0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: IVF/ICSI - април, май, юни 2011
« Отговор #420 -: Април 27, 2011, 23:46:05 pm »
Иве на Гери статията е по-релевантна, затова изтрих моята, но пак я прилагам :) Дано си по-спокойна вече!!

http://www.detski-sviat.com/index.php/content/view/52/76/

*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #421 -: Април 27, 2011, 23:55:35 pm »
Благодаря ви момичета  :bighug:  Днес почти всяка от нас се беше притеснила за нещо, но мисля, че страховете ни поне мъничко се разсеяха :) Това е заради мрачното време само, като грееше слънце преди два дни бяхме далеч по-спокойни и позитивни :)
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #422 -: Април 28, 2011, 00:00:00 am »
Защото не висяхме във форума, а бяхме навън ;)

*
« Отговор #423 -: Април 28, 2011, 00:06:03 am »
ей Мишле :) ще си открадна малко от хубавото ти настроение :) :croc:

*
« Отговор #424 -: Април 28, 2011, 01:04:35 am »
Айде, развалихме план-графика!  :lol:
Обадиха ми се от клиниката.. В крайна сметка, както и подозирах, естрадиол-а ми е нисък и увеличаваме Гонал Ф на 300(от 262.5)
Всичко друго остава същото. В Петък и в Неделя съм на прегледи сутринта. Там ще се разбере какво ще го бъде!
Ааа, и малка корекция относно фоликулите:
Общо 23 са! 11 фоликула над 10мм и 12 фоликула около 9 и малко под...
Значи, как си мрънкат под носа и хич не им харесва да отговарят като ги питаш.. Лекарката, която ме гледа сутринта, така се изказа, че и аз и Дейвид(мъжа ми) сме разбрали погрешно!!!
Цигу, Иве, Лили, Тара, Vaci, благодаря ви, за отговорите!! Дано малко мирясам тези дни, въпреки, че някакси, имам чувството, че няма да ми се случи.. 8O
Криси, миличка, много стискам палците за ЧХГ тест-а  :crossfingers: :crossfingers:
Мишле, много ме разсмя :)

« Отговор #425 -: Април 28, 2011, 07:35:36 am »
iva17, питай в клиниката за резус фактора и за аборта, според мен е важно.
На мен кръвната крупа и резус фактора, ми бяха включене в пакета изследвания, които трябва да направя преди процедурата, и в тези на съпруга ми също.
Въпреки, че сме ги правили при неуспешната ми бременност лекаря ми ги поиска отново за доситето.

Гале, супер бройка :)

Успех на всички ви :P
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #426 -: Април 28, 2011, 08:15:25 am »
Не мисля,че резус фактора има отношение към забременяването.По-скоро има опасност по-късно за бебчето,но иследвания за антитела при маиката се пускат в 3,5,и 7 месец от бременноста.
*
« Отговор #427 -: Април 28, 2011, 09:18:43 am »
Добро утро момичета,днес не започва добре поне за мен, много ме боли корема ниско долу и кръста все едно ще ми дойде всеки момент а е едва 3 ден от трансфера.
*
« Отговор #428 -: Април 28, 2011, 09:31:29 am »
Спокойно мила! Полежи си повечко и изпий малко но-шпа. Това с болките май са нормални неща - така съм чела. При повечето се получават. Всичко ще биде наред!  :balk_21:
*

iva17

• 915
« Отговор #429 -: Април 28, 2011, 09:54:11 am »
Гальонди,не се притеснявай, съвсем нормално е да се увеличават дозите постепенно, при всяка една стимулация е така. Аз съм имала три стимулации и при всяка една плавно са ми увеличавали дозата, така че то това си план-графика :). Затова се ходи през ден на прегледи и се изследват хормоните, за да прецени лекарят как да коригира дозата.

Рунка, болките са съвсем нормално нещо след трансфер, аз абсолютно всеки път имам чуството, че ще ми дойде всеки момент :) Така че спокойно, пий си нош-па и почивай.
*
« Отговор #430 -: Април 28, 2011, 10:47:18 am »
IVA17, ще споделя само от собствен опит, че при първото инвитро се получи извънматочна и на 30 ден от трансфера правихме лапароскопията, за да я изчистят.И аз съм с резус фактор "-".Тогава питах лекаря не трябва ли да се постави такава инжекция и той промърмори нещо от сорта, че при толкова ранна бременност не е нужно, но аз си я закупих и той каза, че може да се сложи.Ако обаче са минали 72 часа няма смисъл от нея.Просто при евентуална следваща бременност трябва по-зорко да се следят антителата в твоя организъм.След аборт по медицински показания следващата година в 5 месец също си сложих и отново от мен беше инициативата.
*

iva17

• 915
« Отговор #431 -: Април 28, 2011, 11:31:30 am »
Благодаря ти за информацията, rs68. Дай боже да забременея, пък ще се следя стриктно. Пожелавам ти успех и на теб.   
« Отговор #432 -: Април 28, 2011, 12:46:26 pm »
Ех, Гале, мислех че чуждите доктори по default са любезни, ама явно не е като по филмите  :wink: Вие си питайте, не им обръщайте внимание.
runka, може и ти като мен да развиваш ОХСС, не се плаши. Зависи колко ти е силна болката де. Защото при мен тази на ПМС е почти нетърпима. Иди при лекаря си, да ти сложат инжекции да те поотпусне и пий много вода! Или най-малкото да се успокоиш,че всичко е наред.

*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #433 -: Април 28, 2011, 12:51:32 pm »
 Гальонди.не се притеснявай миличка на мен също на 6 ден ми увеличиха дозата както при всяка стимулация,питах дикторката защо ми я увеличава да не би нещо да не е наред,тя каза,че всичко си е наред,просто така се процедира,може би за узряване на фуликулите..)))най важното е да си спокойна и всичко ще е ок,с теб сме!!!! iva17.сестра ми е с (-) зет ми с (+)следяхи и антителата и ги изследваха,след раждането,зависи бебечето коя група ще вземе от майката или от бащата и тогава се прилага инжекция до 72 часа както са ти написали момичетата,аз ще я разпитам как беше точно и ще ти напиша на лични,племенницата ми взе (+) на баща си..)))УСПЕХ момичета аз утре съм на преглед и хормони,днес пак ще слагам цетроида пфуууу в ръката много гадно еййййй...))))
*
« Отговор #434 -: Април 28, 2011, 12:54:18 pm »
Благодаря за съвета Мишле,премина ми беше за около половин час,все си казвам не мисли но ми е трудно и все гледам да следя какво пишете,тук сред вас се чувствам най-добре защото всички вие най-добре знаете какво ми е.Сега пък ми се плаче..........луда работа.
*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #435 -: Април 28, 2011, 13:15:28 pm »
 runka,ние сме с теб,опитай се да се успокоиш и всичко ще е наред, ще видиш,победата ние близо,стискам ти палци!!!Чети книга или гледай някоя комедия и ще се разсееш,мисли положително,почивай си,хапвай си сладичко за настроение,има една книга МЕТА ТАЙНАТА,на мен много ми помага като почета от нея,много се зареждам с положителна енергия,всичко ще е наред!!!!
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #436 -: Април 28, 2011, 14:02:25 pm »
Здравейте, момичета!
Гале, какви са тези работи - нямало да стане 8O! Ще ти дърпам ушите да знаеш osi_6. С такава хубава бройка фоликули. Браво!
Иве, аз от прочетеното разбрах, че има опасност за последваща бременност само ако бебето е с положителен резус фактор. Но дали това може да се установи още в ранна бременност :ask: Защо не разпиташ твоя лекар и да го имате предвид.
Рунка, дано всичко е наред!
Аз чакам вече някой да се похвали :wink:. Коя от вас ще е първа? Ралитка, Криси, Биско?
« Отговор #437 -: Април 28, 2011, 14:15:42 pm »
Момичета,при мен са се оплодили само 5 яйцеклетки,другите не са били качествени.Ще очаквам утре обаждане за да ми кажат как се делят и кога ще е трансфера.
« Отговор #438 -: Април 28, 2011, 14:17:14 pm »
Все две хубави ембриончета ще има,Еми, не се притеснявай!  :crossfingers:

*
« Отговор #439 -: Април 28, 2011, 14:21:55 pm »
Айде, развалихме план-графика!  :lol:
Обадиха ми се от клиниката.. В крайна сметка, както и подозирах, естрадиол-а ми е нисък и увеличаваме Гонал Ф на 300(от 262.5)

Гале - не се притесняваи за дозата - както споделиха другите момичета, нормално е да ти я увеличават ако се наложи. Аз директно почнах с гонал 300 и бях 11 дни така.

Прави ми впечатление че докторите в чужбина не са много сговорчиви - гледат си часовника и нямат време за общи приказки - аз винаги се чувствам притеснена да питам въпроси защото все имам чувството че им губя времето, а това не е правилната нагласа. Личното спокойствие е важна част от целия процес, затова питай си.

Моя много добра приятелка ме посъветва да задавам следния въпрос, когато не съм сигурна какво точно да питам: перефразирам "Това ли трябва да очаквам на този етап от процеса?" - прилага се в различни ситуации :)

Момичета,при мен са се оплодили само 5 яйцеклетки,другите не са били качествени.Ще очаквам утре обаждане за да ми кажат как се делят и кога ще е трансфера.

emilia_к - оплодили са се най-хубавите яйцеклетки - нужен е дори само един много качествен ембрион за :bfp:
стискам палци за лек трансфер!!