Веселка,по това време да вземеш да правиш анализи на постове, писани преди около седмица,изглежда че си много напушена! Много си мислех да не ти отговарям,но ще ти драсна два реда!
Именно защото не сме всички еднакви,както казваш,не може и сумата за всички да е една!!! За това точно е добре да се разграничат поне основните диагнози! Ако ме разбираш правилно! Защото не може едно и също нещо ,да струва различни суми?? Разбра ли ме?? Все едно си в магазин! Та ,за по-скъпото -да плащат всички,а за другото - всеки сам! Някак си е кофти,горчи! Не мислиш ли? Ти колко опита си си само финансирала?? Предполагам че,плащаш данъци на тая държава ,както и ние го правим? Защо си мислиш ,че си по-различна от нас? Само в случай ,че диагнозите ни са еднакви?
Никъде не е казано,как държавата ще контролира клиниките,които въпреки всичко трябва да дават рецепти на пациентите си да си осигуряват лекарства,с което да надвишат определения лимит! Ти къде прочете,че ще има здравни "детективи"? Ако поне малко беше се замислила,щеше да разбереш,че няма правила ,поне до момента ,по които да определят коя клиника е нарушители, коя не! Ние поне не разбрахме за такива критерии и чакаме да видим тълкуванието! И накрая,каквото и да ти говорят,знай че става дума за пари"!!! Изглежда си мислиш,че ние парите за процедурите ги берем по овощните дръвчета в провинцията?? Не ми се отваряше темата,но правила ли си сметка колко ни струва пътуването и престоя,които не се поемат от ФАР???? Честно казано,много ме натовари! Защо пък фонда да няма пари??? За тази година са 15 млн.!!!Все пак има клиники ,които продължават да си работят с него? Или намекваш за някаква тенденциозност??? Освен това,нали винаги сумата е била 5 000 лв,не разбирам какъв е проблема ,тогава???
п.п. последно,повечето стимулиращи лекарства до момента ,смеси ги купували в "близките нам страни" На наш риск,но сме живи все още!!! Именно защото, никакъв фонд не ми ги е покривал,а цените там просто са по-добри!