Здравейте д-р Бърди,
имам нужда от Вашата помощ.
На 18 декември 2011, неделя, Кристина вдигна висока температура 38-39 градуса. В понеделник също имаше температура. Няма кашлица, няма повръщане, разстройство и прочие. Не се оплаква. Само се наблюдаваше намален апетит.
Заведохме за преглед и докторът установи силно зачервено гърло. Изписа Азтрил АБ за три дни. Температурата спадна, не се появи кашлица и прочие. Детето не се е оплаквало от нищо. На 31 декември вечерта каза, че я боли вратлето като я натискаме. Просто се гушкахме и тя се оплака. Погледнах и видях подутини по вратлето, ужасно се изплаших... Заведохме на лекар отново, прегледа обстойно, уши, гърди, коремче, отнова няма хрема, кашлица, само леко червено гърло. Каза, че вероятно има инфекция на гърлото, подути лимфни възли, но каза, че не е страшно тези подутини и назначи изследвания. СУЕ, диференциално броене на левкоцити, аз на своя глава пуснах урина и CRP. Изследванията показаха урина в норма, левкоцити 15, СУЕ 31, CRP - 16. Резултатите от диференциалното броене - в норма.
Докторът не назначи никакво лечение. Каза, да наблюдаваме и да повторим изследванията след 15 дни.
Това, което пропуснахме с него беше гърлен секрет. И го направих, просто това CRP и утайката не ми дават мира.
Изследването е готово и искам до Вас да се допитам:
Организъм - Streptococcus, beta-haem. Group C, Количество - оскъдно, Оценка -Клинично значим изолат, не се изолират гъбички.
Много ще съм Ви благодарна ако ми дадете мнение дали е необходимо да се пие АБ, а аз пак ще говоря с педиатъра й, но предвид това, че не изписа АБ, то бих искала предварително и Вашето мнение.
Благодаря сърдечно!
Поздрави,
Нина