Milenceto, и аз чакам до месец да ми се обадят от фонда и просто незнам какво ще правя, като ми кажат да си сменя клиниката. Разчитах много др. Владимиров да подпише с фонда, все пак той е наш лекар, чрез неговата клиникат сме подавали документи, при него сме правили различни процедури. И сега какво??? Търсете си друга клиника .... Сега трябва да ходим и да се молим някой да ни приеме ли? Не съм очаквала че Владимиров няма да подпише ... разочарована съм
Денси, а не си ли разочарована от ограниченията, които се налагат на клиниките и принуждават някои от тях да не сключат договор с фонда?
Ами според мен след като фонда е преценил, че сумата от 5000 лв е достатъчна, то считам че са направили сметка за цената на необходимите лекарства и процедури. Това че клиниката изисква по- голяма сума е друг въпрос. След като съответните лекари смята, че техният труд е по- скъп и не могат да работят по този начин да не сключват договор и да работят само платено.
А вие не се ли замисляте, че Фонда просто няма пари, с които да плаща процедурите, и се чуди какви безумни ограничения да наложи, за да се откажат клиниките да работят с него?
Какво означава "фонда е преценил". Ние да не сме под калъп там. Всички сме със супер индивидуални проблеми и съответно решения на тях. Е, няма как те да струват точно по 5 000 лв.
s.mimi, нали не мислиш, че заради д-р Владимиров си чакала една година одобрение?
Не мога да разбера защо негативите, които създава системата (разбирай ФАР и държавата) се прехвърлят изцяло върху клиниката?
Защо не протестирахте, когато въведоха това безумно правило за 5 000 лв? А сега сте особено сърдити на клиниката... Така всеки може.
Знам, че е ужасно неприятно да си сменяш доктора на този етап. Напълно ви съчувствам и разбирам. Но ви моля да гледате обективно на нещата.
ra40, точно защото ни е много стриктен доктора, а и заради случаите на чудещи се на кого да се оплачат пациенти, споменати по-горе, никой няма да се наеме да изписва нещо, което да се купува извън клиниката. Веднага ще се намерят хора, които да подават жалби как не се спазват правилата, как ги изнудват...
doreta01, ужасно съжалявам. Но недейте да губите надежда. Все пак има вариант да си имате бебе. Малко почивка и после смело напред!