0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Албена, аз знам че лабораторните тестове за Борелия често може да са отрицателни,а въсщност да я има. 

 Ще следя да видя отговора на д-р Бърди и аз.

Б.


  
Здравейте момичета.
Да споделя днес ходихме на ортопед всичко ни е супер.
А относно носенето на хълбок каза че това е най правилния начин за носена
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Здравейте..Искам да споделите по колко време мога да си позволя да държа бебчо по коремче на неговите месеци..Да уточня че той по принцип като не му е удобно и мрънка(като всички бебета мисля).Та Владимир почти не иска да стои легнал,полулегнал,седнал,полуседнал...Абе на ръце понякога и по корем (най-вече)..Ама му омалява врата и забучва главата в леглото :) Мерси предварително мамчета
Сараапл, според мен, колкото му е приятно на детето. С времето вратлето ще заяква (имам предвид, с дни ще виждаш промяната) и ще издържа по повече. Просто бъди до него, щом забучва глава в леглото, не го оставяй сам.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Моята до 4тия месец въобше не искаше да седи по корем и не я насилвах. Навсякдъе четях, че трябвало не знам колко си на ден да е по корем, че да се научела да си държи главичката, но тя като не искаше аз какво да я правя. Е, научи се изведнъж като стана на 4 месеца и после нямаше спирка.  Мисля, че човек трябва да се ръководи по детето, а не праvила, защото децата са си различни. Като се изморява детето няам да го насилваш, ако пък иска ще го сотавяш. Аз поне съм на този принцип.

Боби
« Последна редакция: Май 18, 2011, 09:39:54 am от Bobbie »


  
*
Сари и Теди много -много не обича да стои по коремче освен ако не е в ръцете ми.Аз тъкмо мислех да те питам за това като видях снимката на Влади по коремче...Оставям го докато му е приятно и не настоявам иначе четох някъде из нета,че трябвало по 5 мин.на всяко бодърстване да бил по корем,но всяко дете си е различно

*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Сари и Теди много -много не обича да стои по коремче освен ако не е в ръцете ми.Аз тъкмо мислех да те питам за това като видях снимката на Влади по коремче...Оставям го докато му е приятно и не настоявам иначе четох някъде из нета,че трябвало по 5 мин.на всяко бодърстване да бил по корем,но всяко дете си е различно

Мони какво да ти кажа.. Променя се с дни детето и аз съм чувала по 5 мин на ден ама той иска 5 пъти по 5 :):) Иначе Боби имаш право-по детето ще се ръководя за напред.. Че с тези баби и писания бебо ще стои по корем едва когато е на 20 години и са му здрави ръцете  :lol: лек ден на всички и мерси милички :)
Калина от 2дни вече се върти сама по корем/а като се обърне е такъв кеф чак почва да вика/ и направо ме побърква като е будна иска да е по корем ама много бързо умалява като я завъртя почва рев а кото се умори почва пак да се сърди.
А  cambozzola е права всеки ден почва да прави нови неща от няколко дни започна много силно да вика/него като гукане ама не точно/ направо ми пълни душата
Да питам мамите на момиченца кого мислите/или сте / продупчили ушите.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца.
« Отговор #508 -: Май 19, 2011, 21:23:56 pm »
Ние за ушите имаме неразбиратеслтво - мъжът ми иска да чакаме, а аз миsлех като стане на 1-2 г.
« Последна редакция: Май 19, 2011, 23:07:11 pm от Bobbie »


  
marykol, заповядай:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45437.160
Dama-kupa е задала същият въпорс :)
*

    power

  • *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Аз пък съм в голяма чуденка за обличането на Милен сега в това време.Вие как си обличате бебетата у вас,защото вече всички бодита му станах малки,а по магазините продават вече предимно бодита с къс ръкав?Дали няма да му е студено ако е само по къс ръкав,че иначе ако му облека друго нещо отгоре ще почне да се поти.
07.10.2009
*
Пауърче,Теди е с боди с къс ръкав,без ританки ,и отгоре си го обличам с панталонки и блуза или друго нещо ама памучно и така....

*
Момичета съжелявам че се намесвам , в тази темичка но бих искала да задам въпрос към д-р Бърди по мой собствен проблем , но знам че той не отговаря на е-майли и ЛС , аз съм на 26  :oops:
И все пак да пусна ли нова тема или как да си задам въпроса?
Благодаря...
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Пауър, аз се водя по себе си най-вече. Ако аз съм по потник, къси панталони и сандали - Дара е с боди с къс ръкав, панталон под коленете и обувки с чорапи. За всеки случай нося тънко яке, когато сме навън.
Аз принципно я обличам по-леко .
Когато навън е над 20 градуса Дария е с къс ръкав. Може да е само по боди, а може отгоре и фанелка. Последните няколко дни беше много топло - та и свалях обувките и чорапите докато сме на разходка. Вкъщи е или боса или с чорапи.
Вече започнах да я слагам да спи само с пижама, без крачолче долу...в смисъл - боса...и с тънка завивка отгоре.

Ако на детето му е студено - ще усетиш. А ако се съмняваш можеш да пипнеш гръбчето. Ръцете и краката често са по-хладни, без да им е студено на децата, така че не се води много по тях. А да и носа !  :) Ако е студен - вероятно му е хладничко.

А моята чак сега започна да се върти по корем ( 7 м )  :lol: Изобщо не иска ! Сега го прави само ако има интерес да види/вземе нещо.
Аз го държа по боди с късо или дълго ръкавче,но възможно най тъничкото,босичък или с тънко чорапче,ако видя че му захладнява слагам едни мн ефирни ританки.За навънка и аз още се чудя как точно да го облека ако тръгнем да излизаме...но предполагам че ще е по нещо съвсем тъничко,и ще взема резерни по дебели за всеки случай :).
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

    power

  • *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Май само аз още го обличам с дълъг ръкав,утре отивам и купувам смело бодита с къс ръкав.... :lol: :lol: :lol:
07.10.2009
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Аз го обличам с боди с къс ръкав и без крачолки..И отгоре слагам къси панталонки или някои много тънки дънки. Чорапи винаги слагам ..и според тоалета и обувки..Но чорапките са задължителни за мен!
Да ви питам нещо..на ръчичката му излезе едно петънце..Мисля че е протрито от мен може би като съм го взимала или нещо..Не го боли и не го сърби-пробвах да го пипна и не прави мутрички.Искам да кажа че аз като го пипна и опъна кожата петънцето изчезва-точно както като си протрит и става..То е много малко колкото семка от ябълка.странно..да взема на педиатър да се обадя ако не изчезне до два дена..
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Саричка, слагай докато може чорапки че ако е като моята, скоро ще си ходите боси. Моята дъщеря чорапите както и ги сложа и на секундата ги маха. А понеже оше не ходи сама, а само като се държи и не и слагам обувки, защото не може да стъпва добре на тях. Та от няклко месеца само боса си ходи. Имам чувтвото, че сняг да вали това дете ще е босо. Но пък крачетата и са вечно топли, така че не ме притеснява това.

Децата си ги обличайте по вас си - ако на вас ви е топло и на бебето ще е топло, не го навличайте.

Боби


  
*
Моето бебе у дома е облечен по боди с къс ръкав и отгоре гащеризонче с дълът ръкав без крачоли и е бос. Като спи не го завивам през деня, а само нощем. В стаята е 25 градуса.
Навън пак така плюс чорапки.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
Това с обличането ми е голям зор и си задавам въпроса по сто пъти на ден  :D  Вкъщи го държа по боди с къс ръкав, сега като е топло (вкъщи е някъде 25-26 градуса сега) Ако го усетя, че му е малко хладно постепенно слагам чорапки, панталон и най-накрая жилетка. Аз следя по вратлето дали му е топло, или му меря температурата.

Като сме навън освен бодито с къс ръкав обувам чорапи, панталонче и жилетка. Това при 20 градуса. Като излезем преценявам дали да му я съблека. Ако на мен ми стане топло, постепенно почвам да го събличам. Все пак имам пред вид, че аз бутайки количката съм по-загрята, а той в коша за новородено е на завет. А и в този кош нещо се загрява много бързо като е на слънце  :? Опитвам се да не го навличам излишно. Но все го мисля, топло ли му е студено ли му е...

Нощем пък да не говорим...пак се почва едно мислене, колко градуса е...боди ли, пижама ли да му слагам...Сега го слагам с боди къс ръкав и в едно спално чувалче, което е сравнително леко.