Правим опити от година и два месеца.Последните няколко месеца си ходих при моя гинеколог,който ми изследва само LH и FSH.ЛХ на 4-5 ден от цикъла скачаше много , а той гинеколога казваше ,яе фоликулите са 11 мм в най-добрия случай.Пих три месеца Фемикур- билкови хапчета някакви :)Имам и аденом на хипофизата.Не помогна този фемикур и реших,че е крайно време да се насоча към Клиника по стерилитет.
Всичко е идеално - тръби,хламидия,спин дори
. спермограма.
При първият Преглед - предположиха LUF , не знам какви бяха размерите.На втория преглед - ме извикаха на 5 ден за LH ,FSH и други ,като LH пак беше откачил.ДХЕА също е високичък.Но после на 21 -вия ден,фоликула го нямаше и ДОК каза,че овулация съм имала и отхвърли LUF.
Разбрахме се - почваме ИНСЕ,но не ми каза,че ще е на Ест.Отидох на 10 ден от цикъла,както ми казаха,Два фоликула 7.5 мм на 7 мм , казаха,че няма изразен фоликул.НА 20.05 вчера - пак малки за 14 ден.И сега пак ме викат в понеделник 23.05 .Малко много писах ,но исках да ви кажа ,че и при гинеколога ми - се откри такава зависимост при мен - малки фоликули,често правя и кисти на десен яйчник,но ...не знам
Има ли причина да са толкова малки и дали това всъщност пречи за забременяване по естествен път.И ако да - имам ли шанс да забременя от ИНСЕ ест. или направо да се готвя са стимулация - и последно
- ако има стимулация - това значи ли ,че ще имам добри размери на фоликули или просто,ще станат повече на брой, но пак малки на размер.