0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

MOnkey пет часа и половина си е добра пауза нощна според мен за 3 месечно .Емо на вашата възраст все още се будеше и на три часа и през деня на толкова ядеше.Към шестия месец почна да прави 8 часа а сега си прави 12-14 ч .

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Момичета, да ме прощавате, но това че АМ е по засищащо от кърмата си е точно "вятър и мъгла", няма нищо такова на практика, на теория може би, но реално не. :wink:

Кърмете си децата, колкото можете щом има кърма, като няма, даваме АМ, разбира се.

Не е по-засищащо :).Усвоява се по-бавно и за това интервалите са по-дълги и обикновенно по-постоянни/заради еднаквото к-во енергия/...

Борко спря нощното си хранене към 11м и то доста плавно/намаляше количеството АМ постепенно/.Но пък правеше голяма пауза преди това.
Ядене в 20ч,сън и пак ядене в 3/4ч.Общо му се събираха 7-8 часа.Много опитвах да дам храна и в 23/24ч и тогава да си направи паузата ама нЪц... :lol: На 11м сам спря да яде нощем изцяло.Сега яде в 19,30 и чак сутрина към 8ч :)

A според мен пък причината за по-бързото огладняване е, че с АМ имаш точно дозирано количество, което се усвоява за точно определено време, а при кърмените деца не знаеш какво е точното количество, важното е да не е по-често от 2 часа, за да се смята, че кърмата е достатъчна, за да го нахрани
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Да се включа и аз за нощното хранене. Евгени е на 2 месеца, а от около 2 седмици започна да пропуска не само нощното хранене, но и това в 12. Само на кърма е, не пие вода и сокове. Кърмя го на поискване, но той от самото начало си се будеше на около 3,00 часа и така сам си създаде някакъв режим  :D
Та последното ни хранене е в 21 - 21,30 /понякога и по-рано/ и се събужда в 4,5 или дори в 6 часа. Започнах да се замислям след вашите коментари, не е ли още малък за такава пауза. Трябва ли да го будя ???

Не буди детето, наслаждавай се. И Борис много рано си направи сам нощна пауза, дори по-дълга от на твоето бебе, но наддаваше добре и не съм имала притеснения. Компенсираше с обилно хранене веднага след сън. Сега обаче нещата взеха да се променят (а уж със захранването ставало по-лесно).
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Дори да се цеди една жена и да дава точно количесътво кърма да кажем 120 то в повечето случай детето издържа по малко отколкото с Ам и менно поради причината която Фибо е посочила.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
Хайде да ви успокоя, да не се терзаете повече с това хранене. Моите си пиеха АМ през нощта до ... прекрасната възраст от 1г и 8м  :wink: Вече говореха и сами си казваха посреднощ "Пакооооо" Няма вода, няма други филми. Поради причината - бавно усвояване на АМ на 4м започнах вечер да давам АМ. Ами не видях разлика с вечерното кърмене.
Следете само за това, което е писал Доктора и ако всичко е наред, хранете ги. Мога да ви кажа - убийствено е да лъжеш дете с вода, което е гладно. Накрая има изнервено дете/деца и още по-изнервени родители. Мисля дори това беше една от причините да им се разбие нощния сън. Ако не бях направила тази голяма грешка - да се мъча да махна нощно хранене, като давам вода, може би сами по-рано щяха да се откажат, просто щяха да спрат да се будят.
*
Аааа Миме, ако ще успокояваме младите майки, кака Деси ви слага в малкия си джоб. Пи АМ до 3.5г. преди лягане и към 5-6 сутринта, добре че изхвърлих бибероните, можеше още да си пие детето :lol: :lol:
Стефи, че това си е успокоително - към 5-6 сутринта си е направо идеалка ;) Аз сега се боря с това да го приуча отново към този часови интервал, опцията с будене към 3-4 по-не ми харесва  :?
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Аааа Миме, ако ще успокояваме младите майки, кака Деси ви слага в малкия си джоб. Пи АМ до 3.5г. преди лягане и към 5-6 сутринта, добре че изхвърлих бибероните, можеше още да си пие детето :lol: :lol:
Е, че то може ли без сутрешно мляко  :lol: Аз си мисля, че моите мустаци ще им излезнат и още ще пият сутрин мляко  :lol:
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
 :D И добре,какъв е проблема като пият мляко на тази възраст - сутрин и вечер?? Тук децата масово си пият млко така.Преди сън и след...Нещо не схващам проблема?!
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
Фибо, не говоря за сутрин и вечер, а посреднощ.
Мисля си, че има едно объркване кое е "посред нощ" и кое е "сутрин". За мен разликата е такава - ако детето си е легнало в 23 ч., будене в 3 е посред нощ. Ако детето си е легнало в 20:00 ч., будене в 4-5 е рано сутрин, будене в 6 е сутрин, а будене в 7-8 си е направо успиване ;) Общо взето, за непрекъснат сън без нощно хранене, смятам пауза от не по-малко от 6 часа.

*
Фибо, проблем няма, и сега си пие мляко, но не АМ от биберон по всяко време на денонощието :wink:
*
Илейни,днес видях че и на Тео на пъпчицата от БЦЖ-то има бяло.Как успяваш да не го мокриш ти?Д-р Бърди каза да не се мокри ,но аз освен да се слага лепенка при къпане не се сещам друго. :ask:..Ще съм благодарна ако споделиш :D

*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
 :D Аз реших,че млякото е проблема пък то другото било :lol:
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част III
« Отговор #195 -: Април 01, 2011, 13:38:11 pm »
Моникс вечерта когато качих снимките бях сложила тампонче с риванол на рамото, че мн се бях притеснила като видях колко е набрало. На сутринта всичко беше изчезнало  8O. Остана само червено "петънце", така че не ми се наложи да пазя при къпане.
Това което обаче съм направила не значи, че е правилното, но е факт че изчезна набралото.
*
« Отговор #196 -: Април 01, 2011, 20:42:40 pm »
Д-р Бърди ,а и момичетата с опит моля помагайте !
Дъщеря ми се подсече- дупето го мажа на всяко сменяне на памперса ,държа я малко голичка уж да диша кожата, мия с вода, спрях всякакви кърпи смених няколко крема вече и не става .Цял месец се боря и сега вече стана по-зле, след като реших да сменя и памперса Върнах се на стария ,но вече няма оправия. Много е червено и има малки червени точици страх ме е да не станат на ранички .Сменям на 1 час ,а по някога и по-малко памперса ,но през нощта няма как тя яде последно в 12 ч и се събужда към 8 ч или 9 ч сутринта .Не знам какво да правя ,чудя се дали да не отида на дерматолог
П.П .Сега една лекарка ни предписа Тридерма крем сутрин и вечер ,но той съдържа гентамицин и малко ме е страх та се чудя да мажа ли какво да правя ...
Благодаря предварително (имам и снимка на дупето ,ако е нужно ще я кача )
[/url]
« Отговор #197 -: Април 01, 2011, 20:59:34 pm »
Вивия аз съм мазала с Тридерм и за три дни изчезна подсичането. Ние сигурно до годинката все бяхме със зачервено дупе (обработвала съм с пиоктанин, судо крем и още едни италиански)... от известно време мажа само с крем здраве (по-обилно вечер) защото през нощта не сменям памперса. Еее изчезна зачервяването. Незнам дали защото кожата нещо заздравя  :D или от  крем Здраве, но се оправихме.
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #198 -: Април 01, 2011, 21:05:46 pm »
Здравейте Д-р Бърди !
Имам питане, пуснах ПКК на бебето, излязоха по-високи левкоцити. Док каза да повторя в частна лаборатория - пак високи.
Детето изглежда добре, храни се нормално, играе, няма Т.

Това са изследванията от частната лаб. Правени са сутринта на гладно, интервал 10 часа от последното хранене.

Има ли за какво да се притеснявам ?
Ако питате за мнението на педиатъра - шах . Пращаме на уши нос гърло .

Показател Биологичен материал   Резултат Измерителна единица Референтна област Метод
Хематология  
Кръвна картина (8 показателя) EB                
     Левкоцити EB    12.36    G/l  3.5 - 10.5   LD
     Еритроцити EB     4.58    T/l  2.80 - 5.20   DC-det.
     Хемоглобин EB     113    g/l  90 - 166   SLS
     Хематокрит EB    0.35    l/l  0.36 - 0.47   calc
     Тромбоцити EB     213    G/l  140 - 440   DC-det.
     MCH EB    24.7    pg  26.5 - 31.5   Calc.
     MCHC EB     327    g/l  320 - 360   Calc.
     MCV EB    75.5    fl  82 - 92   Calc.

ДKK 5 DIFF - Sysmex XT 1800i                
     NEUT (ANC) EB     3.17    G/l  1.70 - 6.80    
     LYMPH EB    7.73    G/l  1 - 3.30    
     MONO EB     0.86    G/l  0.20 - 0.90    
     EO EB    0.55    G/l  0 - 0.40    
     BASO EB     0.05    G/l  0 - 0.20    
     NEUT % EB     25.7    %  22 - 54    
     LYMPH% EB    62.5    %  20 - 60    
     MONO % EB     7.0    %  1 - 14    
     EO % EB    4.4    %  0 - 4    
     BASO % EB     0.4    %  0 - 2    

СУЕ CB    10     mm/h   0 - 20   sed

Клинична химия  
Желязо Serum    17.69     µmol/l   6.60 - 26   Spectrophotometric

Специфични протеини, витамини
С-реактивен протеин Serum    <6     mg/l   < 6   Manual

*
« Отговор #199 -: Април 01, 2011, 21:16:45 pm »
Раиса, виж това:
За 7м дете нормалният брой Левк.  е >> 6.0-17.5 . Средно 11.9.
Броенето е съответно на общият брой и съответно възрастта на детето. Лимфоцитното преобладаване е характерно за тази възраст, ако е в рамките на референтните стойности.
Досега би трябвало да се е покачил броят- нужно е да търсите причината и това в извънболнична обстановка ще е трудно.
Освен ако цифрите не са грешка на лабораторията.
Да, може да има връзка с обривите, но зависи от обривите... .

Доколкото разбирам според педиатъра ви левкоцитите се считат за завишени?!
« Последна редакция: Април 01, 2011, 21:21:21 pm от anmar »
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."