Както винаги интересна и актуална за мен тема
Да попитам (понеже сега излезнаха резултатите) при пуснато изследване на седимент в урина, р-тат ед.левк (на единия) и 1-2левк (на другия) е нормално, нали? Няма находка на бактерия и т.н. Референтни 2-4левк.
pgzenga, снощи ни мериха - 98см и 16кг. Детето ти е добре според мен, само дето е финна дама
Но то след вашите премеждия, нормално да поотслабне.
Иначе ние сме лекували Протеус 2 пъти. Единия път видях, че урината е мътна и пуснах посявка, втория - детето казваше, че го боли като пиша и урината беше по-червена. Беше точно 10^4-10^5. Лекувахме с АБ и двата пъти, гледани са на УЗИ от нефролог, правихме контроли после на 2-3 месеца (поне 4 пъти). Изписваха ни и на 2 пъти Имунобор Уро за по 1 месец. А сега аз им купувам често боровинки - сушени или пюре.
Така и не се престраших да направим Микционна цистография, но според нефроложката не се налага. Последната контрола всичко беше в норма на УЗИ.
Понеже се споменава напишването като един от симптомите, пуснах един седимент, за да се види има ли нужда да правя и посявка, че за последните 2-3 седмици са ми се напишали през нощта по 2-3 пъти, а аз такова нещо от 8месечни незнам. Но явно (ако съдя по изледването ни) проблема не е в това, а в количеството вода, което пият вечер. Друг път са ставали през нощта да пишат, макар и рядко, а сега не се усещат нещо май. Сега ще огранича водата вечер, че имат навик да лягат с шишетата.
Докторе, ще се радвам, ако кажете и вие нещо по въпроса. Има ли място за притеснение?