0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част III
« Отговор #200 -: Април 01, 2011, 21:24:36 pm »
Раиса, от мнения на доктора си спомням, че до около 15 при добро общо състояние на детето не би било особено за притеснение, особено внимание се изисква вече над 17
но пак зависи от състоянието на детето
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #201 -: Април 01, 2011, 21:34:12 pm »
 :D Добър вечер...

др Бърди,операцията мина спокойно.Извода - гранулом,няма урахус,няма следи от аномалии.Личния беше прав... :)

Поздрави... :D
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #202 -: Април 01, 2011, 21:35:37 pm »
Благодаря момичета !  :)

Оф, нашата док е такава паника...според мен още второто изследване беше излишно.
Направо разказаха играта на бебето, взимаха кръв в 3 епруветки и от толкова "стъргане" на пръста и свалиха кожата.
Иначе тя си изглежда добре и аз я усещам добре...в смисъл нямам някакво неприятно чувство.
*
« Отговор #203 -: Април 01, 2011, 22:14:23 pm »
viviq, при по-сериозно подсичане на нас са ни предписвали Имазол Паста (клотримазол 1%). Много бързо се повлия от него.
*
« Отговор #204 -: Април 02, 2011, 20:21:05 pm »
Илейни ,благодаря !Нашия личен каза,че нямало проблем,"значи се е хванало"каквото и да значи това.Но на мен не ми пречи да сложа и реванол :D

*
« Отговор #205 -: Април 03, 2011, 00:04:07 am »
Момичета,това че мястото е набрало,значи,че БЦЖ-то е  хванало.Не знам винаги ли така се получава,но и на дъщеря ми така стана,даже се пукна и изтече малко кръв,при което доста се притесних.Но педиатърката ни каза,че това е нормално,сега има съвсем леко белегче.А бебето дори няма помен от бита БЦЖ ваксина,което ме навежда на мисълта,че пак ще повтаряме.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #206 -: Април 03, 2011, 00:20:37 am »
има или няма белег, самото поставяне на БЦж е достатъчно, според доктор Бърди
на Стефания, която не й личеше белега искаха да правят Манту и да повтарят- е, не разреших
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #207 -: Април 03, 2011, 12:15:31 pm »
Здравейте, доктор Бърди!
Докторката беше изписала Адвантан за АД, мазах, мина обрива, после мазах с Нахтхерцен и пак се появи обрива. Писах Ви и снимки публикувах, казахте АД в лека форма и да мажа с А-дерма екзомега. Аз първо мазах с Адвантан 1 път на ден 4 дни, обрива изчезна, после започнах да мажа само с А-дерма екзомега и след 2 дни пак същия обрив. Вчера беше лек, днес се е увеличил.
Обривът е само по лицето. Какво да правим?

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #208 -: Април 03, 2011, 16:30:24 pm »
Smaraidi ,пробвай" мустела стелатрия емулсия за възтановяване на кожата",на нас много ни помогна,лицето беше с обрив и много зачервено,за два дни всичко изчезна.
*
« Отговор #209 -: Април 03, 2011, 17:26:54 pm »
Благодаря за отговорите-успокоих се :wink:

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #210 -: Април 03, 2011, 21:28:31 pm »
Момичета,това че мястото е набрало,значи,че БЦЖ-то е  хванало.Не знам винаги ли така се получава,но и на дъщеря ми така стана,даже се пукна и изтече малко кръв,при което доста се притесних.Но педиатърката ни каза,че това е нормално,сега има съвсем леко белегче.А бебето дори няма помен от бита БЦЖ ваксина,което ме навежда на мисълта,че пак ще повтаряме.
Няма изобщо такова нещо. Ама- изобщо.
Да се изразя "лаически".
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #211 -: Април 03, 2011, 21:33:59 pm »
Здравейте, доктор Бърди!
Докторката беше изписала Адвантан за АД, мазах, мина обрива, после мазах с Нахтхерцен и пак се появи обрива. Писах Ви и снимки публикувах, казахте АД в лека форма и да мажа с А-дерма екзомега. Аз първо мазах с Адвантан 1 път на ден 4 дни, обрива изчезна, после започнах да мажа само с А-дерма екзомега и след 2 дни пак същия обрив. Вчера беше лек, днес се е увеличил.
Обривът е само по лицето. Какво да правим?

Не претопляйте!
Може да продължите с А-Дерма. Няма да изчезнат за ден, два. Но не е нещо тревожно.
« Последна редакция: Април 04, 2011, 11:42:47 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #212 -: Април 04, 2011, 11:22:41 am »
Няма изобщо такова нещо. Ама- изобщо.
Да се изразя "лаически".
Д-р Бърди,кое не е вярно,че ще се прави проба Манту на бебето след време или за възпалението на бобчето?

*

Birdie

• 11040
« Отговор #213 -: Април 04, 2011, 11:33:24 am »
Степента на изява на кожните реакции няма никаква връзка с резултатността на ваксинацията. Нито връзка има между двете в смисъл, от силата на локалните реакции да се заключава за "успешността на ваксинацията". Силата на кожните реакции са резултат повече от два фактора:

* липса или не на предшестващ контакт с Микобактерия туберкулозис, или Не туберкулозни микобактериални щамове ( понякога!)
* от дълбочината на поставяне на ваксината.  <<< на това също се дължи НАЙ-ВЕЧЕ и факта на наличие или липса на белег. Тоест, дълбоко поставена БЦЖ може и да не остави белег. Но не значи че ваксината "не работи". Също оставянето, или не, на белег, зависи и от възрастта на детето- бебета и малки деца до годинка са с голяма вероятност ИЗОБЩО да нямат белег от предшестваща ваксинация. Което пък ИЗОБЩО не значи ПАК, че ваксината не работи. Нито пък значи че има нужда да правите Манту и/или повторни ваксинационни дози.

Липсата или наличието на белег НЕ Е критерий за резултатността на една предшестваща БЦЖ ваксинация. Няма обективен начин да се измери резултатността на една БЦЖ ваксина, за разлика от всички останали ваксини, където е възможна обективна оценка на база на изследвания.

Манту НЕ Е, И НЕ може да бъде, критерий за резултатността на една предшестваща БЦЖ ваксина, защото не може да се различи едно (+) Манту на какво точно се дължи - на предшестваща доза или на заразяване. Това е официално приетото становище днес, а и Манту като проба не е проба за резултатност на БЦЖ доза. Всякакви твърдения, че от размера на Манту-то можело да се съди, са руски "бабини-деветини" от 40 години на миналия век. В този аспект, НИКОЙ и НИКЪДЕ не прави повече от една доза БЦЖ, освен в Бг и Русия ( може би още и в Чехия). Само една направена (и документирано направена) доза е достатъчна. Никъде НЯМА доказателства, че повече от една доза работи "по-добре" от само 1 направена доза.

В този аспект, практиките в Бг относно БЦЖ ваксинацията, интерпретацията на манту и "повторните" дози БЦЖ са абсолютно погрешни и в несъгласие с практиките по света днес ( има се пред вид практиките в напредналите страни. Руските "практики" не ни интересуват!).
« Последна редакция: Април 04, 2011, 11:48:44 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #214 -: Април 04, 2011, 11:44:17 am »
Благодаря ви за отговора,докторе!Ваксина БЦЖ беше поставена на бебето пред мен,така че смятам всичко е наред.

« Отговор #215 -: Април 04, 2011, 19:52:36 pm »
Докторе, може ли да разпечатам мнението ви и да го покажа на майките на площадката, които ме уверяват, че трябва да има белег. Едната подчерта, че е с мед.образУвание и освен за мантуто ми обясняваше, че няма нищо опасно в бързо затваряне на фонтанелата.
Аз никога няма да мога да разкажа така добре това, което сте написали, затова може ли да разпечатам?
[/url][/url]
*

Birdie

• 11040
« Отговор #216 -: Април 04, 2011, 19:53:28 pm »
Може... .
Sir Alec Guinness
*

fibo

• 2168
« Отговор #217 -: Април 04, 2011, 20:51:06 pm »
Може... .

По този повод...В нашия случай има ли смисъл от БЦЖ?Най-сетне се сдобих със всички документи,но личния ме обърка последния път като ми каза,че за 2м в БГ не би искал да я слага т.к.ефективността ѝ е под въпрос и не предпазва от усложненията които биха могли да се случат при евент зараза,а в Белгия БЦЖ не се слага понеже болестта тук е много рядка.Предложи ми Манту слад вс ваканция в БГ...

:)
Борко Бърборко
*

Birdie

• 11040
« Отговор #218 -: Април 04, 2011, 21:33:56 pm »
Да, така е, както Ви казва.
Преценете дали при посещението си в Бг детето МОЖЕ и е ВЕРОЯТНО да има контакт с болни или активни преносители.
Sir Alec Guinness
*

fibo

• 2168
« Отговор #219 -: Април 04, 2011, 22:22:36 pm »
Да, така е, както Ви казва.
Преценете дали при посещението си в Бг детето МОЖЕ и е ВЕРОЯТНО да има контакт с болни или активни преносители.

Благодаря Ви,
по принцип вероятност няма т.к. във роднинския ни кръг болни няма.Но дефакто възможност от зараза винаги има.Все пак не знам къде и на кого можем да попаднем... :?
Личния предлага манту до 5г възраст след всяка ваканция...
Помогнете ми да преценя и степенувам нещата-по ВАЖНОСТ и ВЕРОЯТНОСТ
Вариянт
1/ Слагаме БЦЖ,имаме контакт и трудно откриване на ТБЦ,но леко протичане при разболяване
2/ Не слагаме БЦЖ,имаме контакт и лесно откриване на ТБЦ,но с повече риск за тежко боледуване

Правилна ли е насоката на разсъжденията ми?
Борко Бърборко