0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: IVF/ICSI - април, май, юни 2011
« Отговор #260 -: Април 21, 2011, 13:21:50 pm »
Благодаря ви момичета.
*
« Отговор #261 -: Април 21, 2011, 13:36:04 pm »
Биско,как няма да е борец! Я виж само около какъв празник е създадено! Вашият велик ден ще е Събота- сигурна съм!   :bighug:

Мишлеееееееее къде си? Хайде че  не издържам на вълнението!
*
« Отговор #262 -: Април 21, 2011, 13:41:26 pm »
Биско, спомням си на моя трансфер миналата година, бях с момиче с едно едничко ембрионче и колко беше притеснено, а то накрая стана човече :D
От сърце ти пожелавам това да е твоето човече!

Ива, знам, че Олинт по време на процедура не бива - предизвиква котракции
биопарокс може, аз съм пила фервекс след консултация
успех ти желая yahoo_17
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #263 -: Април 21, 2011, 14:00:07 pm »
Биско, продължавам да стискам лапи! :goodluck:

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*
« Отговор #264 -: Април 21, 2011, 15:10:25 pm »
Моничета надниквам с интерес в темичката.
Биско и от мен много стиснати палци и успех!
Искам да пожелая весели празници на всички и много късмет на тези които са в процедура!Аз пътувам след няколко часа и няма да имам НЕТ.
Хубав ден!
« Отговор #265 -: Април 21, 2011, 16:56:35 pm »
Тук съм, тук съм, сладурчета пампурчета!!!

Имаме си плодно сакче 5мм, доста оглеждахме за второ. Имаше известни съмнения докторката, но при следващия преглед ще знаем със сигурност ще има ли сестричка или не  :lol: :lol: Аз и така съм предоволна!! Каза ми, че и сърчице ще видим другия път  :P
Благодаря ви много за подкрепата!

И за Биско много се радвам, честито миличка! Пожелавам ти и да порастне в теб това единствено ембрионче-късметлия!  :bighug:

*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #266 -: Април 21, 2011, 17:03:15 pm »
Биско, много се радвам за ембриончето! Дано всичко е наред докрая!
Мишле, супер! Дано тогава се "появи" и сестричка на следващия преглед :D!
Ние днес постивихме блокажа - Лукрин. Аз мислех, че след това изчакваме само 1 седмица и започваме стимулация, а то се чакало цели 2! Толкова бавно се точат тези дни :?...
« Отговор #267 -: Април 21, 2011, 17:04:46 pm »
Прочетох в другата темичка, стискам ти палци, Герганче!  :D

*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #268 -: Април 21, 2011, 18:05:39 pm »
Браво, Мишле :) Колкото толкова :) Все е добре :)
Тара, благодаря за отговора. Аз днес на инжекции питах акушерката, каза че до пункция може всичко да пия от рода на колдрекс, фервкес и т.н., както и всякакви за смучене. Ако се влоша направо антибиотик, но се надявам да не се стигне до там. Утре съм на преглед и ще питам и док.
« Последна редакция: Април 21, 2011, 18:10:14 pm от iva17 »
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #269 -: Април 21, 2011, 20:01:29 pm »
Как сте момичета,на всички стартиращи успех от сърце,Мишле82 много хубави новини браво,ей такива новини да има постоянно тук,Биско,това е твоят герой стискам ти палци!!!!!! iva17 и аз съм малко настинала и на мен доки ми каза че всичко може да приемам,дано не се наложи антибиотик,Аз днес продалжавам с инжекцййте гонала си слагам сама вече свикнах,ама този меногон много боли в дупата бе ужас,не мога си седна на дупарата,като го слагат не боли на другия ден ужас,казаха ми риванол сега ще се мазонтя.
*
« Отговор #270 -: Април 21, 2011, 20:11:16 pm »
лилия13, за инжекциите в задните части сестрите ме научиха на следния трик:

Навлажняваш малка хавлиена кърпа, навиваш я на руло, слагаш я в микровълновата и въртиш на 30 секунди. След инжекцията слагаш на мястото и масажираш около 5 минути. Не бива да ти пари, а да е просто топло. Това ще предотврати отоците и болката.
« Отговор #271 -: Април 21, 2011, 20:21:37 pm »
Мишле,честито много се радвам за теб,пожелавам ти успешна и безпроблемна бременност,дано се появи и сестриче.Биско и на теб стискам палци,ще успее ембриончето да стане едно хубаво бебенце.Лилия 13 аз си бия Меногона и Гонал в корема.Ти защо го слагаш в дупето?
« Отговор #272 -: Април 21, 2011, 21:50:28 pm »
Мишле честито и от мен  :balk_102:!
Да си кажа и аз сложихме блокажа, малко се притеснявам защото 2 фоликула ми избързват дано да се спрат малко. Иначе чакаме другата седмица и започваме. :crossfingers:
*

лилия13

• 360
« Отговор #273 -: Април 21, 2011, 22:27:01 pm »
цигу,мерси мила още ей сега ще пробвам,че направо имам бучка от двете страни,предния пъ слагах меногон ама не ме е боляло така сигурно защото беше по малка доза сега слагам всяка вечер по 150 меногон т.е две инжекций наведнъж,ще мине ама...))) emilia_k,ми така ми каза доки гонала в корема аз си слагам сама,но меногона ми изписа мускулно,гонала го слагам сутрин по 150,меногона вечер по 150.при теб каква е схемата така слагам вече втори ден утре съм на преглед да видим как ще продължавам,ти по колко слагаш?
« Отговор #274 -: Април 21, 2011, 22:32:56 pm »
Лили, мускулната инжекция не може ли някоя сестра да ти я слага, или в клиниката да ходиш за нея? То е неудобно мускулно сама да се боцкаш. Нали трябва да ти е напълно отпуснат мускула, ако не е - затова боли после. А то как се извърташ без напрежение не знам...  :ask:

*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #275 -: Април 21, 2011, 22:34:21 pm »
Здрасти Лили, аз няколко пъти съм била стимулирана с меногон, в различни дози и винаги в корема. И всеки път имам подуване, парене и сърбеж на инжектираното място, независимо от дозата, и с 5 меногона наведнъж, и с 2 меногона - все тая. И ме боли и сърби поне по 2 дена всяко място. Не знам какво ще ми е, ако е в дупето, предполагам още по-ужасно :) Поне корема можеш да си го почешеш по-дискретно :)

Да не се повтарям с Мишле, но не може ли в клиниката да ти ги слагат или ако не ти се разкарва, някой у вас - мъжът ти, приятелка и т.н.
« Последна редакция: Април 21, 2011, 22:37:27 pm от iva17 »
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Отговор #276 -: Април 21, 2011, 23:08:19 pm »
Биско, много успех! И аз бях само с 1 ембрионче, но на - отгледахме си го до 3кила и половина! Има шанс, великденско яйце-борец ще да е!
*
« Отговор #277 -: Април 21, 2011, 23:16:54 pm »
Привет момичета :)
Леле какво радвижване тука, четох няколко странички назад - да наваксам :)
Биско, миличка, борец ти е ембриончето, успех на трансфера и дано след 2 седмици имаме повод за радост :)
Мишле, честито плодно сакче!! Ех, че хубаво! Очаквам с нетърпение новините за  :heartbeat:
Ние одеве се върнахме от клиниката. Взеха ми кръв за естрадиол, и ще чакам да ми се обадят с резултата - да кажат дали утре да почвам стимулационните лекарства.
Направихме едно броене на антралните фоликулчета..Имам 7 на ляв яйчник и 17 на десен.. Ако кажат да почвам лекарствата, от утре съм на 262.5/ед Гонал Ф и 75/ед Менопур. И намаляме дозата на Лупрона на 5ед. Всичките инжекцийки в корема. Едно "катче" със сланинки съм си приготвила.. Дано свърши работа и не боли :) Досега от Лупрона нямам никакви оплаквания!!
Относно моя цикъл..Тънка ми била лигавицата и можело и хич да не ми дойде. Чакаме да видим Естрадиола какво ще каже... Стискайте палци!
На всички момичета, които сега почват лекарствата - успешен старт и още по-успешен финал!!!
Гери, напълно те разбирам миличка, едва се точи това време!!! Стискам палци до припадък! Да знаеш!

*

лилия13

• 360
« Отговор #278 -: Април 21, 2011, 23:20:13 pm »
Момичета наистина много болят,ами аз ходя да ми я слагат всяка вечер,иначе гонала си го слагам сама,но меногона е мускулно и не се наемам..)))сега правя компреси и е подобре,миналия път имах 12 инжекций не ме боля толкова много кво стана сега незнам,ще се изтарпява в името на бебчето ми дето го чакам толкова години...)))дано дойде по скоро..))Доки каза мускулно да ги слагам,незнам защо така.Благодаря ви че се включихте.
« Отговор #279 -: Април 21, 2011, 23:34:53 pm »
Лилия 13 аз слагах първите дни от стимулацията Гонал 225,а от днес слагам Гонал 75 и Меногон 150 и двете в корема на обяд.На мен ми каза така акушерката.Преди време за инсеминация правих стимулация с Меногон 150 и пак беше в корема,но ми се получаваха синини,което ми казаха,че е нормално.Утре попитай дали не може в корема,мисля си че няма значение къде ще ги слагаш.Успех аз нямам търпение утре да ми мине прегледа и да ми каже доктора,колко са пораснали фоликулчетата.Много :bighug: :bighug: :bighug: :bighug:на всички.