0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: IVF/ICSI - април, май, юни 2011
« Отговор #400 -: Април 27, 2011, 21:22:58 pm »
Еми, страхотна бройка сте заформили. Дано всички се развиват успешно.
Лили, мен цитротида ми го биеха в корема, и до 10мин. след това местото се подуваше и ме сърбеше ужасно, като при алергична реакция. Няколко дни след като го започнах, ми включиха и медрол, и незнам дали си внушавам, но туй като е кортикостероид ми успокояваше алергичната реакция. Но може би е било просто, зашото съм започнала да посвиквам, както Мишле казва. Така, че всичко е нормално, не се притеснявай!
Vaci, не съм наясно с тези бактерии в сирената, но аз не съм се лишавала от сирене (обичам го много). По добре не се хвърляй в такива филми! :wink:

[/url]
« Отговор #401 -: Април 27, 2011, 21:24:05 pm »
Ти сега ме накара да се зачудя, vaci. Не съм чувала за тази бактерия.
От това, което прочетох току що останах с впечатление, че никакви меки сирена и охладени храни не трябва да ядем, защото ще сме потенциално застрашени. Пък на мен напоследък доста ми се услажда сиренцето  :oops: В доста от храните има какви ли не отрови, изкуствени неща, каквито не подозираме...предлагам да си хапваме по малко от всичко, каквото ни се яде и да не се шашкаме толкова  :ask:
Другите дали знаят нещо по-подробно и убедително?

*
« Отговор #402 -: Април 27, 2011, 21:32:19 pm »
Ох Мишле, ralitka... Не искам да стряскам никого - и аз къде какво съм прочела - малко ми трябва... Все си мисля че ако фетата не е препоръчителна след ембрио трансфер, щяха изрично да ни предупредят, нали? Така се поуспокоявам :)
« Последна редакция: Април 27, 2011, 21:37:08 pm от vaci »

*
« Отговор #403 -: Април 27, 2011, 21:42:16 pm »
Момичета, сега се върнах от клиниката..
Значи, тук процедират различно и брояят само фоликулите, които са над 10мм.
Имам 11 фоликула над 10мм и 23, които са по-малки. Останах с впечатлението, че имам 5/10 милиметрови от ляво и 7/10 милиметрови от дясно. (някои от тях са 10 1/2)
Това добри размери ли са за 6ти ден от стимулацията? (само 5 инжекции обаче, понеже аз си ги слагам вечер)
Естрадиола ми е 386 днес (видях си резултата онлайн) Сестрата от клиниката не ми се е обадила още...Това не е ли малко???
Значи... колкото се опитвам да съм спокойна и да "дишам" толкова повече се "втелясвам" от притеснение  :?

« Отговор #404 -: Април 27, 2011, 21:58:45 pm »
Гале, не зная под "тук" коя държава имаш предвид, т.е. от къде пишеш в момента, но аз не съм с впечатлението, че се броят само тези над 10 мм. Искаш да кажеш, че имаш общо 34 фоликула?!  8O Това ми се струва адски много.

*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #405 -: Април 27, 2011, 21:59:40 pm »
Vaci, не чети чак толкова, че аз като се изследвах за токсоплазмоза и четох, че може да се прихване и от немити зеленчуци и недоопечено месо. Сега като седна на заведение от страх 1 салата не мога да си поръчам, защото през цялото време се чудя и мая дали е измито всичко както трябва :lol:.
Гале, не знам какви трябва да бъдат стойностите и размерите на фоликулите, но дано всичко е както трябва! Стискам палци!
Ралитка, кога ще направиш нов кръвен?
*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #406 -: Април 27, 2011, 22:06:03 pm »
 Гальонди,според мен е фоликулите са си ок за 6 ден,и аз доста поразпитах и аз на 6 ден моите бяха 10-11мм,естрадиола ми бесхе 535 имам 5 в дясно и 3 в ляво,а имах доста по малки които изобщо не ми ги мериха,всичко си е наред според мен.стискам ти палци миличка.
*
« Отговор #407 -: Април 27, 2011, 22:10:52 pm »
Гале, не зная под "тук" коя държава имаш предвид, т.е. от къде пишеш в момента, но аз не съм с впечатлението, че се броят само тези над 10 мм. Искаш да кажеш, че имаш общо 34 фоликула?!  8O Това ми се струва адски много.
Тук, е в Колорадо, САЩ  :oops:
Обясни ми лекарката, че тях ги интересува броя на фоликулите, които са почнали да растат и са над 10мм  osi_12 И общия брой на мен също ми се струва много.. но не изглеждаха притеснени в клиниката..
Аз съм малко в "шах" да си призная честно..
НА вас като са ви изследвали Естрадиола, какви стойности имахте?

« Отговор #408 -: Април 27, 2011, 22:12:30 pm »
Щом тях не ги притеснява, значи всичко е ок ;)

*
« Отговор #409 -: Април 27, 2011, 22:21:40 pm »
НА вас като са ви изследвали Естрадиола, какви стойности имахте?

Гале на мен на 7 ден естрадиола ми беше триста и нещо, на 11 ден беше вече 900+, така че не се притесняваи!

Гери - мерси за успокоението :) още колко такива атаки на паника сигурно ще имам...  :oops: :oops: :oops: просто не ми се иска заради някаква такава глупост от недоглеждане... значи не си чувала лоши неща за фета сиренето ;)

*
« Отговор #410 -: Април 27, 2011, 22:26:58 pm »
Галя, с узряване на фоликулите ще се отделя все повече естрадиол, имаш още време.
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #411 -: Април 27, 2011, 22:31:57 pm »
Vaci, и аз съм чела за тази бактерия, но знам, че не са препоръчителни някои меки сирена от непастьоризирано мляко. Ако си пише на опаковката, че млякото в пастьоризирано няма от какво да се притесняваш.

Гальонди, размерът си е съвсем добре за 6 ден, моята първа стимулация беше 16 дни, далеч по-бавно ми растяха фоликулите. А сега за 8 дни бях готова и ми стори пък много кратко.

Да ви споделя и аз едно свое притеснение. Както ви казах, миналата година имах една кратка бременност, която завърши рано, защото ембриона нямаше сърдечна дейност. Направиха ми абразио, но никой не ме е питал за резус фактора ми. Сега чета, че когато жената е с - резус фактор, а мъжът и с + ( при  нас е така) след първото раждане или абразио трябва да се постави инжекция анти д гамаглобулин, за да не се образуват антитела.  На мен не са ми постявали такава и сега се чудя дали това няма да е проблем за успеха на следваща  бременност. Ще съм ви благадорна, ако някоя от вас е имала такъв проблем или знае нещо по въпроса.
« Последна редакция: Април 27, 2011, 22:38:22 pm от iva17 »
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #412 -: Април 27, 2011, 22:47:40 pm »
Vaci, има логика в това, което Ивето казва. Конкретно четох за сиренето камембер. Нямам идея дали се прави от пастьоризирано мляко.Не мисля, че е опасно да ядеш Фета.

*
« Отговор #413 -: Април 27, 2011, 22:53:07 pm »
Значи, тук процедират различно и брояят само фоликулите, които са над 10мм.
Имам 11 фоликула над 10мм и 23, които са по-малки. Останах с впечатлението, че имам 5/10 милиметрови от ляво и 7/10 милиметрови от дясно. (някои от тях са 10 1/2)
Това добри размери ли са за 6ти ден от стимулацията? (само 5 инжекции обаче, понеже аз си ги слагам вечер)
Естрадиола ми е 386 днес (видях си резултата онлайн) Сестрата от клиниката не ми се е обадила още...Това не е ли малко???

И при мен така ги брояха. При пункцията имах над двайсет фоликула, но тези с достатъчно голям размер и зрели яйцеклетки бяха 10-12. За 6ти ден ми се струват добре.

И за да си спестиш такива терзания, защо директно не питаш преглеждащия те тези брой/размери/стойности добре ли са в твоя конкретен случай? Ако си много притеснена, поръчай лекарят или сестрата да ти се обадят, защото имаш въпроси.

И имай предвид, че ако не ти променят дозата на лекарствата за стимулация, това е знак, че очакванията на лекаря се изпълняват и всичко върви по план.
*
« Отговор #414 -: Април 27, 2011, 22:54:36 pm »
Мишле, това което ме притесни беше не толкова дали млякото е пастьоризирано или не, а че има cultures, тоест бактерии, които го карат да ферментира... Но няма какво да се панирам вече - станалото станало, оттук нататък ще се ограничавам в лакомията си че без сиренце закъде съм   :lol: :hungry:

Иве, не съм чувала за това което питаш - може би някои от администраторите ще може да те упъти към линкове или статии по въпроса - архива на зачатие е огромен! Дано тази инжекция не е решаваща за изхода!!  :crossfingers:

« Отговор #415 -: Април 27, 2011, 23:00:38 pm »
Vaci, и аз съм чела за тази бактерия, но знам, че не са препоръчителни някои меки сирена от непастьоризирано мляко. Ако си пише на опаковката, че млякото в пастьоризирано няма от какво да се притесняваш.

Гальонди, размерът си е съвсем добре за 6 ден, моята първа стимулация беше 16 дни, далеч по-бавно ми растяха фоликулите. А сега за 8 дни бях готова и ми стори пък много кратко.

Да ви споделя и аз едно свое притеснение. Както ви казах, миналата година имах една кратка бременност, която завърши рано, защото ембриона нямаше сърдечна дейност. Направиха ми абразио, но никой не ме е питал за резус фактора ми. Сега чета, че когато жената е с - резус фактор, а мъжът и с + ( при  нас е така) след първото раждане или абразио трябва да се постави инжекция анти д гамаглобулин, за да не се образуват антитела.  На мен не са ми постявали такава и сега се чудя дали това няма да е проблем за успеха на следваща  бременност. Ще съм ви благадорна, ако някоя от вас е имала такъв проблем или знае нещо по въпроса.
Иве и мен това също ме интересува. Аз имам едно абразио направено съвсем скоро на 16.04, заради спиране на развитието на ембриона  :(
Аз съм с - резус фактор, а мъжа ми е с +. Никой не ми е казал за тази инжекция, но другата седмица съм на преглед и ще питам непременно.
Ако разбереш по рано пиши моля те.
*
« Отговор #416 -: Април 27, 2011, 23:03:57 pm »
ох момичета ужасно ми е подут корема,дали е нормално?
« Отговор #417 -: Април 27, 2011, 23:04:53 pm »
До колкото зная се слага часове (до 72ч) след раждането, когато кръвта на майката и бебето се смесват. Такова смесване, ако настъпва и при абразиото имате повод за притеснения, но ако не...

*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #418 -: Април 27, 2011, 23:07:33 pm »
http://www.moetodete.bg/bremennost/p3_612_0.html
Иве, намерих нещо тук разгледай го.
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #419 -: Април 27, 2011, 23:29:34 pm »
Благодаря ти за линка, Гери. Там точно си пише, че и след аборт се поставя профилактично инжекцията, заради следващата бременност. Както и Мишлето казва това се прави до 72 часа след раждането или аборта, които аз ясно, че съм изпуснала. Като отида в клиниката за трансфера тези дни ще попитам има ли смисъл година след аборта да се прави. Не знам защо лекарите в клиниката не са ме питали изобщо за резус фактора ми, може би зависи и от други неща или пък да са забравили.  

Vaci, писали сме заедно. Мерси за инфото (което сега изчезна), поуспокоих се. Все пак е възможно да се контролира и да се наблюдва, може би защото аборта ми беше в ранна г.с. не се е наложило. Но ще попитам обезателно.

Рунка, моят корем винаги е подут по време на процедурата и след трансфера. Страшно е дискомфортно, но... Доколкото знам е от хормоните, които приеаме. На мен най-зле ми влияе естрадиола, от него съм установила, че се подувам много, а и гърдите ме болят доста.
« Последна редакция: Април 27, 2011, 23:51:39 pm от iva17 »
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)