Здравейте,
Ще съм благодарна за отговор от Др.Birdie и на всеки който би помогнал със съвет.
Преди 2 седмици направихме на дъщеря ми ( на 7 месеца тогава) рутинните кръвни изследвания:
WBC 3,4 G/L 3.5-10.5
LYM# 2,4 G/L 1.2-3.9
LYM% 70,8 % 20-45
MID# 0,2 G/L 0.1-1.0
MID% 6,4 % до 10%
GRAN# 0,8 G/L 2.5-7.0
GRAN% 22,8 % 50 - 72
Същата вечер тя много хленчи и плака, но я хванах, че има температура 38,5 чак на другия ден. От Панадол не падна,и след час й дадох Нурофен и я заведох при педиатъра й. Там се оказа че има зачервено гърло, а кръвната картина показва вирусна инфекция. Изписаха ни витамин Ц за три дни и панадол 3 пъти на ден. Понеже беше болна и през Януари, аз я заведох след два дена и в Токуда да я видят и там казаха, че с толкова ниски левкоцити ги хоспитализират и че просто така инфекцията няма да мине от самосебе си. Не е ясно дали не е стара неизлекувана инфекция. Изписаха ни изопринозин да пие 10 дни и след това пак да се направи кръвна картина. Консултираха ни и с УНГ там, понеже много си дърпа и чеше ушите, но казаха че са добре. Изписаха ни да капем в носа Виброцил и накакъв разтвор на сребро (черни капки) 4-5 дни, понеже при бебетата бързо може да стане проблем.
Не е имала хрема, а кашлица не чувам.
И така днес направихме нова кръвна картина:
WBC 3,9 G/L 3.5-10.5
LYM# 2,4 G/L 1.2-3.9
LYM% 61,8 % 20-45
MID# 0,4 G/L 0.1-1.0
MID% 9,6 % до 10%
GRAN# 1,1 G/L 2.5-7.0
GRAN% 28,6 % 50 - 72
Явно нещата са се подобрили донякъде, но изглеждат още далеч от нормата.Да я водя ли пак на лекар? Мога ли (безопасно и необходимо)още да продължа изопринозина? Има 3 непоставени ваксини - третите хепатитна, Пентаксим и Синфлорикс
Наа втората Пентаксим тя беше много отпаднала три дни. За да е пълна картината, имаме обриви и сме много назад със захранването - ядем само пюре от картофи и тиква. Лекарят каза да не даваме нова храна докато е с ниски левкоцити .Сега дали мога да започна с оризова каша или не още? Не е ясно обривите от какво са - получи ги за първи път преди 2 месеца след 5 дена захранване с картофено пюре. На смесено хранене е 50 кърма/50 АМ хипоалергично. Ще пиша отделно , че поста стана много дълъг.Тя не е живо дете, и спи през деня 3 пъти по 1.5-2 часа, а 8 часа през нощта. Аз също боледувам всеки вирус с нея, а понеже и давам кърма (и надявам се антитела), съм пила само хомеопатия, а кашлям вече трети месец, та съм наясно, че вирусът съвсем не е лесен. Моля дайте съвет какво да направя, за да излекувам детето напълно - какво следва да направя?