Д-р Бърди,
Моля за коментар по един интересен, необичаен /поне за мен/ казус.
В неделя бяхме на един басейн, невероятно пълен с хора.
В понеделник привечер, 22.08:
Дъшеря ми се оплаква от болки в стмаха, ръцете и краката, не й е доре видимо, няма апетит, лежи, студено й е. Т 37.3. Около 1-2 часа след това аз усещам също болки във всички крайници, отпадналост, студено ми е. Стомаха ми е подут и бълбука.
Във вторник:
6ч сутринта Дара има Т 38.1, дадох нурофен. След събуждането видимо по-добре.
Аз след събуждане съм зле, на 2 -3 пъти си лягам обратно в леглото, защото ще колабирам след ставане. Боли ме всичко.
Засега нямаме разстройство и двете.
Дара я завдох при педиатъра, обясних ситуазцията при мен и нея, според него - касае се за стомаше вирус, независимо от това че няма разстройство и повръщане/
Аз наистина усещам стомаха си, подут, пукащ, необичайно състояние. Дара се оплаква от време на време от болки в стомаха.
От вторник по обяд до днес сутринта тя беше неппрекъснато с Т 38,2 /след нурофен спада за известно време/, болки по крайниците, главата и стомаха. Предимно лежеше.
Аз - без Т, с болки по тялото и отпадналост.
Днес 24.08 аз най-после се сдобих с разтройство, иначе болките по тялото отшумяха, като цяло, освен разстройството се чувствам по-добре.
Дара- след събуждане, при опит да си измие зъбите, пребледня силно, каза, че я боли стомах и веднага си легна. Дадох й Нурофен, въпреки, че нямаше Т. Спа около 1 ч още и стана с видимо подобрение. За сега е по-добре.
Аз днес отново я заведох при педиатъра, защото много ме изплаши сутрешното изпълнение. Той потвърждава, че според него се касае за стомашен вирус и при двете, независимо от това, че Дара няма никакво разстройство и повръщане, само Т, болки по тялото и стомаха и отпадналост.
Аз както казах, едва на 3я ден се сдобих с разстройството.
Моля, кажете си мнението въз основа на горе описаното.
Може ли да протече наистина един стомаше вирус без разстройство и повръщане.
Трябва ли да търсим при детето някакви други причини. Изследването на урината, което направиха вчера, показа, че няма изменения.
Благодаря Ви за отделеното време