0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Напитки с кофеин
« -: Април 06, 2011, 14:14:31 pm »
Здравейте!

Извинявам се предварително ако има друга подобна тема.

Прочетох доста информация по въпроса и то противоречива. От малка пия Coca Cola и Pepsi /в големи количества по 2 литра на ден/, като всяко малко дете не съм се замисляла за вредата им. Сега съм на 23 години и от това което прочетох за вредата от кофеина се притеснявам, че тази моя лекомисленост може да ми създаде проблеми в опитите за забременяване. Моля, ако някои да е сблъсквал с този проблем да сподели мнението си и ли да даде съвет мога ли да си помогна с нещо.

Благодаря Ви предварително!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Напитки с кофеин
« Отговор #1 -: Април 06, 2011, 14:39:21 pm »
просто спри да го правиш (да пиеш такива количества) и не мисля, че ще има проблем.

вредата не идва само от кофеина, а и от голямото количество захар, което вкарваш с тия 2 литра кола.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #2 -: Април 06, 2011, 14:58:48 pm »
 Значително ограничих количеството на колата с намерение да спра напълно консумацията и. Прочетох,  че има връзка м/у кофеина и нивата на калции в организма, а самия калции е важен за зачеването и бременност. Започнах прием на комбинирани витамини съдържащи калции, пия и фолиева киселина и селен.
« Отговор #3 -: Април 06, 2011, 19:34:37 pm »
Защо не замениш колата с натурален сок - например от касис или арония? Но не от кутия, а концентрат, който се разрежда в вода. Също толкова сладки са като колата, а доста по-полезни. И подобни на цвят :)
« Отговор #4 -: Април 06, 2011, 20:51:20 pm »
Замествам я със фреш или с вода. Мерси за съвета Klarisa, ще опитам, чувала съм, че аронията  е много полезна.
*
« Отговор #5 -: Април 13, 2011, 16:55:07 pm »
А според мен сякаш най-вкусничко и утоляващо жаждата ми звучи една леедено студена, огрооомна цитронада  :D Сода, лимони и захар, а защо не и мед?
« Отговор #6 -: Април 13, 2011, 17:26:21 pm »
:) Аз добавям и пасирана прясна мента. Наздраве!