Още веднъж ви благодаря за споделения опит и мнения - наистина са ми много ценни!
Mimi26, да ти кажа същото нещо и аз опитвам - като вземе да ъ-ка, и аз му казвам "не мога да те разбера, кажи ми какво точно искаш и аз веднага ще ти го дам" - еми не, засега поне не поддава и на тази тактика. Може би защото в един момент накрая се предавам и му давам каквото иска...
Като беше на 11-12м. беше почнал ма-ма, ба-ба и т.н. - после спря да ги казва, сега чат-пат повтаря по нещо, но в повечето случаи както казах с една хитра усмивчица само ни "гледа сеира" как се опитваме да го накараме да каже нещо, а той ни държи в "шах"...
И аз мисля, че контакта с деца може да помогне, но сега зимата нямахме кой знае колко контакти, та сега с топлото време ще наваксаме.
Мини, да ти отговоря за биберона - от 1г. 3м. давахме биберон само вечер при заспиване - но в един момент той почна да прегризва мн. бързо всеки нов биберон, и много се страхувахме, че може да глътне парче, затова решихме, че е време да го махнем - това стана на 1г. 7м., просто един ден го скрихме, и той като не го виждаше, забрави за него и повече не го потърси. Като съм чувала колко проблемно може да е това отказване от биберона, направо сме имали късмет, че при нас мина така безпроблемно. Така че поне при нас явно не е биберона причината да не говори още
Всички вие ми помогнахте да се почувствам по-уверена в мнението си, че с посещението при логопед можем да почакаме още някой друг месец - благодаря отново.
Хубав ден и здрави дечица на всички!