0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 4
« Отговор #60 -: Април 14, 2011, 13:11:58 pm »
Ние идваме от Варна. Там също не говори много доктора,освен ако не го питаш! Все съм си мислил ,че само той е толкова несловохотлив! въпреки всичко,зададеш ли въпрос,се опитва да ти обясни разбираемо! При д-р Владимиров ,още първата среща и разбрах,че положението си е направо същото!!! :o Но той също обяснява много внимателно,ако нещо те интерисува!Явно това е присъщо на всички добри специалисти в областта на репродуктивните методи!  :lol:Явно е присъщо за гениите!! :wink:/ооппсс малко четки,че нали и ние сме скоро с Гонала  :)/. Изследвания явно се пускат, базисни, на всички пациентки и пациенти!както бях писал и преди,явно всяка клиника си има своя "технология" и това включва методи на работа и изследвания,които са необходима основа за правилни изводи и евентуално лечение.Просто тук така работят и в това няма нищо лошо,макар че и ние много се чудихме в началото, да се огледат нещата и в дълбочина!Д-ра изследва ИЯР винаги,особено ако ви е първи опит!Това е моето впечатление! Успех на всички!! :P
/www.mamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #61 -: Април 14, 2011, 13:22:27 pm »
Мишле82 Честито!Лека и безпроблемна бременност. :bighug:
« Отговор #62 -: Април 15, 2011, 09:37:32 am »
Аз пих един аулин преди хидротубацията.Много се притеснявах,но доктор Димитрова е много внимателна.Тя спира веднага щом усетиш нещо по неприятно. Не се притеснявайте!

*
« Отговор #63 -: Април 15, 2011, 09:59:37 am »
Успокоихте ме :) след малко тръгвам :) аолин - нямам, но ще пия две нош па, пих и кафе...Д-р Димитрова на момента ли казва дали има проблем или не?

*
« Отговор #64 -: Април 15, 2011, 13:26:33 pm »
Здравейте на всички :-Р
малко се поотнесох и докато седна да пиша станало петък - шантава работа :)

Искам първо да честитя на Мишлето и да й пожелая всичко нататък с бременността да върви наред и да изживее страхотни бременни месеци и да гушка бебок или бебоци :)))

Café con leche от меногона в момента на инжектирането подкожно ми ставаше червено, подуто и болезнено и следващите 2-3 дни става леко лилавко, после жълтичко, все едно съм се удряла някъде. И като инжектирахме 3 на корема и не остана много здраво место за другите боцкания, затова момичетата-сестрите в клиниката ми предложиха да мина на мускулно инжектиране докато се успокои местото.

Моят трансфер мина още в понеделник, на третия ден от пункцията. Сега съм още в отпуск и съм си у дома. Следващата седмица ще е теста и искам да ви попитам кога през деня се прави, на гладно ли, сутрин ли или може по обяд, защото няма да пътувам до клиниката, а ще го правя другаде и евентуално да знам правилата. Искам да ви питам и друго - предполагам че е нормално след тези манипулации - усещам бодежи и малко тежест ниско долу и като се раздвижа повече ме заболява и аз си полягвам и почивам. Явно при всички жени е различно, защото някои момичета не усещат нищо...
Стискам палци на момичетата в подготовка :)))
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
« Отговор #65 -: Април 15, 2011, 13:34:09 pm »
titkata , стискам ти палци следващата седмица да бъде най-щастливата за теб до тук! А по-нататък и още по-щастливи!  :P
Кръвния тест мисля, че няма значение по кое време на деня ще го направиш, както и не е в зависимост от това дали си гладна, пила кафе и пр.
Тези симптоми, които усещаш смятам, че са нормални, все пак мястото е и травмирано, и са ти уголемени яйчниците. Ако болката стане силна, ти сама ще усетиш, иди на преглед. Аз бях доста зле, момичетата тук доста ме успокоиха, ходих на преглед. Дали от многото вода, която ми препоръча д-ра да пия, дали от четирите Cetrotide-a, но от следващия ден започна да отшумява болката.

« Отговор #66 -: Април 15, 2011, 15:48:46 pm »
Титката - стискам палци след 11 дни да ни зарадваш! :))))
Искам да попитам и Титката и Мишлето, какви указания Ви да де Владимиров за след трансфера? Каза ли Ви колко време да се лежи и д.р. такива препоръки ?
« Отговор #67 -: Април 15, 2011, 15:53:15 pm »
Титката - стискам палци след 11 дни да ни зарадваш! :))))
Искам да попитам и Титката и Мишлето, какви указания Ви да де Владимиров за след трансфера? Каза ли Ви колко време да се лежи и д.р. такива препоръки ?
Само за деня на трансфера ми каза да си полежа и "от утре си живееш по същия начин, както до сега". Това бяха точните му думи. Само го попитах изрично кафе мога ли да пия, защото съм кафеджийка и сутрин, ако не пия не съм човек, каза ДА, няма проблем. Е, сега моя разум е достатъчен, за да си лежа повече, не вдигам тежко, не чистя, кафе само 1, по-слабичко с мляко, като цяло сама се съобразявам и без изрични инструкции. Но той самия нищо не ми забрани. Дори за секса нищо не каза. Аз от форума зная, че не бива, не от него.

*
« Отговор #68 -: Април 15, 2011, 16:26:24 pm »
Абееее,какво ти лежани,бе!!! 8O Мяташ мотиката на рамо и на....къра!! :x Сега е време за копан!! Няма време за лежане,аааа! Зимата какво ще папкаме!? :lol:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #69 -: Април 15, 2011, 20:29:31 pm »
Момичета,
ТИТКА  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :goodluck:
аз май не съм за тази тема..но нещо не откривам къде трябва да бъда :) :balk_172:
И все пак да споделя.Хидротубацията мина добре..боля ме,не малко.Но мина за 5 минути,а резултатът - Двустранна проходимост на маточните тръби :balk_46: :balk_47:
Хормоните обаче ...
ДХЕА - 487.5 при реф. 18- 391
ФСХ  - 8.5   при реф. 3.85 - 8.78
ЛХ   - 13.4  при реф. 2.12 - 12.86

Другите са в норма.Другата седмица взимам Антимюлеров и Инхибин.Предстои после и преглед за да се установи ЛУФ или не.
Ако можете да ми кажете тези резултати поправими ли са според вас :)

*
« Отговор #70 -: Април 15, 2011, 20:35:03 pm »
Забравих,
днес ми е 9-ти ден от МЦ , а д-р Димитрова е написала ,че нямам доминантен фоликул ? Това много ли е лошо.Обикновено цикъла ми е 28-31 дни

« Отговор #71 -: Април 16, 2011, 00:45:29 am »
Здравейте, момичета! През март, 2011г. правих ИКСИ при д-р Владимиров, за огромно мое съжаление- неуспешно! Все още ме боли... Питането ми е, кога отново мога да направя втори опит? Проблемът при нас е мъжки фактор, но ми направи впечатление, както и на мъжа ми, че никой за нищо не го търсеше, освен за спермограма. Знаете ли, дали някой в клиниката на д-р Владимиров се занимава с мъжки фактор? В новата клиника дали има апаратура за подбор на качествените сперматозоиди? Благодаря! Успех на всички момичета и особено на тези, които сега са в процедура!
*
« Отговор #72 -: Април 16, 2011, 01:17:05 am »
Проблемът при нас е мъжки фактор, но ми направи впечатление, както и на мъжа ми, че никой за нищо не го търсеше, освен за спермограма.

mavega, прочети тази тема. Дълга е, но ще намериш много и полезна информация.

Често не е достатъчна само техника за подбор на сперматозоидите, а са нужни изследвания и лечение според конкретните проблеми при партньора ти.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #73 -: Април 16, 2011, 01:26:32 am »
Проблемът при нас е мъжки фактор, но ми направи впечатление, както и на мъжа ми, че никой за нищо не го търсеше, освен за спермограма. Знаете ли, дали някой в клиниката на д-р Владимиров се занимава с мъжки фактор?

това е клиника по акушерство, гинекология и репродуктивна медицина. с лечение на проблемите на мъжката отделително-полова система се занимават уролози, андролози и ендокринолози. в клиниките по репродуктивна медицина, мъжете обикновено само за спермограма ги търсят. макар че има и хитови куриози, когато дори самата пациентка пристига за пункция без мъжа си, щото той за какво им бил? :)

докторът най-добре ще ти каже кога можеш да направиш нов опит, но най-вероятно ще ти каже за наесен.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #74 -: Април 16, 2011, 09:44:46 am »
mavega , ако имате замразени ембриончета, още след следващия цикъл можете да повторите опита. От доктора го знам, защото го питах при евентуален неуспех кога можем да повторим. Ако се налага да правиш нова стимулация, може би 2-3 месеца трябва да починеш.

« Отговор #75 -: Април 16, 2011, 10:24:42 am »
Мишле82, от сърце ти желая най-щастливите "бременни" месеци, а след това- най-сладкото/сладките бебе/та! :babyflips:  :babyflips: За мое съжаление, нямам замразени емброни- от 8 извадени яйцеклетки, 2 се оплодиха, но нито една зигота не се "хвана".
Цигу, наясно съм, че с мъжки фактор се занимават уролози и андролози(малко хора знаят, че в България няма специалност Андрология, а тази дейност се поема от уролози и в по-малък процент от интернисти(напр.в Плевен интернист се занимава с мъжки фактор)). Та, учудването ми беше, че в елитна клиника по репродуктивно здраве, с много добри гинеколози- д-р Владимиров, д-р Димитрова... и ембриолози, няма уролог и не се обръща внимание на мъжкия фактор! А, знаем, че в около 50% стерилитета се дължи именно на мъжки фактор.
« Отговор #76 -: Април 16, 2011, 10:28:37 am »
Допуснах неволно грешка! Исках да кажа на jam- знам, че с мъжки фактор се занимават уролози и андролози....
Цигу, благодаря ти за инфото!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #77 -: Април 16, 2011, 11:54:07 am »
mavega, не се занимават по две причини, според мен:

1. защото те са специалисти по репродуктивна медицина - тоест, по преодоляване на мъжкия фактор чрез инвитро оплождане. това е тяхното "занимаване" с мъжкия фактор.
2. защото в огромния брой случаи, мъжкият фактор не се лекува.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #78 -: Април 16, 2011, 15:40:00 pm »
jam, много, много си права! За съжаление, в голям процент мъжки фактор не се лекува и единствения шанс е ИКСИ! Независимо от причината за безплодие, на всички момичета желая УСПЕХ и сигурна съм, че д-р Владимиров прави много двойки щастливи! Аз не съм се отказала от помощта му, както и тази на целия му екип!
*
« Отговор #79 -: Април 16, 2011, 15:56:24 pm »
Здравейте, момичета! През март, 2011г. правих ИКСИ при д-р Владимиров, за огромно мое съжаление- неуспешно! Все още ме боли... Питането ми е, кога отново мога да направя втори опит? Проблемът при нас е мъжки фактор, но ми направи впечатление, както и на мъжа ми, че никой за нищо не го търсеше, освен за спермограма. Знаете ли, дали някой в клиниката на д-р Владимиров се занимава с мъжки фактор? В новата клиника дали има апаратура за подбор на качествените сперматозоиди? Благодаря! Успех на всички момичета и особено на тези, които сега са в процедура!

Подбор на качествени сперматозоиди винаги правят,но мъжкия фактор е трудно да се лекува.Можеш да опиташ с билки.При нас имаха ефект.