0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 4
« Отговор #20 -: Април 08, 2011, 13:08:56 pm »
Много благодаря на всички за отговорите :)
Май е по-добре да се видя с д-р Владимиров и тогава до го мисля. Но, тъй като все искам да съм предварително подготвена какво ме чака...:)
А и коментирахме с док., че трябва да съм на къс протокол, заради това, че съм със СПКЯ. А така ми изглежда, че ще съм на дълъг. Ама въобще няма никаква гаранция, че той ми е казал нещо и аз съм го разбрала правилно. Като вляза при лекар се паникьосвам и губя ума и дума :)
*
« Отговор #21 -: Април 08, 2011, 14:09:10 pm »
Аааа,споко,Лари! То ,особено в тази материя направо си като "хипопотам в блато"!!! Това не е като -пий един аналгин,или вземи Оспамокс,че е широкоспектърен! Да ти кажа честно,искрено ти желая въобще,ама въобще да не навлизаш в темата! :lol:Просто Док си свършва работата и се изнасяте със 200км в час да си гледате бебоците!!! :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #22 -: Април 08, 2011, 14:38:12 pm »
Благодаря ти, Ra40. И на мен това са ми "творческите" планове, ама... :)
*
« Отговор #23 -: Април 08, 2011, 15:50:30 pm »
хи хи ,ама ако спазваме хронологията,нашето "изнасяне" трбва да е преди вашето!!!! :lol: osi_19
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #24 -: Април 08, 2011, 16:03:32 pm »
Чудя се дали в клиниката препоръчват месеца преди процедурата някакъв определен тип хранене. Търся в интернет, има теми в някои форуми, но май по-скоро информацията е свободни съчинения на пациентите, и нищо конктретно.
Имате ли представа дали Владимиров коментира такава тема с пациентките си? Аз последния път бях решила да го питам, но... както винаги въпростите ми просто се изпариха от главата ми. :((

коментира, всякакви теми коментира, стига да има време за това :)
аз съм го разпитвала по такива въпроси - за хранене, режими, неща за подобряване на качество на яйцеклетки, витамини и прочие. общо взето, единствената препоръка е била да спра цигарите. той не смята, че има нещо, приемано през устата, което може да подобри качеството на Я.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #25 -: Април 08, 2011, 16:08:00 pm »
хи хи ,ама ако спазваме хронологията,нашето "изнасяне" трбва да е преди вашето!!!! :lol: osi_19

Много, много, много успех ви желая :)
« Отговор #26 -: Април 08, 2011, 19:06:23 pm »
Ариадна,инжекциите се поставят много лесно,а осабено пен! Нямаш нужда от мед.сестра,освен ако не ти е неприятно! даже мъжете ги бият на девойките ,понякога! :lol:Ама ,аз не съм от тях,нещо!~ Освен за мускулните ,които са накрая на стимулацията,макар че и тях "по-опитните " си ги поставят сами.Това поне важи за Гонал,Цитротид и Прегнил! За другите медикаменти не съм много наясно!
Рачо, леко си ме объркал с Lary75 :wink: Ние минахме по този път през ноември, а сега чакаме цикъл, за да правим трансфер на замразени ембриони. Инжекциите наистина се поставят много лесно, макар че мен ме беше страх да се пробода. В дните на прегледи и когато чакахме за нови назначения на лекарства ми ги поставяха следобедните инжекции в клиниката. Иначе в другите дни и за Декапептила разчитах на съпруга ми.
По отношение на храненето не съм се допитвала до д-р Владимиров. Хранех се основно с повече белтъчна храна и плодове и избягвах шоколад. И мисля, че благодарение на това избегнах усложнения, защото бях с 22 яйцеклетки.
*
« Отговор #27 -: Април 08, 2011, 19:50:05 pm »
Здравейте и от мен и благодаря за стиснатите палци :)
Пункцията мина добре, имам само 5 яйцеклетки. Утре ще чакаме обаждане, за да разберем какво се случва по-нататък.

Да кажа и аз за инджекциите - беше ми много страшно преди като четях във форума, но се оказа, че не е трудно след като ме инструктираха. Единствено Меногон при мен не се понасяше добре на корема и когато имах възможност ми го биха мускулно.

Успех момичета и момчета :) Явно всички сме по дълъг протокол, което хич не ми е ясно в + или в - е, но е важен резултата :)))
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
« Отговор #28 -: Април 09, 2011, 12:56:28 pm »
Titkata, би ли пояснила в какво се изразяваше недоброто понасяне на Меногона подкожно? Други стимулиращи препарати как ти се отразяват подкожно?

Меногонът при мен даваше локална реакция като зачервяване и подуване (втвърдяване) на мястото, не веднага, а на следващия ден. До ден-два се е разнесло. Само веднъж изглежда уцелих кръвоносен съд и мястото смени цветовете на дъгата  :lol:

От поста на Мишле виждам, че и в нашата клиника са минали на Овитрел (четох на доста места, че Прегнилът вече не се внася, или нещо от сорта). Хубаво е, че Овитрел може и той да се поставя подкожно  :D Само дето за следващата стимулация имам един подарен ми Прегнил, който ще използвам, и дано и не стигна до Овитрел  :mrgreen:
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #29 -: Април 09, 2011, 15:14:24 pm »
аз съм слагала Меногон подкожно в корема и отначало нищо ми нямаше, но към последните инжекции взеха да стават едни обширни, подути и зачервени места, които сърбяха и докторът каза, че съм направила нещо като локална алергична реакция. тогава преминахме на мускулно поставяне, а тия петна седяха още 2 седмици.

казаха ми сестрите, че от подкожно поставяне може да се премине към мускулно в рамките на един цикъл лечение, но обратното не. тоест, ако си почнал серията мускулно, до края трябвало мускулно.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #30 -: Април 10, 2011, 08:46:17 am »
Пререгистрират името на Прегнила, нещо подобно ми обясни една приятелка от Хигия, та затова го няма в момента. Търсих къде ли не, но като се налага взех Овиртреле.
« Отговор #31 -: Април 11, 2011, 10:24:37 am »
Привет Момичета!
Разписвам се в темата, за да мога да я следя с интерес!
Успех, нека това бъде пролетта на нашите сбъднати мечти! :)
« Отговор #32 -: Април 12, 2011, 09:04:36 am »
Jam - благодаря за отговора! Аз вчера бях при Димитрова /на 12 ден от МЦ/. Взе ми секрет за микробиология и цитонамазка, и ме прегледа. Мислех да я попитам за храненето, но тя беше толкова словоохотлива, че реших, че няма смисъл да я занимавам с нея. И аз така реших - ще се храня с храни, богати на протеин, ще дам каквото треябва от себе си, пък да става каквото Господ е решил, и Владимиров сътворил ! :))))

Титката - стискам палци за обаждането днес!
« Отговор #33 -: Април 12, 2011, 16:20:05 pm »
Мацки, аз да се похваля и тук с положителен тест!!
Пожелавам го на всички от сърце!

Благодаря ви, д-р Владимиров! :bighug:

*
« Отговор #34 -: Април 12, 2011, 16:36:35 pm »
Ехееее,Мишленцееее,честитооооооо!!!! :D Ама дай подробности ,де! Да се "потопим" и ние в блажени мечти!! Какво каза кръвния???? :D
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #35 -: Април 12, 2011, 16:40:53 pm »
Мацки, аз да се похваля и тук с положителен тест!!
Пожелавам го на всички от сърце!

Благодаря ви, д-р Владимиров! :bighug:

знаех си аз :) честито и всичко да е наред до финала!

« Отговор #36 -: Април 12, 2011, 16:45:00 pm »
Ехееее,Мишленцееее,честитооооооо!!!! :D Ама дай подробности ,де! Да се "потопим" и ние в блажени мечти!! Какво каза кръвния???? :D
Хмммм...аз от една приятелка знаех да наблюдавам знаците! И беше великата конспирация днес. Още като ме боцнаха, вече знаех- усетих го някак си. Казаха ми да изчакам 1 час, отивам аз, д-ра излязъл някъде и се започва великото чакане. Бях предупредена, че всички знаят, но никой нищо няма да ми каже, защото така са инструктирани. И.. отивам аз да питам след 1 час, само видях, че едната ми се усмихна и се изпари! Положението ми стана ясно. Не искаха да ми кажат, доктора ги казвал тия неща. Както и да, дочкахме го...подадоха му само листчето, гледа, гледа...и се обърна и ми стисна ръката! Пък аз го настисках целия!!  :lol: :lol: :lol: Още тогава се разревах, подкарах ги всички по ред, на стълбите ревах, голямо чудо беше!
Неописуемо е чувството, ще видиш съвсем скоро!  yahoo_17

*
« Отговор #37 -: Април 12, 2011, 16:49:09 pm »
Ха ха ха ,ами тя тая сцена във клиниката ли??? Манее,ами то моето Вили е било свидетел! Точно ми се обади по телефона-имало радостни мигове в клиниката ,вика!!! ЕЕееее,Мишле,ясно,на кадем си ни ти!!! :)
« Отговор #38 -: Април 12, 2011, 17:00:18 pm »
Ха ха ха ,ами тя тая сцена във клиниката ли??? Манее,ами то моето Вили е било свидетел! Точно ми се обади по телефона-имало радостни мигове в клиниката ,вика!!! ЕЕееее,Мишле,ясно,на кадем си ни ти!!! :)
Ами в клиниката ами :)))) ЯВно аз съм била, дано днес е имало и други добри новини де. Със сигурност съм й пратила късметче щом е била там :)

jam:bighug:

*
« Отговор #39 -: Април 12, 2011, 17:42:49 pm »
Ами в клиниката ами :)))) ЯВно аз съм била, дано днес е имало и други добри новини де. Със сигурност съм й пратила късметче щом е била там :)

jam:bighug:

Хе хе, явно, днес всички се движим в комплект. И аз се връщам сега от клиниката, цял следобед стоях там, но за съжаление съм изтървала хубавата новина и реакция на Мишле82.
Мишле82, едно голямо ЧЕСТИТО и от мен :)