0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част III
« Отговор #300 -: Април 16, 2011, 21:37:04 pm »
Здравейте Доктроре. В петък бяхме на преглед - няма възпаление на ларингса, УНГ го прегледа - чисти са и ушите и носа.
В петък казаха да спрем Синекода, дадоха му някакви капки от Гърция  с кортизон+още една доза за следващата сутрин (не ми казаха името).Започнахме инхалации, но пристъпите зачестиха, сега минаваме Медрол 4мг. таблетки по схема до 20.04 и продължаваме Зиртека.
Говорих с лекарката, тя се съмнява за вроден дефект на ларингса, който по принцип се проявява по-рано, но при нас се е проявило по-късно, най-вероятно заради възпалението. Сега реално няма възпаление, няма причина за "този звук", както го нарече. Каза, че това се надраства с времето :?
[/url][/url]
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #301 -: Април 16, 2011, 21:46:19 pm »
Чета, размишлявам, и не преставам да се удивлявам... .
Как е  детето?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #302 -: Април 16, 2011, 22:09:58 pm »
Добре, когато не се задъхва. Това поемане на въздух, като задух което е, се проявява най-силно вечер и сутрин. Днес беше особено често, въпреки инхалации и Зиртек. Да взимам ли Медрол? Това, което ми обясниха е, че може да е дефект на хрущияла на ларингса и да не се притеснявам. Докторе, сега какво да правя - да давам ли лекарства, да не давам ли, да правя ли инхалации, какво ще ме посъветвате?
[/url][/url]
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #303 -: Април 16, 2011, 22:12:32 pm »
Без преглед не мога да кажа. НЕ ми е ясно цялото състояние и нещата,които описвате. Без да видя.
Простете... .
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #304 -: Април 16, 2011, 22:16:29 pm »
Да, разбирам то е доста неясно и като симптоматика. Във вторник или петък сме на консултация и до тогава казаха максимално на въздух и инхалации с физ.разтвор. :)
[/url][/url]
« Отговор #305 -: Април 17, 2011, 11:18:53 am »
здравейте дами  :)
Не знам дали въпросът ми е за тук но още съм много прясна мама и малко объркана  :? Днес започваме втора седмица и от вчера малкото се скъсва от колики, според мен. Става мораво, гърчи се, рита, проревава и въобще е много неспокоен, тази нощ почти не сме спали..  :? Пробвах да му притисна коремчето на рамо, с масаж (макар че не съм добра с масажа) и от снощи започнахме да даваме Инфакол и първите два пъти беше много спокоен, но после -точно през нощта въобще нямаше ефект  :( Едва го успокоих сега с носене на ръце, но ми се струва че няма да е за дълго.. какво да правя?? Знам че има много мнения за коликите, но все си мислех че се повлияват от лекарство. Мисля да взема сега и Биогая, но това май е профилактично само.. Храната е комбинирана -кърма +АМ, но съм пробвала и само с кърма- все е същото  :( :ask:
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #306 -: Април 17, 2011, 12:19:25 pm »
Сами,за жалост това което описваш е нормален физиологичен процес който е част от съзряването на стомахчето.Малко лекарства помагат.Ако сте късметлии ще минат скоро :) Зареди се с търпение и осъзнай,че ще е така първите няколко седмици,НО ще премине със сигурност!Опитвай се да спиш през деня когато имаш помощ в къщи и винаги когато бебето спи!Остави домакинството за известно време висящо,не се стресирай че не "успяваш" със всичко.Колкото повече расте бебчето,толкова повече време ще ти остава за други неща :wink: И най-вече не се чувствай виновна,че не знаеш какво да правиш с коликите - всички сме били така :wink:
Опитай това
-Инфакол
-чай от копър/анасон -макс 120мл за 24ч
-Биогая
-успражнения със леки свивания на крачетата подобни на коремни преси
-топла ваничка
-подухване със сешоар върху коремчето
-носене на ръце
Сигурно още има,аз сега това се сещам.Но при нас почти нищо нямаше магичен ефект.Просто детето си ги израстна :)
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
« Отговор #307 -: Април 17, 2011, 14:27:22 pm »
На нас ни помагаше единствено,носенето на ръце,спането върху мен по коремче и сешуара..нищо друго,от капките имам чуството че ставаше се по зле.Ох съчуствам ти мила,тва е един найстина тежък и гаден период :( и за теб и за бебчо :(.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #308 -: Април 17, 2011, 16:56:34 pm »
Сами, за съжаление, на нас нищо не ни помогна срещу коликите. Минаха след 3 месеца. Дано при вас е по-бързо!

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #309 -: Април 18, 2011, 08:50:34 am »
Защо дохранваш, ако кърмата ти е достатъчна първо
второ- всякакви лекарства са само за твое успокоение
има едни възглавнички с черешови костилки, май имат добър ефект
и аз съм разнасяла и двете по цели нощи- това е цената на майчинството, поне в тази крехка възраст, ще мине- период е
Преслава се успокояваше за известно време и в шезлонг с вибрация
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #310 -: Април 18, 2011, 08:59:30 am »
Категорично не съм съгласна, че лекарствата са само за наше успокоение - заклевам се, Лефаксинът при Бобо действаше. На 2-3 пъти мислех, че са му спрели коликите и го спирах - е, няма такава драма!

Само дето Биогаята няма какво да я купуваш - тя не помага за коликите, а е 18 лв. и е годна 1 месец след отваряне.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #311 -: Април 18, 2011, 09:20:13 am »
КАмбозолке, явно е до дете, защото на нас Лефаксът ни подейства супер зле. Бяхме си на Инфакол - английски и Био Гайа вечер и в тази комбинация изкарахме до 4ти месец. Тогава спряха. А, и Саб Симплекс давахме, като чакахме Инфакола.
[/url][/url]
« Отговор #312 -: Април 18, 2011, 09:31:48 am »
Ооо, със сигурност си е до дете! Аз почнах с Инфакол, действаха, но не с този ефект, който видях при Лефаксина (уточнение - Лефакс и Лефаксин са едно и също лекарство на Байер с различни наименования в Германия и Австрия).

Мисълта ми беше, че лекарствата не са само за наше успокоение, ефект има!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #313 -: Април 18, 2011, 11:32:12 am »
И при нас Лефакс не помогна, докато Еспумизан действаше веднага.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
« Отговор #314 -: Април 18, 2011, 12:30:33 pm »
При нас коликите не бяха силни, но ги имаше вечер за по 2-3 часа. Започнах Биогайа и после Колиеф, е не помагаше.
ЛЛ ми препоръча като не го кърмя да му давам НАН сензитив и о, чудо  :P минаха му.
Не вярвах че ще има ефект  :lol:.

И да кърмех, ако знаех че това АМ ще има такъв ефект щях да мина на него.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
« Отговор #315 -: Април 18, 2011, 18:39:00 pm »
Благодаря ви. Фибо, много добро обяснение  :wink:
Не ми се мисли ако продължи 3-4 месеца, звучи отчайващо. Но засега още не мога да кажа при нас как ще е, всеки ден е различно, по-точно всяка нощ  :? Аз вече взех Биогая и Инфакол английски, но е рано да кажа дали действат.. Най-добре го успокоява залъгалката, но ако са по-силни я плюе и тогава е най-зле  :( педиатърката ни препоръча и Еспумизан.
За храната- дохранвам малко, защото ме беше страх от продължителното кърмене с нашия лакомник  :oops: Но вече постепенно мисля да минаваме на кърма, може би с изключение на нощното хранене и едно перз деня, където слагам биогаята. Като че ли наистина, както ме посъветваха и тук, вече се нахранва по-бързо и не реве за още  :) А и си мисля че при кърмене по-малко въздух поема или се лъжа..
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #316 -: Април 18, 2011, 18:52:04 pm »
да, точно така е- почти няма шанс, ако кърмиш правилно и той суче добре да влезе въздух- респективно да има колики
както сама прочете, няма универсален лек за това, просто пробваш варианти, с които да облекчиш ситуацията при вас
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #317 -: Април 18, 2011, 19:08:06 pm »
Колики се получават също, когато бебето яде много (като моя лакомник). Но това го разбираш, като ти кажат колко е наддал при първия преглед и, честно казано, ако е само на кърма и кърмиш на поискване - няма какво да направиш.

*
« Отговор #318 -: Април 18, 2011, 21:53:33 pm »
Ами и това не е така, Деси определено си преяждаше, само на кърма беше, първите два месеца качваше по 1200 гр., не е имала нито един ден колики :)

*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #319 -: Април 18, 2011, 22:58:00 pm »
Ами и това не е така, Деси определено си преяждаше, само на кърма беше, първите два месеца качваше по 1200 гр., не е имала нито един ден колики :)

Ами съгласна съм.Борко качи 1.900кг и 1.700кг първите 2м.А колики ни хванаха към края на 3тия месец :) Израства се,минава...Спокойствие и почивка за мама е важното!
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!