Натали, аз съм от тези които "запънаха краката", при всякакви съвети да спирам "насилствено" едно хранене, въпреки че аз съм с АМ, шишета и пр., не е като да бутна цицата и да дремя
Дани започна да прави сериозна нощна пауза от няма и месец, сам. Както се казва - от единия ден за другия се получи, просто веднъж не се събуди на 5-я час да яде и така си останаха нещата. Няколко дни преди това, увеличи дозата на млякото "със замах" от 160 мл. на 200 мл.. Той за всичко е така, няма преходи и ала-бала човека
Не съжалявам, че за пореден път реших да не насилвам нещата, а да изчакам той да направи дадено нещо, когато се чувства готов за това. И преди време когато ми набиваха, че твърде малко ядял - не го насилвах да яде повече, никакъв режим не съм се опитвала аз да му налагм, въпреки че ми е било много тегаво на моменти да следвам неговия, но все пак го намирам за по-правилното и в полза на детето като поведение. Хич не твърдя, че аз постъпвам най-добре, просто споделям при нас как е, защото децата ни са на една възраст. Доколкото имам наблюдения при познати, кърмачетата по-късно спират някое хранене, не от глад толкова, а защото гърдата ги успокоява и им става гот да я подъвчат малко. Но и това си е просто теория, не е нужно при вас да е така. Допускам, че до седмица-две и Алекс ще спре с това будене в "ранната утрин". Дано!
За памперса и посоката на пишката, да си призная нито в болницата, нито педиатърката ни е казвала нещо. Единствено баща му един ден ми каза да я слагам нагоре. Питах защо и ми вика: "Ми защото е по-удобно, нали и аз имам"
За удобното - вероятно е прав, но какви са медицинските обосновки за едното, или другото - тепърва чета сега. В момента специално, слагам на Дани памперс 4-ка, за да му е по-удобно в жегите и предвид колко му е голям памперса- няма значение накъде я слагам, защото тя си се вее свободно накъдето си ще.
Илейни, откакто са адските жеги, вече 5-и ден при нас - само на климатик вирее моичкият. Аз обичам топло и ми е ОК, дори при температури около 30 градуса и отгоре, но той пощръклява, ако е горещо и се почва рев, кривене... Затова, навсякъде у нас държа 24-25 градуса, седим си в къщи и има мир. Извеждам след 19ч. тези дни, а вчера дори не го извеждах, беше 29 градуса и към полунощ тука. Днес бяхме на климатик у нас, на климатик в колата, на климатик в МОЛ-а и така. Разходих го половин час на открито към 21 ч., е изпоти се, разпищя се и си го прибрах на хладното и кротна. Много майки около мен - не искат да пускат климатици, не знам какъв е този страх, а децата им също са нервни, потни, неспящи и изтормозени от жегата, обаче - не та не, да не настинело детето. И хич не се й разправям вече, всеки си решава за своето хлапе кое как.
Дани няма обриви, но съм забелязала че като му е топло - около устата му избиват едни ситни червени пъпчици, или по-скоро точици, защото не са релефни и като го охладя - моментално изчезват. Тях конкретно ги отдавам на жегата, в комбинация с точенето на лиги от напиращите зъби... За щастие - не се задържат и дано така си остане.