0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Ако търпи да стои по корем би трябвало да стане...да се проветри малко.
Иначе аз почти нямам опит с подсечени дупета и затова не знам какво да кажа...
Дара се обрина за пръв път съвсем скоро, докато избиваха 2та зъба. И беше малък обрив, мазах със Себамед ( тази козметика съм купила от самото начало и още я ползвам ) и мина.
*
Nadine, като Илияна се подсече пробвах какво ли не, накрая случайно попаднах на едно македонско кремче. Едното е за раздразнена кожа, другото е против подсичане. С това за раздразнената кожа намазах точно 2 пъти и си решихме проблема, другото го ползвам ежедневно. Ето ти линк, ако искаш пробвай:
http://papagal.net/index.php?main_page=product_info&cPath=10_20&products_id=2318
и против подсичане:
http://family-bg.com/prX_5187.htm?osCsid=62cr9frk1u6ni0idn4am6chov5

*
Пробвай ако искаш с Хъджис. Ние само от тях не се обривахме. За да стоят без памперси ги слагах на пелена Камера, върху нея памучна (бях прежалила 2, ако се засекат от пишането и акото) - не пропуска и слагах парчр лигнин през дупето и чурата, че пишат иначе нагоре. С ластик леко привървах на кръста, за да не се отваря лигнина. Изкарваха по 2 часа на ден, естествено при намокряне сменях веднага лигнина. Мятах и по още една памучна пелена отгоре им и до тях плътно. Това го правих до 4месечна възраст. После беше студено да седят голи.
*
Благодарско на всички ви!
За стоенето голичък и педиатърът му го каза, но аз така и не измислям как. Ще пробвам от утре обаче, идеята с лигнин и ластик много ми хареса :-) Чисто гол просто няма начин - първо, често ака, и, разбира се, като истински мъж, опишква всичко наоколо - себе си, мен и пода отпред/стената отзад. А по корем хич не може да стои още. При все че ластика не знам как ще му се закрепи на абсолютно сферичното шкембе; а и той няма и минута спокойствие, върти се като пумпал, гърчи се, не знам как ще стане, но поне ще пробвам.
А Хъгис и от Токуда ги препоръчаха, ще взема да пробвам с едно пакетче, дано да са част от решението.
Судокрема обаче май не е - аз си го ползвам от началото; веднага след подсичането мажех още по-щедро, но без резултат.
*
В зависимост от пъпките аз мажех или с Фусидин Н или с Клотримазол. Но много тънко. Бочко не ползвах, имам чувство, че запушва порите и става по-зле. Ако успееш да намериш домашен крем с невен - вълшебен е.
Мими, какъв е този крем,? На Поп Богомил има някаква билкова аптека, дали там го правят?
[/url][/url]
*
Силно подсечено дупе минава с две измивания с Триклобак.Случи ми се веднъж с малкото бебе,оправи се за 2 дни.

*
Мини на летни памперси за подсеченото дупе-те са по-тънки. На Памперс са в оранжева опаковка-на тях пише слийп енд плей и са с лайка доколкото си спомням.Когато миеш дупето на бебето не ползвай сапун всеки път, а само вода. Знам че се отрича, но може да се пробва и с добрата стара пудра за бебе. Аз лично не съм ползвала защото не се е налагало и дано не се налага.
По горе прочетох и един съвет даден на Дидон, който ми се струва опасен и за това ще взема отношение. В никакъв случай не слагай по-голям номер биберон на новородено бебе. Може да стане голяма беля недай боже. Имам примера на едни съседи, които пострадаха по този начин. Попадна мляко в белия дроб на бебето и предизвика двустранна бронхопневмония на 5 дневно бебе. Не казвам, че точно това ще се случи на всеки, но го имайте предвид.
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Шаноар, то беше за друго...като е по-гъсто млякото на Авент с една дупка - не минава. Или дори да минава е такава мъка, че бебето ( в ранните месеци ) се измаря преди да се нахрани.

За мехлема с Невен - с две ръце за него ! Наистина е вълшебен  :) Аз винаги имам едно бурканче в хладилника. Баба ми го прави, не знам дали в аптека някой приготвя такова нещо...Доколкото знам не е сложно, вари се на слаб огън мас с невен, прецежда се и в хладилника. Нещо подобно...предполагам има рецепти в нета как да си го приготвиш вкъщи.
Иначе аз го ползвам за всичко ! Рани, пресни белези, суха напукана кожа, дори за пъпки ми е помагал.
*
Относно забележката на shanoar за размера на бибероните - съвсем уместно. Моя грешка, че не уточних какво имам предвид в детайли.

В никакъв случай не бих ползвала размер биберон, който е предназначен за бебе на възраст, която моето още не е достигнало. Повечето мами си откарват с бибероните за новородено поне до 2 месеца, че и до 3 и нагоре някои. Лично аз - храних и двах чай и вода с биберон размер за новородено до 2,5 месеца мисля /а то си има биберон за 2м+, но не ми беше нужен/. Минах на биберони 2-ки /на "Авент"/ почти към 3-я месец на Дани, когато взе да яде по-големи количества и да не си доизяжда АМ, защото се уморяваше да смуче през единичката. Размер - 3, ползвам от няколко дни, откакто мина на "Хумана", защото е подходящ за възрастта му по принцип вече и за този тип мляко. Ако още хранех с предишния вид АМ /доста по-течно, рядко, не ми идва точната дума  :oops:/, можех да си карам с биберон 2-ка поне още 2 месеца мисля. Иначе чай и вода - все още двам с 2-ка.

Не се спрях подробно на тези въпроси в предишния пост, защото питането на Дидон беше "по принцип" за АМ, но добре е и това да се уточни, да не подведа неволно някоя майка.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
 :) А на Дара сега така и утесняха 3те дупки, че с една малка ножичка всички биберони станаха тип "цепка"  :lol:
Но това е съвсем друго...тя вече е голяма.
*

    fibo

  • *****
  • 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
Надин,дали не са ви малки памперсите и не стоят случайно прекалено плътно по дупето? Обърни внимание,ако още не си...Ние така бяхме с подсечено дупе,много неприятно наистина и се оказа че е от това.Памперсите му бяха вече малки(макар и все още да си пасва в кг обозначени на опаковката...)
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
Надин, аз като "класическа консерва" :lol: - в тази ситуация, бих те посъветвала да заведеш бебето на читав дерматолог. Особено щом говорим вече за ранички и пр. Даже не искам да си го представям какво е  :( , аз зачервено дупе не съм видяла още и се моля да не виждам никога.

Позволявам си да дам този съвет, защото една мама от форума имаше такъв проблем с дупето на щерка си /не толкова остър/ доста време. Изкупи всички видове памперси момичето, склад за козметика стана у тях - не и не. И гола я държа и само с вода ми, пак се зачервяваше. Накрая аз "надделях", пилейки  :oops: и ги пратих при дерматолог - наша близка, проверен спец естествено. Жената й изписа правилното мазило, нещата се оправиха за 24 часа и не се е повтаряла случката - ей два месеца става вече, а е жега, бебката е пухкава...предпоставки бол. Разказвам ти случая, като илюстрация, че дадени болежки - си искат точния специалист понякога, лекари по "всичкология" - няма, знаеш. Та вместо да мъчиш себе си и детето още незнайно колко време с експерименти - консултирай се със спец по кожите, няма да сте първите му такива пациенти ;) Всеки тук ще ти даде най-добрия съвет и най-добронамерения, но отнесен към НЕГОВОТО дете, а те са тооолкова различни дребните човеци.

Дано му мине скоро, че не ми се мисли каква мъка е и за двама ви :?
« Последна редакция: Юни 04, 2011, 02:49:22 am от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    power

  • *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Аз също подкрепям за памперсите Хъджис,ние сме с такива и до сега слава Богу не сме имали такива проблеми.И все пак да не забравяме,че всичко е индивидуално:)))))
07.10.2009
Йоана се подсече на 2 месеца толкова много, че не вярвах някога да се оправи. Дупето и беше все едно е седнала на горещ котлон, имаше мехури. Подсече се от Памперс-премиум кер. Мина и за 3-4 дни като я мазах сутрин и вечер с дефламол и клотримазол от 0,1 едновременно, а през останалото време през деня мажех с крем Здраве. Сменихме памперсите с Хъджис и Либеро. От тогава нямаме проблеми. Само да знете, че Хъджис имат и ментета. Гледайте да са на Дисни!
И още едно кремче има, което е много ефикасно, но трудно се намира в БГ.
http://www.eucerinus.com/products/aquaphor/aquaphor-baby-healing-ointment.html
« Последна редакция: Юни 04, 2011, 09:13:58 am от Kremkaramel »
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...





БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
И още едно кремче има, което е много ефикасно, но трудно се намира в БГ.
http://www.eucerinus.com/products/aquaphor/aquaphor-baby-healing-ointment.html
Добър избор ... най-доброто от всичко, с което съм работил (след зехтин с восък, разбира се) . :)
« Последна редакция: Юни 04, 2011, 22:29:03 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*
Мими, какъв е този крем,? На Поп Богомил има някаква билкова аптека, дали там го правят?
На мен баба ми го прави, но мога да изровя рецептата по която го прави. Мисля че я записах някъде.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Подсече се от Памперс-премиум кер. Мина и за 3-4 дни като я мазах сутрин и вечер с дефламол и клотримазол от 0,1 едновременно, а през останалото време през деня мажех с крем Здраве.
Според мен е минало от клотримазола.
Акуафора е хидрантен крем мисля. Не че няма да помогне, но сам по себе си едва ли ще излекува подсечено дупе.

Боби


  
*
Ooo, Жбрул, подготвяш се за свекърва просто :-) То трябва да се тренира с години, иначе никога няма да постигнем съвършенството на нашите: моята например иначе е чудесна (не само защото ни делят 80тина километра :-)), ама вчера ми заобяснява "колко бързо се променят, порастват и ей на, утре щяла да ми го вземе някаква непозната" - и гледа към нейния "малък" побеляващ ангел  :D
Иначе, ако имаш идея за дерматолог в СФ - моля и благодаря! Щото при цялата ми любофф към града на липите, много ми е далеч сега :-)
Мисля да действам с Клотримазол 0.1% веднага, и смяна на памперса. Фибо, да, наистина изглеждат по-стегнати, ама, пусто, нали пише до 6 кила!
За каквото и да е обаче ще трябва да чакам до утре - не съм в СФ тези дни и тук нищичко не работи до утрешния голям празник. Днес само отвара от смрадлика успях да му направя  :(
Аз като избирам памперси гледам нашите килограми да са долната граница. Ние сме 7,100кг и ползвам 4-ка на "Памперс", която е 7 - 18кг. Така са и свободни и не ми пропускат през нощта.