За буденето - при нас казват така - до 5кг детето се буди за храна.Над 5кг може да се оставя с пауза от 4-6ч зависи дали е на АМ или кърма.Обяснението - новородените бебета лесно свалят кр.захар(когато не се хранят дълги часове) и така изпадат дълбок сън който за тях е опасен.Ако кърмите или давате АМ изобщо не е нужно да ги святкате,просто го придърпвате - бебетата ядът и насън.
За ноктите - рязала съм ги от самото начало когато станаха за рязане.Но не до "дъно"
Др Бърди - към вас - историята е дълга,не знам как ще я скасявам
Вторник - слюнки и "хъркане нагоре в нослето",иначе носните кухинки - сухи,чисти,дишане без проблем.Отадох го на страхотните лиги които се стичаха и двата зъба които избиха същия ден наведнъж.
Сряда - разстройство.Силно,горящо зачервяване по дупето и навсякъде където е попаднало изпражнение.Подуване в дясно от пениса.Т 37
Четвъртък - разстройство,ужасна миризма.Подуване над пениса.Зачервяването е изключително болезнено,детето изпада в истерия при почистване.Т 37.Следобяда при личния доктор - диагноза - вирусно разстройство,водещо до кожна иритация и подуване(със съмнение че идва или от възпаленото пъпче).Лечение - Барексал 2х половин на ден пактчета за максимум 2дни.Изключително подчетано,че не се дава на деца,но разстройството трябва да бъде спешно овладяно.Крем за дупето - Дактозин.
Петък - няма разстройство.Иритацията по дупето изчезва бързо.До вечерта - почти не се забелязва.Няма болка.Няма Т.
Петък през ноща - Т 40,7. Ибупрофен и спешен кабинет - диагноза - отит в дясно + възпаление на пениса резултиращо в подуване около него.Лечение - Аугументин и Теракортрил за подуването около пениса.
Събота обед - Т 41,друга болница - диагноза - леко ушно възпаление + подуване идващо от пъпа.Лечение - Амоксициклин и Изо Бетадин за мазане с клечка около пъпчето.
Де факто - дала съм 6 приема Амоксициклин и медикам.за Т.До там. Днес бяхме при лекуващия ни лекар.Според него възпалението е вирално(така е и според останалите двама доктори)и не сме за АБ.Само ибупрофен/парацетамол при нужда.
Вашето мнение по диагностиката и лечението и да споделите как да спра АБ?