0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част III
« Отговор #240 -: Април 09, 2011, 15:10:55 pm »
   Здравейте, д-р Бърди! Искам да Ви попитам нещо за моето дете. Върхът на нослето и двете външни страни на ноздрите се оцветиха в жълто. След това избиха дребни пъпчици. В момента носът изглежда така -  като на хремав човек, който го е духал. Пъпчиците сякаш се поизгубиха, появиха се люспички. Мазах с хидратантен крем, но не помогна.  Мога ли да ползвам фусидин? Опасно ли е, ако попадне в очите, защото той си търка нослето и после очите? Опитах да направя снимка, но нищо не се вижда на нея.
   Благодаря Ви предварително!  Хубав ден Ви пожелавам!
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #241 -: Април 09, 2011, 15:11:49 pm »
снимка
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #242 -: Април 09, 2011, 15:19:05 pm »
  Благодаря Ви, д-р Бърди!  Ще опитам да направя нова и да я кача по-късно.
« Отговор #243 -: Април 10, 2011, 18:59:23 pm »
Здравейте Докторе!
Искам да ви попитам нещо...може би само си въобразявам, но..
От една-две седмици Ники започна да си клати главата наляво-надясно (все едно казва НЕ), абсолютно без никакъв дразнител.Пипах ушите - не го болят, няма Т, само няколко зъба ни мъчат. От три дни много намали храната - на обяд яде 4-5 лъжички, на следобедна закуска хапва добре, на вечеря пак нищо. Не пие вече толкова мляко. Преди изпиваше два пъти нощем по 240мл. сега един път пие 240мл. и после по 100мл. Притеснявам се това клатене на главата да не е признак за нещо психично. Адекватен е, общителен е засмян, ходи си, но просто досега никога не е правил така. А клати главата поне 5-6 пъти дневно.
В рода имаме дете с аутизъм и първо на това ме наведе това необичайно за нас явление.
Тази седмица ще отида при педиатър и освен преглед на ушите не се сещам какво друго може да е.
Неоснователни ли са притесненията ми или да търся някаква причина и при какъв специалист?
[/url][/url]
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #244 -: Април 10, 2011, 23:46:35 pm »
Вени,спецщлно за храненето,ми се струва че може би иска да увеличи интервала м/у храненията.
Колкото до другото не знам.Но,Борко напоследък също прави така когато му се доспи много и се "приспива" сам.Но,аз често го гушкам и люшкам леко на заспиване.Така че той знае,че така се заспива.Не знам дали Ники го приспиваш...
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
« Отговор #245 -: Април 11, 2011, 09:36:48 am »
Преди имаше такъв момент на заспиване, но вече няма. Това ме тревожи, че се появява когато няма дразнител или поне явен.

П.С. Имаме и ново включване, което ме разтревожи още повече. ЗАпочна да поема дъх като асматик. Едно такова дълбоко "ЪЪЪЪьььккк" на няколко пъти и после се оправя.Нослето е чисто, не кашля, но това дълбоко поемане на въздух го прави на час поне два пъти. Появи се от два-три дни и мислих, че е само ... както когато открива нов звук, но май не е така.
« Последна редакция: Април 11, 2011, 11:00:30 am от jasmin_veni »
[/url][/url]
*
« Отговор #246 -: Април 11, 2011, 12:28:00 pm »
Здравейте, доктор Бърди!
Докторката беше изписала Адвантан за АД, мазах, мина обрива, после мазах с Нахтхерцен и пак се появи обрива. Писах Ви и снимки публикувах, казахте АД в лека форма и да мажа с А-дерма екзомега. Аз първо мазах с Адвантан 1 път на ден 4 дни, обрива изчезна, после започнах да мажа само с А-дерма екзомега и след 2 дни пак същия обрив. Вчера беше лек, днес се е увеличил.
Обривът е само по лицето. Какво да правим?

Здравейте доктор Бърди!
Моля да погледнете снимките! Мажа редовно с А-дерма екзомега, но обривът си стои. От тук нататък какво да правя?

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #247 -: Април 11, 2011, 12:32:52 pm »
Смарайди, може да си писала, но на каква храна е бебето?
*
« Отговор #248 -: Април 11, 2011, 13:05:17 pm »
Да, писала съм. Храни се с НАН сензитив.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #249 -: Април 11, 2011, 13:39:13 pm »
Хм...да не би от млякото да е. Като дадох НАН на моите получиха такива пъпки около устата. Иначе бяхме на Фризо ХА.
*
« Отговор #250 -: Април 11, 2011, 13:47:17 pm »
И аз не знам...
В началото и ние бяхме на Фризо ХА, но го смених, защото получи колики.
Като се роди след 3-4 дни получи от пъпките на които им казват "бебешки пубертет", които преминаха постепенно в сегашния обрив. Фризо-то е ял най-много 3 седмици.

*

Birdie

• 11040
« Отговор #251 -: Април 11, 2011, 13:58:07 pm »
Калоянчо има нужда от правено кремче с КС.
Това е лека форма на дерматит- може би и от течащо мляко да е това... . Или ако го забърсвате... .
« Последна редакция: Април 11, 2011, 13:59:55 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #252 -: Април 11, 2011, 14:51:40 pm »
Калоянчо има нужда от правено кремче с КС.
Това е лека форма на дерматит- може би и от течащо мляко да е това... . Или ако го забърсвате... .
Доктор Бърди, имам позната аптекарка, какво трябва да съдържа правеното КС кремче?
Колко дни да мажа с него?

Отскоро започна и да се лигави, може би и това допринася за положението. Иначе, да понякога тече мляко, гледам след хранене да изтривам с памуче натопено в изворна бутилирана вода. След всяко изтриване с памучето ли да мажа с А-дерма екзомега?

*

Birdie

• 11040
« Отговор #253 -: Април 11, 2011, 14:56:42 pm »
Намажете два дена с Фусикорт Липид... за да се опитаме да избегнем "тежки" подходи. Пишете после. На много тънък слой обаче, и само върху зачервените места.
Само вечер след баня с А-Дерма.
Sir Alec Guinness
« Отговор #254 -: Април 11, 2011, 19:26:19 pm »
Докторе, на прегледа казаха отслабено дишане в дясно. Направихме ренген, защото се съмняваха за аспирация на чуждо тяло - няма такова, но задъхването продължава.
Час за пулмолог и алерголог (защото се съмняват за някаква алергия, тъй като аз имам от пролетните цъфтежи) имам в петък. А невролог заради клатенето на глава и празното гледане в една точка имам за понеделник.
Нужно ли е да потърся друг специалист освен пулмолог и невролог?
[/url][/url]
*

Birdie

• 11040
« Отговор #255 -: Април 11, 2011, 20:13:50 pm »
Не. И докато чакате пулмонолог? ще даваме? Педиатърът Ви е на мнение ( и за двете неща)?
Sir Alec Guinness
« Отговор #256 -: Април 11, 2011, 20:53:41 pm »
Нищо не ми каза да даваме, това ме стресна. Каза ако се влоши да й се обадим. Дори Вентолин не ми препоръча. Докторе да го изкарвам ли навън, в нас ли да го държа? Проблемите започнаха след като започна този силен вятър и според мен има връзка с облака, който изпуснаха от Кремиковци. Точно тогава излязохме за 15 мин. и ни вдигна прах в лицата. Лекарката ми отрича такава връзка.
[/url][/url]
« Отговор #257 -: Април 11, 2011, 21:34:40 pm »
Д-р Бърди, от няколко дни бебето ми което е на 3.5 месеца започна да се храни по-малко. На адаптирано мляко сме и преди ядеше по 140-150мл. на всяко хранене 6 пъти в денонощието от 6-21ч.Сега картинката е следната за дните 09,10,11.04:
6ч 150/150/150
9ч 100/90/80
12ч 150/150/120
15ч 140/100/150
18ч 130/150/130
21ч 140/150/90

Цифрите показват количаството в съответните дни.
Добре ли е така? Притеснявам се
*
« Отговор #258 -: Април 12, 2011, 10:44:58 am »
Д-р Бърди, след два месеца трябва да пътуваме с бебчо на 1500 км с кола, бихте ли ме посъветвали как най-нетравмиращо за бебето да стане това - той ще бъде на 4,5 месеца тогава. Благодаря предварително!
С по-чести спирания.
Дете поставено по посока на движението, на задната седалка.
Благодаря за отговора,  :? обаче кошчето за кола за малки бебета се поставя срещу посоката на движение?! Факт е, че никой от педиатрите, които попитах не можаха да ми дадат конкретни съвети за подобно дълго пътуване, освен неща които и аз самата от обща култура знам. За съжаление това продължава да е така.
Много моля ако някоя от мамите е пътувала на по-дълъг път с бебе на 4 месеца да ми даде някакви съвети за пътуването, неща с които се е сблъскала и не е била подготвена например. Предварително монго благодаря!
« Отговор #259 -: Април 12, 2011, 11:12:02 am »
Аз също имам проблем с яденето на малкия,и при мен започна да яде значително по млако количество,от 150 до преди 4 дни сега доста по различно.Първия ден беше с ядене на 4 часа по 20-30 мл.,на следващия ден уж се оправи почна да си изяжда пка млякото и хоп днеска пак номера.Биха ни ваксина синфлорикс на 07 горе доло от тогава прави номера,но не вярвам толкова време се от ваксината да е.На наща възраст може ли да са зъби,защото в момента в който спре да яде,започн настървено да яде и двата юмрука и изведнъж писваа неисато,пак пъха юмруци и така.Ако се опитам да му додам яденето почва да реве и да бута с език и да му се догажда.Иначе не дава признак на гладен,смее се ( ако случайно спре да реве),гука и т.н спи също.
 На какво би могло да се отдава това негово спиране да яде както преди ( той обикновенно си е яшно дете ).?
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...