Хей, момичета, не бях влизала в любимия си форум от седмици.
Днес съм много доволна!
От понеделник започнах да водя моята Мишка за по 2 часа на ДГ (от 11 до 13ч.). Да уточня, че до сега не е ходила на ясла, а вече е на три години и месец почти. Гледана е само от мен (от време на време, 3-4 дни в месеца се включва някоя от бабите и). Когато я водя в детско клубче или на площадка, забелязвам, че е саможива, играе сама с играчки и отбягва компанията на други деца. Затова очаквах периода на адаптация да е дълъг и сложен. В понеделник и вторник упорито ми твърдеше, че не иска да ходи в това детско клубче.
Но днес бях приятно изненадана
, когато отивайки да я посрещам в 13ч., тя ми заяви, че не иска да се прибира, а искала там да спи!
Избрала си креватче, тъкмо и сменяха чаршафите и естествено, оставих я. Следобед отивам пак да я вземам, беше видимо доволна и каза, че много и харесало и вече там ще спи.
А тази вечер ми пееше нова песничка, която не е научила от мен. даже преди да си легне, звъннахме на баща и, да му я изпее.
Леле, колко съм горда, че вече си имам голямо момиче!
Я ми кажете в частните ДГ по колко деца са в група?
За шофиранетоАз от две години карам много активно. С децата сме сами (в смисъм мъжът ми е постоянно в командировки, а и по принцип се прибира след 20ч.) Затова си пазаруваме с колата или пък ходим на разходки извън града и т.н. А вече с колата ходим да я закарам или да я взема от градината.
Най ме дразнят ПЕШЕХОДЦИ, ПРЕСИЧАЩИ НА ЧЕРВЕНО!
Или ПЕШЕХОДЦИ, ПРЕСИЧАЩИ НА 10м ОТ СВЕТОФАРНИТЕ УРЕДБИ С ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ!
Да знаете, ругая вътре здраво и бибиткам, а Мишка ми е свикнала на маниера.
Но никога не ругая нецензурно, а например: „Абе на червено си, бабеее! Цветовете ли не познаваш още!?!" И после започваме да преговаряме с Мишка теорията за светофара, за червеното човече и зеленото човече от книжките ни.
За гърнетоСпоред Додсън, ранното приучаване към гърне може да е предпоставка за нощно напикаване в по-късна възраст. Не ме е срам, писала съм го и преди пак ще си призная, че до 6-7-годишна възраст си се напикавах всяка божа нощ.
Раиска, аз купих гърне, когато детето ми стана на 2г. и много бързо свикна с него, а след 3 месеца вече го отказа и ползва сАмо тоалетната със седалка и стъпалце.
Ей, ама си наваксах писането