0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета, да ме прощавате, но това че АМ е по засищащо от кърмата си е точно "вятър и мъгла", няма нищо такова на практика, на теория може би, но реално не. :wink:

Кърмете си децата, колкото можете щом има кърма, като няма, даваме АМ, разбира се.
« Последна редакция: Март 30, 2011, 09:47:51 am от StefiZ »
Дидон това е ужасен режим честно казано,незнам аз дали бих издържала пък за едно малко бебче какво остава ,и защо на 4 ри часа,пък и най ранно хранене в 5 часа??? странно честно казано,а и тва с тая вода вечее нещо мн гадно ми се вижда,детето да е гладно а да се налива някаква вода ..аз не съм и няма да го приложа на детето си ......Ако кърмиш кърми на поискване!
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
 Смарайди,и аз имам подобни съмнения  за курса.Всичко,което им преразказва моята позната ми звучи изцяло съобразявано със спокойствието на майката/ да ме извинят нейните почитатели/ , а не толкова за максимално доброто на бебчо.
 Като споменах,че от всичко прочетено ми допада кърменето на "поискване" ме обявиха за луда и аз си млъкнах,все пак нямам опита за да оспорвам и щом се прибрах се допитах до вас  :)
 Благодаря ви!

didon, не знам кой е лудият ;) В момента Бобо е на 7 месеца и половина и на моменти не издържа 4 часа между храненията. Огладнява, какво да направя! Като беше по-малък, го кърмех на поискване и като цяло интервалът беше 2,5, максимум 3 (ако сме на разходка и е заспал). Иначе, не че е невъзможно, но това означава да имаш едно бебе, което непрекъснато реве от глад и (вероятно) ти ревеш с него, докато стане еди-колко-си-часа.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Дидон, и аз съм за кърмене на поискване. Няма нищо по-добро за детето.
Режимите са за облекчение на родителите. Ама идеята не е да ни е лесно на нас, а бебето да е добре. ;)

Всички ме съветваха да давам вечер АМ, за да си спим, вкл. и педиатърката. Но, не ги послушах. Вярно, не се наспивам добре като детето се буди да яде през нощта. Но, пък тя се чувства добре така. Хем си хапва, хем се успокоява. :)

Ха... че ние като сме на АМ също ядеме през ноща,така че няма гаранция  :lol: :lol: :lol:
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
Ха... че ние като сме на АМ също ядеме през ноща,така че няма гаранция  :lol: :lol: :lol:

Ха ха ха :) Мен все ме питат по-градинките "Спряхте ли вече нощното хранене?". И аз започнах да казвам "Не, спряхме дневното". С ей такива очи  8O е гледат! Особено бабите. Ми детето яде денем, но си хапва доста и нощем, какво да направя :)

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Можете да спрете нощното хранене с една мезурка бебешко оризово брашно в последния за деня биберон с АМ.
Така ще издържа поне до 04-05-06 сутрин. Което е по-добре отколкото 02 през нощта.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
Д-р Бърди,искам да попитам от кога трябва да се  опитва да се спира нощното хранене ?И кога е най-подходящо да се захранва бебо?На пазара има и сокове за от 2 месец или е по-добре да се изчака със захранване?
Ние сме на АМ .Благодаря !

*

Birdie

• 11040
Не се опитва. Обикновено детето само спира нощните хранения към 3-4 месец.
Ако не спира- значи:

*или има много време от последното хранене до първото сутрешно
*или последното хранене не е достатъчно.
* или е достатъчно ( детето не иска повече), но трябва да се сгъсти малко за да е "по-засищащо".

Тоест, нощните хранения ( между 01-06) след 3-4 месец обикновено "подсказват" нещо.
Sir Alec Guinness
*
Много Ви благодаря!

*

Birdie

• 11040
За никакви "сокове", още по-малко- "захранвания", преди 5.5 месец и реч не може да става.
Sir Alec Guinness
Значи ще изчакам още един месец да спре сам,ако ли н ще опитам с мензурка бебешко оризово брашно :).Той последно яде в 22.00 ч.издържа най много до 3.30 часа,но после си иска яденето пак в 6.00 сутринта,рядко устисква и съответно не го изяжда цялото,и така през деня пак се оравновесява че пак се получава ядене в 22.00 ч. вечерта.

Забравих да допълня че ядеме попринцип на 4 часа.
*
Д-р Бърди,

При нас предполагам причината за нощното ядене е в това, че детето заспива много рано - в 20:00 е заспала. Буди се да яде към 24:00 или 01:00 и после още веднъж към 4-5 часа. Предполагам трябва да давам оризово брашно с яденето в 24:00 и тогава евентуално няма да се събуди в 04:00 нали така?

Има и случаи, в които се буди да яде чак към 3-4? Трябва ли да я будя в 24:00 да яде или не?

Бебето ми е само на кърма засега и отказва биберон. Не пие и вода. Как да и давам оризовото брашно, с лъжичка ли?

Д-р Бърди,

имам някакъв проблем със захранването на Бобо и вкарването му в режим на 5 хранения на ден. Ще се опитам да обясня, надявам се да ми подскажете къде бъркам, защото е очевидно, че някъде бъркам.

Значи: започнах с оризова каша, но от нея получаваше кански колики (аз ги наричам колики, не знам дали е точно това) - будене през 10-20 минути с плач, пъшкане, свиване. Това се случва няколко часа, след като заспи (ляга в 8, този ад започва между 11 и 1-2 през нощта). Единственото, което помага (донякъде) да дремем и двамата, е да го взема в леглото при нас, но сънят му като цяло е много неспокоен в такива нощи (върти се, удря ме, драска ме).

Спрях оризовата каша, продължих със зеленчукови и плодови пюрета. Приемат се добре, увеличавам количествата плавно, за да не се стига до горните мъчения и всичко е ок в по-голямата част от времето.

Към някои от пюретата прави същата реакция (примерно - карфиол, по-голямо количество броколи) - съответно карфиол избягвам, броколи давам в по-малки количества и няма проблем. Направих опит да "върна" оризовата каша, да сменя марката - проблемите се появиха отново.

Около месец и половина след началото на захранването заместих обедното хранене - вече на възраст 7 месеца и нещо(след зеленчуковото пюре не давам да суче). Щеше ми се да вкарам някаква каша, за да мога да заместя в следващите 2-3 седмици и следобедното хранене (за момента е на плодово пюре тогава). Купих каша от елда (още не съм въвела глутен), но реших да взема и АМ, да свиква с вкуса, защото смятам да го отбивам към средата на май (около месец след въвеждането на глутена). Първите дни с кашата - никакъв проблем освен, че не я харесва особено на вкус, когато е приготвена с вода. Вчера я приготвих с АМ (Хумана 2) и добавих плодово пюре (круша - няма проблем с този плод) - историята с пъшкането се повтори. Количеството беше около 150 г (плодово пюре в това количество се приема безпроблемно и няма странични ефекти след това).

Проблемът е, че когато се случи това с пъшкането и гъненето, не мога да го успокоя, без да му дам гърда. Знам, че не е гладен, но буквално се опитва да ми разкъса блузата. По този начин цялата идея за 5 хранения дневно отива по дяволите.

Ако всичко е било наред през нощта и не се е будил, нещата са перфектни - имаме:
едно кърмене към 5:00-6:00,
хранене към 8:30-9 (кърма)
обяд към 12:30-13:00 (зеленчуково пюре)
следобедно хранене към 16:00-16:30 (плодово пюре и кърма)
вечеря към 20:00 ч.

Часовете са ориентировъчни, общо взето се придържаме към 3,5-4 часа между храненията.

Много ще съм благодарна, ако коментирате и ми дадете насока!

Поздрави!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

purplealy, благодаря за мнението :)
Ще си позволя да копирам поста си, и отново се извинявам ако е обсъждано, но  не открих нищо с търсачката  :oops:
Здравейте д-р Бърди, имам близнаци на 3 месеца, единия доста дълго имаше червени пъпцичи по лицето с бяло връхче, педиатърката ни посъветва да не мажем с нищо, само да третираме със спирт всяка пъпчица по отделно с клечки за уши, не съм го правила редовно, изчезнаха когато детето беше на около 2 месеца и нещо, но се появиха едни черни точици по бузките, изглеждащи точно като комедони.Педиатърката каза ,че това са запушени мастни жлези и няма с какво да третираме.
Според вас мога ли да мажа с нещо ? Извинявам се ако въпроса е обсъждан, благодаря :)
Д-р Бърди, смятате ли, че при нас е подходящо мазането с A-Derma?
*

Birdie

• 11040
Д-р Бърди,

При нас предполагам причината за нощното ядене е в това, че детето заспива много рано - в 20:00 е заспала. Буди се да яде към 24:00 или 01:00 и после още веднъж към 4-5 часа. Предполагам трябва да давам оризово брашно с яденето в 24:00 и тогава евентуално няма да се събуди в 04:00 нали така?

Има и случаи, в които се буди да яде чак към 3-4? Трябва ли да я будя в 24:00 да яде или не?

Бебето ми е само на кърма засега и отказва биберон. Не пие и вода. Как да и давам оризовото брашно, с лъжичка ли?

За кърменето това не важи... .
Със захранването тези неща ще се коригират.
Sir Alec Guinness
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
Момичета, да ме прощавате, но това че АМ е по засищащо от кърмата си е точно "вятър и мъгла", няма нищо такова на практика, на теория може би, но реално не. :wink:

Кърмете си децата, колкото можете щом има кърма, като няма, даваме АМ, разбира се.

Не е по-засищащо :).Усвоява се по-бавно и за това интервалите са по-дълги и обикновенно по-постоянни/заради еднаквото к-во енергия/...

Борко спря нощното си хранене към 11м и то доста плавно/намаляше количеството АМ постепенно/.Но пък правеше голяма пауза преди това.
Ядене в 20ч,сън и пак ядене в 3/4ч.Общо му се събираха 7-8 часа.Много опитвах да дам храна и в 23/24ч и тогава да си направи паузата ама нЪц... :lol: На 11м сам спря да яде нощем изцяло.Сега яде в 19,30 и чак сутрина към 8ч :)
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
Д-р Бърди, ...
За кърменето това не важи... .
Със захранването тези неща ще се коригират.

Благодаря много!

Ние започнахме плавно да спираме нощтното хранене откакто спрях кърмата. Две вечери давах вода в 3 часа, иначе ставаше Ам в 12, Ам в 3, Ам в 6 и Ам в 8 като установих, че се буди повече по навик, отколкото от глад. След двете вечери не се буди вече. Сега има хранене в 12-1 или 2, слагам една лъжцичка каша Лека нощ в млякото и спи до 6:30 сутринта.

Докторе, каква е разликата между каша Лека нощ и оризово брашно? Второто по-хранително ли е?
[/url][/url]