0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инсеминации - април, май и юни 2011 година
« Отговор #260 -: Май 26, 2011, 15:06:39 pm »
Зузка, при мен беше напълно безболезнено. Абсолютно нищо не усетих. Както писах по-горе, най-неприятно беше чакането със спекулума. Иначе корема и кръста ме болят от снощи, но го отдавам на овулацията. Незнам защо при теб е толкова неприятно. Да не би да има проблем с матката. Четох някъде постинги на други момичета, които имаха същите усещания. Разгледай старата тема за инсеминациите.
*
Re: Инсеминации - април, май и юни 2011 година
« Отговор #261 -: Май 26, 2011, 15:12:12 pm »
Катрин  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:Дано това да е твоя опит.
Стоянова какво стана днес май щеше да правиш теста или греша?! :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:


*
Re: Инсеминации - април, май и юни 2011 година
« Отговор #262 -: Май 26, 2011, 15:59:35 pm »
Стискам палци да стане този път Катрин :crossfingers: Кажете как протича при вас процедурата момичета,болезнена ли е? Аз усещам много силни болки при инсеминациите.Самото измерване на дълбочината с катетъра,и защипването преди това,дори и при пускането на материала-от всичко това страшно ме заболява,направо стоя на нокти и ставам като рак червена от болката.Заболяваме ме чак кръста,и ме пронизва някаква като нишка болка в яйчниците и въобще навсякъде-ужасно е просто.

Много странно. При мен нямаше никаква болка, освен неприятното усещане от спекулума. Имам приятелка, която дори е започнала да кърви по време на инсе, но това е било от неправилно сложен катетър. А ти казваш ли на лекарите, че те боли? Защото на мен още първия път ми обясниха, че не трябва да усещам абсолютно никаква болка и ако има нещо да кажа веднага.
*
Re: Инсеминации - април, май и юни 2011 година
« Отговор #263 -: Май 26, 2011, 16:30:08 pm »
koala, много се радвам, пу-пу! :)

Стоянова:crossfingers:

Катрин, всичко звучи много, много добре, дано!  :crossfingers:

zyza , аз усетих само поставянето на спекулума и от него ме заболя. Но не разбирам защо вие, момичета, сте сте били по 30 мин. с него? Аз буквално НЕ усетих инсеминацията. Докато още ме болеше от поставянето на спекулума, чух да ми казват "Инсеминацията е извършена." 8O След което веднага махнаха и спекулума.

Момичета, днес много провесих нос. От сутринта си пия вече Клостилбегита и се настройвам позитивно. Но днес бяхме на контролен преглед при уролог (тъй като 6-7 месеца бяхме на добавки) и той даде заключение, че с тази спермограма няма смисъл да правим инсеминация сега. Неговият съвет е да направим инсеминацията след 3 месеца, през които мъжът ми отново да пие добавките. Според него инсеминации сега е загуба на средства. При това вчерашната ни спермограма е по-добра от параметрите при инсеминацията миналия месец, когато имахме общ брой 7 млн. преди обработката. Аз мисля да продължа процедурата все пак, защото вече сме започнали и сме се настроили.
*
Re: Инсеминации - април, май и юни 2011 година
« Отговор #264 -: Май 26, 2011, 16:56:29 pm »
Apr, то е въпрос на лична преценка. Ако чувстваш, че трябва да го направиш - просто го направи. Пари се изкарват. Трудно е за всички да ги осигурят, но сигурно пък после ще съжаляваш защо не си опитала. Така че, ако парите не са голям проблем - по-добре пробвай. Ние нямахме кой знае какъв проблем със спермограмите (е, не бяха кой знае колко добри, но ставаха за инсе), но имаше изключително подобрение от Fertilaid за мъже. Вярно, че след 6 месеца прием, но се виждаше разликата. Разбира се, зависи при кого какъв е проблема. Този фертилейд, както за мен, така и за него, никой не ми го е предписал. Аз четох в нета и реших да го пробвам. За женския не знам дали ми повлия, но за мъжкия - определено се видя ефекта.
Re: Инсеминации - април, май и юни 2011 година
« Отговор #265 -: Май 26, 2011, 17:17:23 pm »
Момичета аз приключех с 2то инсе започваме с третото надявам се то да е късметлиското   Този път с някакви инжекций в корема още не знам как се казват днес ги поръчахме   Някой слагал ли е болезнено лие ? Успех на всички стискам ви силно палци
« Последна редакция: Май 26, 2011, 17:23:47 pm от k.s.stoyanova »
Красиfile:///
Re: Инсеминации - април, май и юни 2011 година
« Отговор #266 -: Май 26, 2011, 17:29:40 pm »
Apr, и аз съм на мнението на Коала. Ако имате финансова възможност - опитайте. В края на краищата ни трябва само по 1 сперматозоид, който да си свърши качествено работата.
Стоянова, съжалявам, мила! Дано скоро се махнем от тази тема и да ходим в бременелската!
*
Re: Инсеминации - април, май и юни 2011 година
« Отговор #267 -: Май 26, 2011, 20:24:10 pm »
Ох незнам защо така при мен,дали те не правят нещо както трябва незнам.Ето предният път друга сестра ми го направи и пак беше ужасно болезнено.Питахме тогава защо така ме боли,и тя ме попита дали съм раждала(не съм)-и тя ми каза,че за това така ме боляло,з-то не съм раждала и било много тясно.Като съм ги питала преди всичко наред ли е,и те ми казваха,че всичко е наред(това беше при видеозона за измерване размера на яйчниците и ендуметриума).Попитох и дали всичко ми е наред с шийката(дали е скъдена),и пак им беше същият отговора-всичко е наред.Карат ме да кашля за да не усетя болката,но всичко се усеща з-то не могат да вкарат катетъра,мъжа ми каза че чак се огъвал и не можел да влезе,и тогава сестрата взимала железни щипки за да разствори началото на матката(дупчицата)за да го вкара,и после той излизал извит като сърп.Боли от спекулума,после докато вкарат катетъра,после трябва да им кажа като усетя болка(това значи,че са достигнали дълбочината на матката-измерват я),и като пускат материала(все едно силни ПМС),и ми казват да се отпусна докато пускат материала-как да се отпусна-аз ще гръмна направо и ще се спраскам от спекулума.Следващия път ще кажа поне него да не ми навиват толкова много за да не боли.Успех на всички ви желая!Дано успеем!                                                                                  Краси съжалявам много,не се предавай,скоро всички ще успеем!Единствено на мен ми биха последния път прегнила в корема,другите инжекции си ги бия винаги в краката,но казоха,че мога и в корема да си ги бия.Мен ме стимулират с менопур.
« Последна редакция: Май 26, 2011, 20:30:49 pm от zyza »
   
*
Re: Инсеминации - април, май и юни 2011 година
« Отговор #268 -: Май 26, 2011, 20:53:37 pm »
zyza, и аз не съм изпитвала болка при никоя от четирите инсеминации. Само веднъж имаше проблем с вкарването на катетъра, но просто го смениха с друг модел и вторият влезе бързо и лесно.

Не е редно да изпитваш толкова силни болки и е добре да разбереш на какво се дължат. Това си е живо изтезание.
Re: Инсеминации - април, май и юни 2011 година
« Отговор #269 -: Май 26, 2011, 21:06:38 pm »
Темата за болката при инсеминацията е дискутирана неколкократно. Очевидно при всеки е различно... разбира се  :wink:

Аз съм от онези, които не усещат нищо, с изключение на поставянето на спекулума.

На последната инсеминация, до деня преди процедурата, слагах йодни глобули заради инфекция. Е, от пустия йод док се поизпоти с вкарването на спекулума, голямо съпротивление от страна на влагалището срещна  :lol: Накрая ми каза, че много съм се била стегнала.

В допълнение, съм със супер крива шийка и за да изправи ъгъла, док използва специален инструмент - каза да му подадат хистерометъра. Два часа след инсето кръвнах, за мой ужас, но само толкова. Било е от допълнително използвания инструмент.

Някой по-нагоре беше писал за катетъра като причина за кървене - не мисля, че е възможно, тъй като катетрите са супер меки.

zyza, мъжът ти присъства по време на процедурата в кабинета и гледа как ти поставят всички инструменти и катетъра?  :balk_88:
*
Re: Инсеминации - април, май и юни 2011 година
« Отговор #270 -: Май 26, 2011, 21:54:37 pm »
Stoyanova много съжалявам за негативния резултат.Стискам силно палци третата да е последна и успешна  :goodluck:
Да ви кажа - днес 19-ти ден - отново преглед малките фоликули са станали 16.5 и в събота отново на преглед :) не съм очаквала да чакам почти до датата на цикъла за инсе...и дано не боли толкова ,че като чета как е минала инсе-то ,повече ми звучи на направена хидротубация,не че имам опит в инсе-тата.Но болките ,които описваш zyza изпитах по време на хидротубация,само че малко по-леки от твоите...


Re: Инсеминации - април, май и юни 2011 година
« Отговор #271 -: Май 27, 2011, 10:06:32 am »
Йоли, не се тревожи! Виждаш, че случаите придружени с болка са малко. При Зузка може би си има причина за това. Стискам палци да пораснат фоликулите до събота и после с положителни мисли на инсе.
Re: Инсеминации - април, май и юни 2011 година
« Отговор #272 -: Май 27, 2011, 10:31:11 am »
Зравейте момичета разбрах какви са инжекцийте Фостимон някой ползвал ли е такива
Красиfile:///
Re: Инсеминации - април, май и юни 2011 година
« Отговор #273 -: Май 27, 2011, 11:09:00 am »
Аз съм ползвала само Меногон, но всички подобни са различни търговски наименования на едно и също нещо - гонадотропин (бил той човешки менопаузален, или изкуствено създаден). Прочети тук за гонадотропините и стимулацията с тях.

По каква схема ще ти го прилагат - брой дни и по колко единици на ден?
*
Re: Инсеминации - април, май и юни 2011 година
« Отговор #274 -: Май 27, 2011, 12:38:34 pm »
Дано Катрин :)
Утре сутрин ще разберем дали са вече ОК за инсе и ще се отчета след това.
Стискам палци и на краката за положителен резултат при теб  :D


Re: Инсеминации - април, май и юни 2011 година
« Отговор #275 -: Май 27, 2011, 13:51:54 pm »
Стоянова, аз ползвах Фостимон при първата ми стимулация. Не останах особено доволна. Първо от цената и второ, че не отговорих добре на тях ( направих само 2 фоликула). На следващата стимулация минах на Меногон. От него съм доволна - хем евтин, хем и давам добър отговор на стимулацията. При Фостимона нямах и странични реакции, както при Меногона, но се търпят.
*
Re: Инсеминации - април, май и юни 2011 година
« Отговор #276 -: Май 27, 2011, 17:09:54 pm »
koala, katrin, благодаря за подкрепата, много добре ми се отрази!
k.s.stoyanova , успех с новата процедура и стимулация!
jolie8614 , не се страхувай от болката, наистина рядко се случва, по-важното е фоликулите да са готови за утре, а на мен ми се струва, че ще са супер! Щом не е имало проблем при поставянето на катетъра при хидротубацията, вярвам, че няма да има и сега. А и лекарката, която ще те инсеминира, е изключително уменла и бърза в инсеминациите. Успех утре и чакам новини!
Re: Инсеминации - април, май и юни 2011 година
« Отговор #277 -: Май 27, 2011, 21:19:19 pm »
Цената не ме бърка защото ми ги поема 100%  здравната каса само иглите и спринцовките си плащам . Да може би за да няма хи-перстимулация тъй като съм с лека поли кистоза, а тук при 5 или 6 фоликула не правят инсе . FFSTIMON INJ 751E 10 дни в корема по 5 от 2те страни
« Последна редакция: Май 27, 2011, 21:29:08 pm от k.s.stoyanova »
Красиfile:///
*
Re: Инсеминации - април, май и юни 2011 година
« Отговор #278 -: Май 28, 2011, 02:29:22 am »
Аз със гонадотропини(менопур)образувам само по 1-2 фоликула
« Последна редакция: Май 28, 2011, 02:55:38 am от zyza »
   
Re: Инсеминации - април, май и юни 2011 година
« Отговор #279 -: Май 28, 2011, 10:09:35 am »
Стоянова, я ми разясни тази част със здравната каса. Аз не съм чувала, че могат да се поемат медикаментите. Може би защото лекаря ми не работи със здр. каса?