Момичета, не съм кърмачка, но за коликите... Като кърмите и бебо има колики, пък се чудите дали прясното мляко има връзка с тях - ами спрете го няколко дни и си наблюдавайте бебето. Ще забележите дали има, или няма връзка едното с другото. Същата процедура се отнася и за други храни и напитки, които поемате и се съмнявате, че имат връзка с дискомфорта на бебето.
Знам, че не давам някакъв "гениален съвет", но нищо по-добро не е измислено засега, а решения "по принцип" за тези неща в общи линии - няма. Проба-грешка и така.
Убедена съм, че детето най-добре си показва кое как, трябва да се научим само да го "слушаме" и разбираме.
Мен на салата ме направи сума ти народ, че спрях да кърмя, че нямало как да не му понася кърма на Дани, нямал рефлукс щом не повръщал на фонтан и пр. Аз обаче си виждах детето как се гърчи след кърмене, не спи, пухти, мляска, гъне се...и минах на АМ и нещата се оправиха. Имах кърма, не реших лесно да спра да кърмя, рових, четох, мислих, но избрах да се водя по бебето и не сгреших.
Мама знае най-добре както се казва, а и бебо умее да помага - само го гледайте много внимателно
А дано ме разбрахте правилно и хубава нощ на всички