Успех!Но,все пак,нека запазим добрия тон в темата!Твоят,определено ми се струва малко остър. :wink:Ти си направила своя избор.Нека и останалите момичета ПРЕЦЕНЯТ САМИ какво да правят.
Д-рът е прав,все още да мисли ,дали да сключи Договор.Както знаем при него повечето от пацинтките са със сериозни проблеми,налагащи често пъти и по-силни стимулации.Предвид новите,за мен - недообмислени условия с доплащането , не знам как е възможно да се вместят по-тежките случаи в тази сума!?!Нека помисли доктора,но да излезе със становище по въпроса , за да не сме в неведение и ние.Защото ,помислете,ако трябва да се вмести в сумат , няма да има възможност да ви предписва необходимата доза от медикаментите за стимулация.Например, ако по принцип са нужни 250-300 единици дневно,той не може да ги предпише , защото няма да стигнат 5000лв.Вместо 250-300 единици , ще може да изписва до 150 единици Гонал,например.И,какво следва?След стимулациите ще се оплакваме,че били некачествените яйцеклетки,че били малко,че били празни, и пак - докторът ще ни е виновен.Друг вариант е да използва по-евтини препарати за стимулация.
Най-лошият случай ще бъде , ако подпише и му се наложи да действа на избирателен принцип, а именно -да работи по Фонда , само по случаи , които позволяват минимални дози при стимулациите , като при жени със СПКЯ.
Има обаче и вратичка. За да се избегне прословутото доплащане , при нужда от повече медикаменти,жените да ги купуват от друго места.
Извинявам се за дългия пост! :lol:Просто си разсъждавам по темата.Дано докторът ни информира за решението си по въпроса с Фонда , в най-скоро време!