кажа!

*
« Отговор #556 -: Септември 15, 2011, 14:07:51 pm »
И в крайна сметка,защо нещата "може да не се случат"???  :x :x Ако някой може да каже нещо допълнително,с което да помогне на всички ни да запълним мозайката от въпроси и отговори,нека го направи! До тук единственото ,което е "мъгливо" ясно е,че -клиниката ще има няколко месеца за да бъде лицензирана/или как се казващше там/,по -скоро болницата беше? Не знам каква е разликата от медицинско -юридеческа точка,но ако болницата трябва да се лицензира,по една наредба,трябва ли и клиниката,която си е съществувала ,а само си сменя сградата да минава по тази наредба или какъвто и да нормативен акт./това беше някаква версия ,пусната тук преди време,говоря за акредитацията/.
- разбира се от писмотто на самия Док,че са им направили акт за нарушение по чл.... ал... за това ,че продават лекарства и това е в нарушение,който акт ,те обжалват,предполагам и това ще отнеме поне 2-3 месеца? така ли се разбира от писмото?
- всичко това ли е причината да се прекъсне работата с ФАР? защото центъра не е акредитиран или защото има акт за нарушение и кое от тези неща води до прекратяване на работата с ФАР?
Ама много ми се "размъти" на мене и ще ви помоля,ако имате достоверно инфо,пишете го тук!!! :?Стига с тия - развалени телефони или пък постове с недомлъвки! Ако не искате да казвате нещо нево,просто не пъленет темата с неясноти,защото отговорите засягат много пациенти и когато ги няма или са грешни всички те се притесняват!
Много ви моля!!!
« Отговор #557 -: Септември 16, 2011, 09:01:55 am »
То как да напишеш нещо?Нали виждаш,че в момента в който се обадиш и някой те отрязва доста грубо.Аз лично само чета и много рядко се включвам.
Другата седмица съм при д-р Владимиров и се надявам да каже дали може да се разчита на процедура по фонда тази година.

*
« Отговор #558 -: Септември 16, 2011, 10:07:26 am »
Рачо само не ми е ясно, ако някой има достоверно инфо и го напише тук:
1. Как точно ще разбереш дали е достоверно?
2. Няма ли пак да го обвините, че разпространява клюки?
И изобщо какво значение има каква точно е причината, това което болницата е сметнала за необходимо е казала.
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #559 -: Септември 16, 2011, 10:21:02 am »
струва ми се, че се даде достатъчно като количество и достоверност информация.
какво повече?

агенцията по лекарствата е глобила клиниката за това, че продава лекарства на пациентите си по фонда. да, но фондът работи с клиниките само, ако те продават лекарствата на пациентите си, като изплаща на клиниките определена сума за медикаменти по определени от фонда цени. затова и всички клиники продават лекарствата за процедурите на пациентите си по фонда. чл.207, ал.1, т.5а от ЗЛПХМ е правното основание да се извършва такава продажба на лекарства.
да, но агенцията по лекарствата това не го признава и налага наказание на клиниката. съответно, клиниката спира да продава лекарства (за да не бъде наказвана за повторно нарушение, което е още по-сериозно като глоба!), докато не се изясни официално кой е прав и кой крив. спирайки да продава лекарства, клиниката по същество трябва да спре и работа с фонда - иначе не е възможно просто.

това е - същото го е написал и д-р Владимиров в съобщението си. а кога ще се изяснят нещата, това няма как някой от нас да знае. и всякакви спекулации и намеци, че "тя работата била по-дебела", че "то не се знаело какво точно става", са плод на злоумишлени клюки, целящи да навредят на репутацията на клиниката. д-р Владимиров ясно е написал - през клиниката са минали проверки от всички възможни проверяващи органи и нито една от тези проверки не е установила нарушения. добре го прочетете това.

при положение, че има текст в закона, който разрешава тази продажба, при положение, че ЦФАР работи по този начин с всички клиники, да се глобява една единствена клиника ми звучи като наказателна акция със злоумишлена цел.