Д-р Бърди, след два месеца трябва да пътуваме с бебчо на 1500 км с кола, бихте ли ме посъветвали как най-нетравмиращо за бебето да стане това - той ще бъде на 4,5 месеца тогава. Благодаря предварително!
С по-чести спирания.
Дете поставено по посока на движението, на задната седалка.
Благодаря за отговора, обаче кошчето за кола за малки бебета се поставя срещу посоката на движение?! Факт е, че никой от педиатрите, които попитах не можаха да ми дадат конкретни съвети за подобно дълго пътуване, освен неща които и аз самата от обща култура знам. За съжаление това продължава да е така.
Много моля ако някоя от мамите е пътувала на по-дълъг път с бебе на 4 месеца да ми даде някакви съвети за пътуването, неща с които се е сблъскала и не е била подготвена например. Предварително монго благодаря!
Кошчето за кола не се монтира срещу посоката на движението, дори на самата кошница трябва да е обозначено, че е забранено. И на мен никой не ми беше давал съвети, добре че има достатъчно теми, в които пише по този въпрос. Безкрайно благодарна съм, че ги прочетох и не послушах моите близки, според които даже нямало нужда да се купува подобно столче. Факт е, че кошницата спаси живота на бебето ми, когато беше на месец и половина.
Моите съвети са да да купите качествено столче с добри оценки от тестовете, много е важно. Коланите се слагат задължително и се уверявате, че е добре прикрепено и не се мести! След монтирането да не забравите да приберете нагоре дръжката, с която го носите!!! Вземете и някакъв сенник за прозореца, за да не го пече слънцето. Избягвайте да включвате климатика.
При пътуване обикновено бебетата спят, ако е неспокойно, а още не е време за хранене, проверявате памперса или за някакъв друг дискомфорт. Моят плачеше, защото се загряваше и изпотяваше от самото столче, въпреки че слагах памучна пелена под главичката. В такъв случай или сменях пелената, или го обръщах на другата страна.
След хранене, трябва да оригнеш добре бебето и да мине малко време, преди да го върнете в столчето. След почивките се уверете, че не са влезли насекоми, които могат да го ухапят или ужилят! Общо взето за това се сещам, ако някой може да допълни с още нещо
И най-важното- внимателно със скоростта!