Д-р Бърди,
имам някакъв проблем със захранването на Бобо и вкарването му в режим на 5 хранения на ден. Ще се опитам да обясня, надявам се да ми подскажете къде бъркам, защото е очевидно, че някъде бъркам.
Значи: започнах с оризова каша, но от нея получаваше кански колики (аз ги наричам колики, не знам дали е точно това) - будене през 10-20 минути с плач, пъшкане, свиване. Това се случва няколко часа, след като заспи (ляга в 8, този ад започва между 11 и 1-2 през нощта). Единственото, което помага (донякъде) да дремем и двамата, е да го взема в леглото при нас, но сънят му като цяло е много неспокоен в такива нощи (върти се, удря ме, драска ме).
Спрях оризовата каша, продължих със зеленчукови и плодови пюрета. Приемат се добре, увеличавам количествата плавно, за да не се стига до горните мъчения и всичко е ок в по-голямата част от времето.
Към някои от пюретата прави същата реакция (примерно - карфиол, по-голямо количество броколи) - съответно карфиол избягвам, броколи давам в по-малки количества и няма проблем. Направих опит да "върна" оризовата каша, да сменя марката - проблемите се появиха отново.
Около месец и половина след началото на захранването заместих обедното хранене - вече на възраст 7 месеца и нещо(след зеленчуковото пюре не давам да суче). Щеше ми се да вкарам някаква каша, за да мога да заместя в следващите 2-3 седмици и следобедното хранене (за момента е на плодово пюре тогава). Купих каша от елда (още не съм въвела глутен), но реших да взема и АМ, да свиква с вкуса, защото смятам да го отбивам към средата на май (около месец след въвеждането на глутена). Първите дни с кашата - никакъв проблем освен, че не я харесва особено на вкус, когато е приготвена с вода. Вчера я приготвих с АМ (Хумана 2) и добавих плодово пюре (круша - няма проблем с този плод) - историята с пъшкането се повтори. Количеството беше около 150 г (плодово пюре в това количество се приема безпроблемно и няма странични ефекти след това).
Проблемът е, че когато се случи това с пъшкането и гъненето, не мога да го успокоя, без да му дам гърда. Знам, че не е гладен, но буквално се опитва да ми разкъса блузата. По този начин цялата идея за 5 хранения дневно отива по дяволите.
Ако всичко е било наред през нощта и не се е будил, нещата са перфектни - имаме:
едно кърмене към 5:00-6:00,
хранене към 8:30-9 (кърма)
обяд към 12:30-13:00 (зеленчуково пюре)
следобедно хранене към 16:00-16:30 (плодово пюре и кърма)
вечеря към 20:00 ч.
Часовете са ориентировъчни, общо взето се придържаме към 3,5-4 часа между храненията.
Много ще съм благодарна, ако коментирате и ми дадете насока!
Поздрави!