не, Раиске, не....
1. ти търсеше не мнения от опит (ние такива дадохме и даваме постоянно). ти сама написа, че търсиш дискусия - мама и козметичката ми казват така, а в книгите пише онака - айде вие ми кажете кое е вярното и защо. това е различно от търсенето на мнения за личния опит. много различно. затуй те пратих към книгите.
2. това, че книгата е издадена 2009-та, не значи, че тогава е написана. освен това е важно кой я е писал. ако е проф.д-р бг педиатър - със сигурност отразява схващания от преди 30-40 години, гаранция. аз ти казах да прочетеш книга съвременна, от специалист педиатър. има такива преведени на български. подробно е обяснено.
изобщо, ако искаш да докажеш, че тук се заяждаме с новите мами, аз съм готова да послужа за доказателство, упражнявайки се точно и специално върху теб.
Не даде мнение.
А някакъв коментар със заядливо критичен тон. И не си прочела това което исках да кажа, а това което си искала да видиш, за да напишеш коментара си.
Търсех дискусия, да, по въпроса защо отричате старите методи.
Но другото не е вярно...не съм чела книги, че да правя съпоставка между тях и между това, което съм чула.
Освен това изказването ти за козметичките беше грубо. Все едно е някаква проста и селска жена, която дава компетентни мнения по всички въпроси...Това изобщо не е вярно и жената ми е разказала как са протекли нещата при нея, не ме е съветвала аз как да постъпвам.
"мама и козметичка ми казват така" ... грозно и фамилиарно ми звучи, но как да е. Аз не бих се обърнала към някого така.
И преди съм казвала, приятелки с деца нямам. Ако слушам нечии опит ще е или на мои роднини или на далечни познати.
А за "айде вие кажете кое е вярно и защо" ... никога не бих задала такъв въпрос. Разчитам на своята лична предценка . Мога да питам за мнение и опит и чак тогава, на база последното да изградя своя.
Автора е специалист, педиатър, с дългогодишен опит. Не съм чела друга книга, но от четеното тук разбрах че схващанията са остаряли. Точно това беше идеята на въпроса ми.
Защо се отхвърля нещо, което е работело .
Нямам никакво намерение да доказвам каквото и да било. Това би било загуба на време и не би довело до нищо. Този който не иска да слуша - не чува.
Не е нужно да доказвам нещо, което е ясно.