Я, захванали сте актуалната ми тема, ще следя развитието. Отпреди да родя си мислех по въпроса, че ако дребния направи алергичен шок от ужилване на насекомо примерно, е добре да имам урбазон, или аналогичен препарат и естествено да знам как да го дозирам според килограмите му в даден момент. Сега като прочетох ме хвана яд, че днес се видях с педиатърката му и пак ми излетя от главата да я питам за това точно
Като се стопли истински, мисля да се изнасяме с бебо за по-дълги периоди в къщата на свеки /което е на 15 км от града/. Обзаведена съм с всякакви мрежи срещу летящи и пълзящи гадове и за количката и навсякъде в къщата има, ама тя белята става за част от секундата, а ако стане /да не дава Господ/, колкото и да умея да се стегна в критичен момент и колкото да съм добър шофьор....15 км до "Бърза помощ" може да се окажат фатални
Ще взема аз да поразпитам тези дни подробно какво и как.
Жаси, мазилцата могат да облекчат нахапано от комар детенце, ама истинската алергия от тия /и сродните им/ гадини е... веднъж съм виждала какво следва и то при възрастен човек.
Гнусното е, че не можеш да знаеш, че има такъв проблем преди да се случи случката, а като се случи - късмет ако има някой знаещ какво да прави, или да сте близо до болница - иначе е страшно. Хич не са за подценяване тези неща, питайте си лекарите и бъдете подготвени.
Не искам да вкаравам параноя, извинявам се, ако някой го приема така.