0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: IVF/ICSI - април, май, юни 2011
« Отговор #380 -: Април 27, 2011, 12:57:47 pm »
Втори ден след трансфера толкова бавно минава времето.Момичета чудя се да лежа ли повечко,аз и без това работя във фирмата на мъжа ми така,че сега спокоино мога да си стоя у дома.Вие какво правихте след трансфера момичета?
« Отговор #381 -: Април 27, 2011, 13:08:04 pm »
Първата седмица предимно си почивах, без да стигам до крайности. После тръгнах на работа. Имала съм опити при, които не съм ставала от леглото - и те като последния, все неуспешни. Мисля, че е добре да не се претоварваш и да вършиш леки и приятни неща, които ти доставят удовоствие. Успе!
« Отговор #382 -: Април 27, 2011, 13:11:00 pm »
Аз първата седмицасамо си лежах,гледах филмчета и хапвах вкусотийки,втора вече станах и започнах да работя ( на компщтър ).Резултата е в лентичката,но да си кажа вече определено съм сигурна че каквото и да правим ако е писано да стане ще стане и обратното.За това най добре нека всеки прави това от което ще се чуства спокоен ;).
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #383 -: Април 27, 2011, 13:20:20 pm »
krisi1812,стскам ти палци мила знам че ще ни зарадваш, Гальонди следя те мила,знам че сме почти по едно и също време,няма каъде да ми избягаш хихихих,как са нещата при теб?Успех на всички и само хубави новини да валят в нашата късметлиййска темичка!!!
« Отговор #384 -: Април 27, 2011, 13:23:21 pm »
Втори ден след трансфера толкова бавно минава времето.Момичета чудя се да лежа ли повечко,аз и без това работя във фирмата на мъжа ми така,че сега спокоино мога да си стоя у дома.Вие какво правихте след трансфера момичета?
Аз първата седмица, тъй като и времето беше кофти, си изкарах в къщи лежейки и гледайки любими филми. Втората седмица общо взето се разхождах и вършех неща, които да ме разтоварват психически. Мисля, че по-важно е да си спокойна психически и да си мислиш приятни и хубави неща, отколкото да се заковеш за леглото. Леки дни до теста Рунка.

[/url]
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #385 -: Април 27, 2011, 13:43:27 pm »
Здравейте момичета, преди малко ми звъннаха от клиниката. Към този момент док е взел решение да направим трансфер на 5 ден, на стадий бластоцист, тъй като се развиват добре ембриончетата. Казаха, че особено два от тях били отличници :) Така че за сега в петък ще е трансфера.

Криси, стискам палци за събота, не остана както се казва :)

Рунка, аз след първия си опит бях далече по-уплашена и особено първата седмица най-вече лежах. Сега вече смятам, че е абсолютно ненужно чак такова пазене, защото в единствения път когато бях бременна (макар и само до 8 г.с. :()си ходех на работа и не си промених ритъма на живот. Важното е какво става в главата ти най-вече, гледай да не се фиксираш само върху това и се развличай с приятни занимания. Почивай повече първите няколко дни и после просто не се натоварвай физически много. Всичко си е Божа работа в крайна сметка. Каквото е зависело от лекарите и от теб вече е направено.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*

лилия13

• 360
« Отговор #386 -: Април 27, 2011, 13:51:30 pm »
Един бърз въпрос,какво е значението дали ще се върнат ембрионите на 3 или 5 ден на стадий бластоцист,има забременели и на 3 ден върнати и на 5 ден върнати,той като е качествен ембриона ако се върне на 3 ден пак ще се доразвие като ги го сложат или греша?Извинете ако въпроса ми е тъп,ама ...)))
*

iva17

• 915
« Отговор #387 -: Април 27, 2011, 14:29:54 pm »
Здрасти Лили, аз съм чела различни мнения и коментари, като и за трансфера на 3-ти ден, така и за трансфера на 5-и ден. И двете си имат своите плюсове и минуси. Като цяло ембрионите, които са доживели до 5 ден би трябвало да имат по-големи шансове за имплантация и развитие. Но пък се рискува колко от тях ще оцелеят в изкуствена среда. Все пак ембриолозите би трябвало да могат да преценят. Чела съм също и че пък е по-добре по-рано да се върнат в организма на майката, за да продължат развитето си в естествена среда. Но лекарите и ембриолозите преценяват.
« Последна редакция: Април 27, 2011, 16:08:20 pm от iva17 »
« Отговор #388 -: Април 27, 2011, 15:00:06 pm »
Най-много ми пречи лежането и безцелното подмотване. След един ден в къщи тръгнах на работа, пътувам с колата 7км. и работата ми макар и да е ситуирана в офиса има доста изнервящи неща, но виж пък то взе, че стана.
Божа работа!
*
« Отговор #389 -: Април 27, 2011, 15:00:39 pm »
ЛИЛИЯ13 вчера четох по този въпрос,един доктор обясняваше,че на 5 ден е по добре защото на5 ден ембриона отива от тръбите в матката(това е когато става по естествен път).Средата в която се отглеждат ембрионите при ин витро е като в тръбите затова на 3 ден когато върнат ембрионите в матката е рано защото средата не е като в епроветката(като в тръбите).Като цяло каза,че преди години се е спорило дали на 2 или на 3 ден да се връщат,но се приело само на 3 да го правят,както според него ще се случи и с този спор и след години щяли да се връщат само на 5 ден.Май малко слжно го описах дано си ме разбрала.
« Отговор #390 -: Април 27, 2011, 18:25:07 pm »
Момичета,днес ми беше пункцията,имам извадени 15 хубави ембриона,чакам с нетърпение да видим колко от тях ще се оплодят.Изписаха ми Утрогестан 2*3 , Естрофем 2*1 и фолиева киселина.Утре ще пиша как са се развили нещата при мен.Успех на всички
*

iva17

• 915
« Отговор #391 -: Април 27, 2011, 18:29:02 pm »
Браво, Еми, отличничка с 15 яйцеклетки :) Ти вече си ги наричаш ембриони, така че дано си предсказала бъдещето и всичките да се оплодят :)
« Отговор #392 -: Април 27, 2011, 18:39:47 pm »
Да да,аз съм бързак вече искам  да са ембриони :lol: :lol:
*

лилия13

• 360
« Отговор #393 -: Април 27, 2011, 20:04:40 pm »
 runka, iva17, май божа работа има успели и трети и на пети ден..)))Пак идвам с въпрос вече ще ме кръстите ЛИЛИ-ПИТАНКАТА хихихи,преди малко ходех да си бия меногона и cetrutide,и докато се прибера до вкъщи там където ми го биха в ръката ми се е надула и ме сърби,нормално ли е пише в листовката,че има сърбеж ама за подуване не пише това ми е първата cetrutide,който е слагал моля да сподели.
« Отговор #394 -: Април 27, 2011, 20:10:55 pm »
Нормално е, Лили, не се притеснявай. С всяка следваща по-малко ще усещаш тия неприятни реакции ;) Спокич! И при мен беше така :)

*

лилия13

• 360
« Отговор #395 -: Април 27, 2011, 20:20:11 pm »
Мишле82,мерси мила че ми отговори,колко ли трябва да сложа до кой ден се слагат..)))
« Отговор #396 -: Април 27, 2011, 20:25:45 pm »
Ами аз слагах от ден 4 до края. Стимулацията ми продължи 9 дни. Просто ще попривикнеш. И на мен първата инжекция ми беше с доста остра реакция, лошо ми стана половин час след като я сложих, че и в колата бях, взех да се потя, зачервих се, сърбеше... питах, оказа се, че е нормално. :)

*

лилия13

• 360
« Отговор #397 -: Април 27, 2011, 20:44:27 pm »
Mишленце,да така е защото като ми я сложиха ме питаха дали ми е за пурви път и аз като казах че ми е за пръв път и сестрата ме накара да стоя в стаята около 30 минути,защото имало случаи на алергия и било задължително,че доста си постоях одеве де,каза ми че втората вече няма да е така,дано че доста ми се наду...))))Дано е за хубаво, всички тези неща които ни минават през главата,данооо!!!!
« Отговор #398 -: Април 27, 2011, 20:52:03 pm »
Задължително ще е така, Лили! Кураж! osi_9

*
« Отговор #399 -: Април 27, 2011, 21:02:24 pm »
Момичета, имате ли идея дали е безопасно да се консумира бяло сирене (фета) - много го обичам и от няколко дни си похапвам по-нормалному, но прочетох някъде че може да е причинител на бактериа тип Listeria и се постреснах... въпреки че на опаковката пише че е произведено от пастьоризирано мляко... 8O