0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

power  аз ги оставям да спят в люлката, Йо си спи и до сега по 1-2 часа. Марти не, тое в мн сипен и се опитва да я счупи  :D

Залъгалки и аз купих по-големи, 2-ка, ама не ги искат, караме си със старите.
То какво да изварявам биби, като лазят и лапат всичко вече.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
Аз ползвах на Нук и Авент - стерилизират се. Имах и кутийки, в нея държах стелиризираната, а другата при тях, ако се наложи давах чистата. Стелиризирах ги вечер като заспят (естествено, ако не е използвана втората, не я стелиризирах). Но при нас се ползваха до 8мия месец, след това ги носихме закачени само за украса.
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Благодаря за отговорите,момичета! Аз също съм сменила биберона, но ми се вижда много захабен за 1 месец ползване. Май нов ще трябва да купувам.
Милен също го оставям да поспива в люлката, ама ми се струва, че много му се криви врата като заспи и му клюмне главата.
07.10.2009
Палърче,ами не може ли да го преместиш като заспи (щом не си спокойна ) ?
 Ще се събуди ли ?
Аз понякога го премествам Майки,но той не се събужда.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца.
« Отговор #1084 -: Юли 25, 2011, 12:13:39 pm »
Пауърче, моята си спеше в люлката от новородена. Те нали за тях точно са направени.
Като дойде свекърва ми и вдигна пожар, че детето спяло само в люлката през деня, щеше да я мести на леглото да е „опънело“, пък като видя, че детето другаде не иска да спи и се отказа. Отучих я някъде на 4-5 месеца, защото ме беше страха, че ще я израсте и няма да имам с какво да я приспивам, Една колежка ми каза, че синът и вече на 11м бил така пристрастен към тази люлка, че се чудели какво да го правят, защото вече бил много голям по размер за нея. Та мисълта ми беше, че 4-5 месеца е спяла през деня само в люлката.

Нали за такава люлка става дума ( тук е на 9 дена)
« Последна редакция: Юли 25, 2011, 12:18:55 pm от Bobbie »

*
 Момичета,вашите мъници, когато бяха на нашата възраст, спяха ли след всяко хранене? Нашия малчуган от два, три дни, никак не спи през деня. Прави само един по-голям сън,от три часа,другите са му за по часи през нощта си спи от ядене до ядене...
Дидонче, моят към втория месец имаше един период, в който изобщо не спеше през деня...Най-много дремваше 1-2 пъти по 15 мин...Нямах време за нищо, само с бебо трябваше да седя. Tрябваше постоянно да съм му в полезрението  :) педиатърът каза, че имало деца, които спят, други, които не спят чак толкова...моят бил от вторите  :) Сега обаче си спи по 2-3 пъти през деня и то 1-2, понякога и повече чàса.  Може би е въпрос на време :)
didon и ние сме така. Имаше дни в които спинкаха много добре навън, имаше седмици, в които дремваха за по 10-15 мин и това е. Но като цяло всяко бебе ми се струва, че си има един период през деня, в който спи по-добре и дълго.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Палърче,ами не може ли да го преместиш като заспи (щом не си спокойна ) ?
 Ще се събуди ли ?
Аз понякога го премествам Майки,но той не се събужда.

Когато реша да го преместя веднага се събужда и трябва на ново да се приспиваме  :? .През деня не иска да си спи в кошарата, а вечер няма проблем....много странно.
07.10.2009
*
 Притеснява ме и друго, непрекъснато се пъне, сякаш иска да се изака. Същото го прави вечерите,в които има колики, но може ли да е по цял ден...?
 Картинката като цяло е следната: яде , след това може да заспи в ръцете ми, максимум за 1час, буди се и започва да недоволства. Давам му да суче, след което докато го чакам да се оригне отново започва напъните и не заспива... До сега за колики му давах антикол, а от снощи взех и Колийф...Също имаме и биогайя...
 Всъщност,чудя се,дали може да не са колики, а нещо друго със стомахчето да го мъчи?

Здравей didon,
По какво съдиш, че има колики? Само от напъването ли? Ако се кърмите през час, не мислиш ли че му натоварваш коремчето. Това, че недоволства или нещо го притеснява не значи, че е гладно. Гледай м/у кърменията да има поне два часа и половина. Аз лично не съм фен на капките против колики ( не виждам полза от тях). На голямата ми дъщеря давах но нямаше ефект, тя просто си беше ревлива и сега е такава ;)
По въпроса с люлките: малката ми дъщеря през деня не иска да спи в легълцето си, а само в шезлонг, явно и е удобно. Има едно дремване преди обедния сън, на обяд спи от 14 до 16ч. и едно дремване от 40 мин преди нощния сън. И вечерното спане е от 22ч до 6 сутринта.
*
 Хепимери...обичайно го храня на два часа, всъщност сме на поискване и той си иска обикновено на два часа, а понякога и на три, когато е направил хубава пауза за от сън. Днес, обаче е толкова кисел и недоволен, че само гърдата го успокоява...Всъщност, той се държи така от снощи, с разликата, че през нощта си спа,като изключим, че пъшкаше постоянно. Ето,сега заспа на гърдите на баща си и мине се не мине, стяга се като струна, сбърчва лицето и пуфти...Та, за това си мисля, че са колики...
 Другото, за което се сещам, преди време някой беше описвал, че и неговото бебче е неспокойно,не спи по цял ден и плаче, и заспива за малко точно преди времето за хранене. Д-р Бърди, ако не бъркам каза, че това е рефлукс, рефлукс през деня. Можете ли да ми кажете, с какво се характеризира рефлукса,аз си мислех / поне от прочетеното по въпроса/ че рефлукса винаги се характеризира и с връщане на мляко / храна/
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Сменяйте гърдите в рамките на едно хранене.
Оставяйте достатъчно време на гърдата, за да поеме и от по-гъстото мляко.
Добро захващане на гърдата, за да не поема много въздух при кърмене.

Масаж на гърдите би бил от полза също.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
Здравейте! Имаме поредната чуденка... Илияна продължава да си криви очите, според педиатъра ни няма смисъл да я водя на офталмолог. За педиатрите обичайно до 6 месеца трябвало да се оправи, а според офталмолозите срока бил годинка. И сега съм пред дилемата дали да я заведа (също и къде) за свое успокоение. Да уточня, че аз съм с проблеми с очите.
Друг въпрос е, че качва прекалено много, за последния месец е качила 800 гр. Роди се 3300, а вече е 8500, педиатъра каза, че искала да изчака до другия месец, да прецени как да действа (без повече обяснения). Дали не прехранвам, като яде 5 пъти, 3 от които АМ (180 мл), 2 външни хранения зеленчуково пюре (150-190 гр.) и 100 мл. каша с 80-90 гр. плодово пюре. Предимно домашно приготвени.
По-маловажното - кога сменихте кошницата за кола с "нормално" столче!? Подариха ни такова от 0 до 18 кг, което може да се монтира и в двете посоки и има лееееко полегнало положение. Кошницата и е вече видимо малка или по-скоро къса, а и детето си седи стабилно. Дайте мнение да я местя ли или да чакам още.
Предварително благодаря!

*
 Благодаря д-р Бърди,
 Масаж на гърдите като преди изцеждане ли имате предвид или просто леко потупване?

Имам и още едно питане, имаме много мънички пъпчици, повечето с бяло връхче, основно по брадичката и двете бузки. Има и съвсем мънички на главичката. По телцето няма никъде. Дали е от жегата или е вероятно да е друго и смятате ли, че трябва да третирам с нещо или да ги оставя да си минат сами?

Адито ,някъде бях чела,че ако главичката се подава дори и съвсем малко над края на кошницата,трябва да се смени задължително.
*

Birdie

• 11040
Лек масаж преди кърмене.
Снимки на "пъпките"?
Sir Alec Guinness
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Адито, ние миналата седмица взехме точно такова столче 0-18 кг., питах педиатърката ни и тя каза,че вече може да го слагаме в такова солче.Монтирали свме го в обратна посока на движението.
07.10.2009
*
 Само да се събуди и непременно ще му направя снимки...Смятате ли, че с яденето на жито съм задълбочила проблема, колики?
*

Birdie

• 11040
Може да има връзка, но овесените ядки са по-проблемни.
Sir Alec Guinness
didon, aз ям жито от 8 месеца и нямаме никакви колики, както и овесени ядки. Напротив, даже ми подпомагат кърмата.

aditoo, ако сте на 5 месеца ми се струва, че доста ядете, 2 зеленчукови по 190гр..., а и каша. Много рано сте започнали.
Ние сме на 8 месеца и имаме 2 кърмения, 1 основно със зеленчук/месо, 1 лаша и междинни плодово пюре. А и ядем по макс 100-120гр.

Исках да попитам за младежа, има малко зачервяване на пишлето, от външната страна горе до главичката, сложих малко гентамицин. Дали може да е от жегите, да е леко подсечено или от това, че вчера ака 3 навън и го забърсвахме само с мокри къпрички.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...