0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 4
« Отговор #360 -: Юни 24, 2011, 00:11:57 am »
Веселка,по това време да вземеш да правиш анализи на постове, писани преди около седмица,изглежда че си много напушена! Много си мислех да не ти отговарям,но ще ти драсна два реда!
Именно защото не сме всички еднакви,както казваш,не може и сумата за всички да е една!!! За това точно е добре да се разграничат поне основните диагнози! Ако ме разбираш правилно! Защото не може едно и също нещо ,да струва различни суми?? Разбра ли ме?? Все едно си в магазин! Та ,за по-скъпото -да плащат всички,а за другото - всеки сам! Някак си е кофти,горчи! Не мислиш ли? Ти колко опита си си само финансирала?? Предполагам че,плащаш данъци на тая държава ,както и ние го правим? Защо си мислиш ,че си по-различна от нас? Само в случай ,че диагнозите ни са еднакви?
Никъде не е казано,как държавата ще контролира клиниките,които въпреки всичко трябва да дават рецепти на пациентите си да си осигуряват лекарства,с което да надвишат определения лимит! Ти къде прочете,че ще има здравни "детективи"? Ако поне малко беше се замислила,щеше да разбереш,че няма правила ,поне до момента ,по които да определят коя клиника е нарушители, коя не! Ние поне не разбрахме за такива критерии и чакаме да видим тълкуванието! И накрая,каквото и да ти говорят,знай че става дума за пари"!!! Изглежда си мислиш,че ние парите за процедурите ги берем по овощните дръвчета в провинцията?? Не ми се отваряше темата,но правила ли си сметка колко ни струва пътуването и престоя,които не се поемат от ФАР???? Честно казано,много ме натовари! Защо пък фонда да няма пари??? За тази година са 15 млн.!!!Все пак има клиники ,които продължават да си работят с него? Или намекваш за някаква тенденциозност???  Освен това,нали винаги сумата е била 5 000 лв,не разбирам какъв е проблема ,тогава??? 
п.п. последно,повечето стимулиращи лекарства до момента ,смеси ги купували в "близките нам страни" На наш риск,но сме живи все още!!! Именно защото, никакъв фонд не ми ги е покривал,а цените там просто са по-добри!
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 4
« Отговор #361 -: Юни 24, 2011, 08:45:39 am »
Раче , много си прав !
Малиии!Има 2-3 потребителки в темата , които от 2009 година се чудят  , в коя клиника да правят опитите. Ами , ако не сте 100 процента сигурни в Д-ра , зцащо , въпреки че не искате , правите компромиси и продължавате с процедурите при д-р Владимиров.Има достатъчно други лекари.
Имам 2 опита при него и знам ,че това е моят лекар. Други , може да не го чувстват така. Тогава , имат право на избор. Просто се насочват към друга клиника.
 При първият ми успешен опит , сме дали около 13000 лв-за процедура , пътни , прегледи , изследвания , престой и поддържане на бременността до 6 -ти месец. И , сега какво !?! Да не би доктора да ми е виновен , че направих аборт? Даването на пари , не приключва с успешния опит. Това трябва да е ясно на всички , за да бъдат подготвени финансово.
 Вторият опит ни беше финансиран от Общината. Доплатихме около 2000лв.Неуспешен.
 Сега ми излезе заповедта от фонда.Пак ще съм си при моя лекар. Д-р Владимиров , каза че ще подпише договор до края на месеца , но ако трябва ще го чакам и 1 година , само и само да съм при него.
 Разбирам момичетата с изтичащи заповеди , или тези , притиснати от други обстоятелства. Естествено , че не са длъжни да чакат. Всеки решава сам за себе си.

По отношение на цените в клиниката. Стига вече с това , че е по-скъпо. Отивайки в клиниката , всеки се е запознал с ценоразписа. Ако го устройва - добре , ако ли не-има право да избере друга клиника.

Какво означава , че Фондът няма пари. 15000000 лв. не са малко. Няма как в нашата малка и бедна страна да се раздават по 100000000лв. Като нямаме пари , ще си чакаме реда , и това е. Не се отпускат малко пари.
Желая успех на всички момичета и момче ! Нека всеки сбъдне своята мечта!
« Последна редакция: Юни 24, 2011, 08:48:40 am от rumibumy »
*
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 4
« Отговор #362 -: Юни 24, 2011, 09:23:21 am »
rumibumy, какво ще направиш ако д-р Владимиров, въобще не подпише с фонда???? Ще кажаеш майната му на парите който ми дават 5000 лева и само и само да си при него пак ще се финансираш сама ли?
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 4
« Отговор #363 -: Юни 24, 2011, 09:28:15 am »
rumibumy, какво ще направиш ако д-р Владимиров, въобще не подпише с фонда???? Ще кажаеш майната му на парите който ми дават 5000 лева и само и само да си при него пак ще се финансираш сама ли?

densi ,д-р Владимиров е единственият лекар ,който за всичките години , през които ходя по лекари , не ме е подвел нито веднъж. След като получих обаждане от Фонда , му звъннах и той , каза че до края на месеца  ще подпише договора. Каза ми да информирам служителките във Фонда , ако е възможно да си получа заповедта в началото на месец юли , тъй като трябва да е с новото име на клиниката. И , аз му вярвам. Знам , че щам е казал нещо , то не са празни приказки.
И ,да . Ако този опит е неуспешен , което изключвам като възможност , защото ще е , докато чакам за евентуално финансиране от Фонда за втори опит , ще търся начин да се самофинансираме отново , да оползотворим чакането. Знам , че няма да ми се наложи , обаче. :wink:
За справка. Имах час за д-р Стаменов и вторият опит можех да го направя при него , но не използвах часа си. Така го чувствам , така направих, колкото и наивно да звучи. :D
« Последна редакция: Юни 24, 2011, 09:42:27 am от rumibumy »
*
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 4
« Отговор #364 -: Юни 24, 2011, 09:32:40 am »
Дорета1, много съжалявам за лошите новини, но по-добре да знаеш истината , отколкото да губиш време и пари в нови безрезултатни опити. Казвам го като жена, която е в твойто положение и напълно те разбирам. За да не спамим повече темата, ако нещо друго те интересува - пиши на лични, с каквото мога ще ти помогна.

Безумието "ограничение на опит до 5000 лева по ФАР" просто няма смисъл да го коментирам - това ще засегне страшно много пациенти. Единственото, което ще се постигне е че опитите по ФАР за жени с ИЯР ще се свеждат само до опити на ЕЦ или на лимитиран, което рязко ще намали шансовете за успех.
Този акт пряко удря по клиниките, които спазват закона (кавато е тази на д-р Владимиров), тъй като пациентите масово ще отидат при онези клиники, които не го спазват (всички знаем кои са те :x ). Явно това е и целта, тъй като аз друга не виждам!
Само че, когато една клиника не спазва закона, тя може да не го спази във всяко едно отношение и всеки един пациент рискува, доверявайки се на такава клиника, собственото си здраве, дори и живот.
Защото примерно, когато се връщат 5 ембриона и се развие многоплодна бременост редукцията (която масово се прави в такива клиники) определено е много сериозен риск, както за оставащите ембриони, така и за майката! И не само това, много са примерите, няма смисъл да се разводнява темата - мошеника си е мошеник, което автоматично изключва всякаква гаранция, че към вас ще бъде честен и ще направи най-доброто в името на крайния успех, независомо от това колко пленително ви омайва с приказки относно "Надеждата за дете".
Аз лично на клиника, която не спазва закона не бих доверила здравето и живота си, независимо от това колко трябва да чакам в тази на д-р Владимиров.
Той може и да не говори много - то няма и нужда, все пак не е психоаналитик, но при него съм 100 % сигурна, че никога няма да рискува здравето ми в името на високата успеваемост на клиниката си или на печалбата си.
Всеки сам си преценява!
Бъдете здрави!

*
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 4
« Отговор #365 -: Юни 24, 2011, 10:10:56 am »
rumibumy, аз също много му вярвам и съм го избрала като лекар. Но точно преди ти да пишеш че е казал че ще подпише с фар, едно момиче може би седмица преди теб е писало че му се е обадило и той е казал че близките месец, два няма да подпише..... аз чакам до месец да ми връчат заповедта и вече се чудя какво ще правя .... а не искам да го сменям, но ... ако не подпише,не мога да се откажа от тази помощ 5000 лева
*
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 4
« Отговор #366 -: Юни 24, 2011, 11:37:02 am »
Момичета ,не виждам смисъл ,периодично да "придъвкваме" темата и най-лошото-да се обвиняваме взаимно в не разбиране!! :(Това е най-глупавото ,което можем да правим,а и няма да ни помогне.На никой от нас не му се сменя лекар или клиника.Най-малкото ,защото вече има изградена силна връзка между тях и самият доктор е съвсем наясно със статуса на двойката.Все пак е инвестирано в изследвания и процедури.Също и на никой не му се иска да прежали 5000 лв,както всички сме наясно колко е цената на един опит! Предполагам,повечето имат поне един самофинансиран..? 8O Аз отивам на ДРЗ във Варна.Има тема за ФАР ,както и д-р Владимиров ще консултира.Ще направя всичко възможно да получата максимална и актуална информация.Нека спрем веднъж завинаги да се "чоплим"!! В крайна сметка ,нали всички се "печем на един огън" и се борим за едно и също нещо. Хайде ,тръгвам. :D
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 4
« Отговор #367 -: Юни 24, 2011, 11:43:20 am »
Milenceto, ти докъде стигна? Доволна ли си Щерев?
Днес отивам на преглед и ще преценим какво ще правим. За сега само един преглед съм имала там. Доволна съм, колкото можах да видя :)
*
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 4
« Отговор #368 -: Юни 24, 2011, 12:04:16 pm »
Момичета ,не виждам смисъл ,периодично да "придъвкваме" темата и най-лошото-да се обвиняваме взаимно в не разбиране!! :(Това е най-глупавото ,което можем да правим,а и няма да ни помогне.На никой от нас не му се сменя лекар или клиника.Най-малкото ,защото вече има изградена силна връзка между тях и самият доктор е съвсем наясно със статуса на двойката.Все пак е инвестирано в изследвания и процедури.Също и на никой не му се иска да прежали 5000 лв,както всички сме наясно колко е цената на един опит! Предполагам,повечето имат поне един самофинансиран..? 8O Аз отивам на ДРЗ във Варна.Има тема за ФАР ,както и д-р Владимиров ще консултира.Ще направя всичко възможно да получата максимална и актуална информация.Нека спрем веднъж завинаги да се "чоплим"!! В крайна сметка ,нали всички се "печем на един огън" и се борим за едно и също нещо. Хайде ,тръгвам. :D
Аз пък не виждам къде са взаимните обвинения. Всеки има право на мннение и го изказва, вече започвам много да се дразня от подобен род менторски вметки!
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 4
« Отговор #369 -: Юни 24, 2011, 12:16:55 pm »
Аз отивам на ДРЗ във Варна.Има тема за ФАР ,както и д-р Владимиров ще консултира.
Ра4о, питай го кога ще подпише договора и много поздрави на Варна:)
*
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 4
« Отговор #370 -: Юни 24, 2011, 13:52:14 pm »
Благодаря Давиела!! Ще предам,аи ще взема колкото информация има!! :wink:

Танита,ако се върнеш половината тема  премина в такива постове!!Едни и същи въпроси,на които никой тук няма отговори..? Не виждам нищо менторско в това ,да не пълним темата с глупави постове!! както виждаш,няма отговори! Аз също си изказвам мнението,не преча никой да го прави,но изглежда ти просто така си говориш... На мен пък ми омръзна да хленчите,честно да ви кажа! не виждам голяма полза от последните страници тук! Съжалявам! :x
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 4
« Отговор #371 -: Юни 24, 2011, 14:14:16 pm »
Рачо , на мен пък на моменти ми е смешно. Момичета , недоволни от това , че доктора още не е подписал , оплакващи се ,че ги мотаят , пишат в съседната тема , обаче и от другата клиника са недоволни!?!  :wink:На хората угодия няма , ейййй. :lol: Други , се чудят накъде да хванат. 8O Ми , как накъде? Сядаш и решаваш. Ако имаш възможност , чакаш доктора да подпише , ако не -насочваш се на друго място , където не е сигурно ,дали ще стартираш веднага.
Темата е за това -да споделяме мнение. И мен ме дразнят някои постове , но си трайкам. :lol:
*
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 4
« Отговор #372 -: Юни 24, 2011, 14:29:12 pm »
Форумите са за това всеки да сподели мнение, опит и който с каквото може да помогне. Такива на които всичко им е ясно и всичко за себи се решили и ги дразни, че някой друг не е решил и се чуди какво да прави тогава да не влизат във форуми. И защо така лошо едни към други, вместо да си помагаме с инфо и съвети, всчики ни мъчи една и съща болка ....
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 4
« Отговор #373 -: Юни 24, 2011, 15:02:00 pm »
densi, спокойно. Сега болката е -кога ще подпише доктора и , дали ще подпише!?! :lol: След като подпише , страстите ще се уталожат. :wink: Преди година и нещо  проблема беше , защо в нашата клиника се доплаща повече. Ей такива ми ти работи. Важното е интрига да има ,  да се джанкаме за нещо.
Призовавам , някой , който е в процедура да пише , за да измести фокуса на едномесечните ни тиради. Още по-хубаво ще е да се похвали с положителен тест , че в жегата , съвсем изтрещяхме. :lol:
« Последна редакция: Юни 24, 2011, 15:11:13 pm от rumibumy »
*
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 4
« Отговор #374 -: Юни 24, 2011, 15:05:53 pm »
Да наистина, нека който има някакво инфо относно доктора да пише :)) а до тогава много успех и ++ резултати на всички ни  :D
*
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 4
« Отговор #375 -: Юни 24, 2011, 15:36:36 pm »
Междувременно PlamiD сподели в друга тема (извинявам се, че издавам) лоши новини - отрицитален кръвен тест.
Нека я подкрепим и в тази тема.
Плами, всички сме много съпричастни към болката и разочарованието, което вероятно изпитваш. Не се предавай и отчайвай. Сигурна съм, че щастието ще те споходи в най-скоро време.  :bighug:



   La vita è bella
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 4
« Отговор #376 -: Юни 24, 2011, 17:46:50 pm »
Румибуми - за да изпълня желанието ти, и да сложа край на спора - ще се включа! :)

За съжаление и втората ми стимулация беше прекратена преди самата пункция - доктора канцелира цикъла.  СТрашно много желание, надежди и емоции вложих, но няма смисъл да Ви обяснявам - всички знаете как се чувствам.
Доктора, както винаги беше честен - предпочете да прекратим процедурата, защото беше сигурен, че няма да  е успешна, отколкото да я направим до край, и да платя пълното ИКСИ, знаейки, че нищо няма  да се получи.
Плановете? Решихме през септември да стартираме нова процедура, като този път да смени тотално протокола, поемайки голям риск от хиперстимулация.
Относно вярата в доктора - въпреки, че 2 процедури бяха прекратени без дори да стигнем до пункция, аз му вярвам. Намерих връзки в "Малинов", имам възможност да отида скоро там, за да опитам и там. Но няма да го направя. Защото зная, че Владимиров е не по-малко добър специалист, помогнал е на не по-малко жени, и най-вече, защото осъзнавам, че тези хора са лекари, а НЕ богове! И не правят бебетата с магически пръчки. Не на всеки може да се помогне веднага, и от първия път...Както и да е..отплеснах се!
На всички момичета, които са в процедура - успех! На тези, които имат съмнения- пожелавам Ви скоро да си изясните какво, как и къде ще правите!
Хубава вечер от мен!       
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 4
« Отговор #377 -: Юни 24, 2011, 20:45:47 pm »
 istinska, добре казано ! Точно това му харесвам и аз на д-р Владимиров : честността , а не залъгването и лустросването. Бъди сигурна , че всички ще успеем някой ден ! Важното е ,че имаме сили да се борим !
На Плами , няма да раздавам прегръдки и да казвам ,че съжалявам. Ще й кажа само едно :" Не се предавай , ти си силно момиче ! Борбата продължава !" :D
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 4
« Отговор #378 -: Юни 25, 2011, 01:01:09 am »
Безумието "ограничение на опит до 5000 лева по ФАР" просто няма смисъл да го коментирам - това ще засегне страшно много пациенти. Единственото, което ще се постигне е че опитите по ФАР за жени с ИЯР ще се свеждат само до опити на ЕЦ или на лимитиран, което рязко ще намали шансовете за успех.
Този акт пряко удря по клиниките, които спазват закона (кавато е тази на д-р Владимиров), тъй като пациентите масово ще отидат при онези клиники, които не го спазват (всички знаем кои са те :x ). Явно това е и целта, тъй като аз друга не виждам!
Само че, когато една клиника не спазва закона, тя може да не го спази във всяко едно отношение и всеки един пациент рискува, доверявайки се на такава клиника, собственото си здраве, дори и живот.
Защото примерно, когато се връщат 5 ембриона и се развие многоплодна бременост редукцията (която масово се прави в такива клиники) определено е много сериозен риск, както за оставащите ембриони, така и за майката! И не само това, много са примерите, няма смисъл да се разводнява темата - мошеника си е мошеник, което автоматично изключва всякаква гаранция, че към вас ще бъде честен и ще направи най-доброто в името на крайния успех, независомо от това колко пленително ви омайва с приказки относно "Надеждата за дете".
Аз лично на клиника, която не спазва закона не бих доверила здравето и живота си, независимо от това колко трябва да чакам в тази на д-р Владимиров.
Той може и да не говори много - то няма и нужда, все пак не е психоаналитик, но при него съм 100 % сигурна, че никога няма да рискува здравето ми в името на високата успеваемост на клиниката си или на печалбата си.
Всеки сам си преценява!
Бъдете здрави!


:good_post:
Tanita  :balk_46: :flower:
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 4
« Отговор #379 -: Юни 25, 2011, 09:14:26 am »
Информация от вчера, лично от д-р Владимиров - договор с фонда ще се подпише до края на месеца, това ще бъде публикувано  в сайта им. Няма смисъл да звъним постоянно и да си "чешем езиците" тук :) Успех!
Цялата мъдрост на човечеството се побира в две думи - търпение и надежда!