След цялата дискусия и аз прочетох статията, преди това я прескочих.
От цялата работа аз какво разбрах - жената не е толкова недоволна от майчинството, а от съпруга си. И веднага се сетих за реплика от "Стъклен дом": "Никое дете не си избира башата, майките ни ги избират!"
Няма как един мъж да е помагал в домакинството, а след раждането на детето да остави всичко на жената. Ако помага преди, ще помага и след това, дори повече. Не да се хваля с моя, ама златен мъж имам
Но първо разбрах какъв човек е и тогава реших, че искам да е баща на децата ми.
Иначе за думите, че мрази майчинството, ами пак е до човек. За мен това беше най-прекрасното време до момента от живота ми, съжалявам, че се наложи да се върна толкова рано на работа. Стоях си по цял ден с децата и беше прекрасно. Никакъв друг контакт не може да замени факта, че аз оформям характери, показвам живота на две малки същества и се радвам на начина по който те го приемат.
Да, преди не си бях виждала ноктите без лак, но сега не се лакирам просто защото не искам да мирише в къщи на ацетон. Имам красиви нокти и без лак.
Да, преди всеки ден бях с грим, сега не се гримирам, не защото не мога да сложа едно червило, а защото не мога да целувам децата си с него.
Да, преди ходих по-често на фризьор, но сега намирам 2 минути сутрин да сложа 3 ролки на главата.
Джам е права за очакванията... Мечтаех, жадувах да бъда майка, като всички тук. Четох много, но наистина не бях подготвена с реалноста. Знаех, че няма да спя, но по книгите пише будят се на 3 часа. Да, ама, не! Будят се на 20мин посред нощ. Аз, която бях свикнала да спя поне по 10часа непрекъснат сън, будувах по цели нощи сега. Толкова бях свикнала да ставам на половин час, че ако децата пропуснеха, аз ставах да ги проверявам дали дишат. Едва сега започнаха да спят без да се будят. Вярвайте ми, нямаше по тежко и по-неочаквано нещо, особено след като тръгнах на работа. Не сенки под очите, до брадичката ми бяха стигнали сенките
Наистина не бях подготвена за това...
Не бях подготвена и че ще боледуват толкова... Каквото и да пише по книгите, реалността е друга...
П.С. и аз съм имала петна от кърма, ами какво да направя като бях като кравата Милка
Мога ли на 5 мин.да сменям тениски, ми това ми беше последната грижа да си призная, пък и млякото е полезно за кожата
Е, тоз път се улях