Хм, явно само във Варна на пазара има български плодове и зеленчуци...
Купувам от пазара и подхождам точно по начина описан от Мини. Винаги питам дали става за малки деца. Все още има малко човечност у хората и са ми казвали, ако не става, или ми дават подходящото.
Има "планини" от тях.
И десетки сергии да избереш каквото ти "душа иска". Даже тук няма такива селски пазари... .
Това имам предвид и аз, докторе. Винаги може да се намери нещо добро и подходящо за децата, особено когато е сезон.
Отделно с питане на познати, може да се понамери и нещо наистина домашно. Та колко яде едно дете...
От месец сме в нова квартира. На пейката пред блока всеки ден има някоя баба или дядо, които продават домашни домати, праскови, мед и т.н. Комшийката ми каза, защото вижда, че сме с малки деца. Отделно всяка сутрин, тръгвайки на работа гледам хора с бутилки да чакат за домашно мляко. Та мисълта ми е, че и в големия град, може да се намери "селско" производство без да имаш роднини на село. И да са пръскани, хората са си ги сяли основно за своя консумация, не вярвам някой да иска сам да се трови.
Мини, много си права с последното, напоследък се запознах с доста такива майки...