Здравейте , ето я и моята история -
Имам два спонтанни аборта - на 04.11.09 г. в 17 г.с. и на 22.07.10 г. в 18 г.с. и един аборт пожелание в 6 г.с. през 2001 г. При първата желана бременност имах постоянно залапване и болки ниско в корема. Пиех утрогестан, но-шпа, центрум матерна, фолиева киселина. При престоите си в болницата ми даваха още - 1 престои :сер. гликоза, рингер, вит. Б комп., вит. С. 2 престои: Вливания на електролити, магнерич, руборация. На 03.11.2009 г ми изтекоха водите и постъпих отново в болница. Установи се , плода е без сърдечна дейност, плацентата е на предната стена и имам 1 пръст разкритие - предизвикаха раждане. Последва и абр. резидурум. При втората желана бременност проблеми нямах, зацапване имах само 1 ден в 8 г.с.Пиех утрогестан, но-шпа, центрум матерна, фолиева киселина При престоя в болницата отново гликоза, рингер, вит б комп. вит. с . Направих си генетично изследване / скринингът за хромозомни аномалии и той беше добър./ - всичко е нормално / проследяване само с ултразвук/. На 18.07.2010г ми изтекаха водите и отново постъпих в болница - плода имаше сърдечна дейност и ми даваха гликоза,кормагнезин, дузодрил, оспамокс, бусколизин, окситоцин. загубих детето на 22.07.2010г. И при двата спонтанни аборта трябваше да съм в 20 седмица, а плода отговаряше 17 и 18 г.с. Хистологично изследване : 1 сп.аб. - Мъртво родено/аборт/ от мъжки пол, 20см дължина, няма външни малоформации. Не се намира плацента, а само плодни обвивка с голям кръвен коагулум 7-8см.възможно е да се касае за placenta membranacea.
2 сп.аб. - плацента - огнищни исхемични некрози цианотични и оточни промени. околоплодни обвивки - оточно променени. Женски пол тегло 250г . Вероятна диагноза - ав. incomplet.
Въпроса ми е какви изследнавия трябва да си направя? Колко ще струват? Предварително Ви благодаря