Didon, дишай дълбоко и се успокой! Първо - не разбирам защо искаш да цедиш, преди кърмене. Колкото и малко да цедиш, увеличаваш лактацията по този начин. Второ, Жаси ти е казала - гледай да го храниш на 2,5 часа, но не се втилясвай и си позволявай изключения, ако видиш, че детето реве неутешимо и иска да суче на втория час. Няма смисъл да го разстройваш и дразниш от зор да спазиш разликата. Трето - не можеш да предозираш с кърмата. Това, че бебето ти стои 30 минути на гърда, е ок. Моето понякога откарваше по час - имай предвид, че Калоян е още мъничък и няма много сили. Някои бебета сучат по-бързо, други - по-бавно. Бобо беше от вторите. Виждала съм бебе, което се наяжда за точно 5 минути и то не защото яде малко. Никога не стигнахме подобен рекорд. Пропускане на акане не е запек. Спокойно, наблюдавай го - има още много акания, които предстоят. Понякога се случва - не приемай за симптом всяка разлика с вчерашния ден. Все още имате твърде малко време заедно, за да си сигурна, че щом един път сте минали по един режим (примерно 6 акания на ден), значи всеки ден ще е така - може да има ден с 4 или 8 акания. Четвърто - кърмените бебета искат гърда не само, когато са гладни. Това ги успокоява, приспива, харесва им. Понякога те ползват като биберон - ако можеш да ограничаваш подобни прояви, ще е по-добре за теб, но всеки си преценява. Лично аз предпочетох да давам залъгалка, това ми осигуряваше малко свободно време
. За промяната на цвета на каучуковите биберони - да, побеляват понякога. Няма нужда да го хвърляш - лично аз ги ползвах по 1 месец, но един от признаците на износване, доколкото знам, е като станат лепкави. Никога не съм стигала до такъв стадий, честно казано.
Поздрави!