....
2. Аугментин в три дози дневно, през 8 часа една от друга. Ако детето не е алергично към него.
А задължително ли трябва да се спазват 8 часа, и примерно да се буди детето нощем да се дава. Питам, защото ме притесняват няколко факта:
1. Малкият заспива обикновено към 22:00-22:30 и се събужда към 8:30-9:00, което прави около 10 часа непрекъснат сън. /момичета, не ми завиждайте, до преди няколко месеца се будеше по 2-3 пъти нощем, време беше и аз да се наспя
/
2. Имам опит с даването на друг вид лекарства и стигнах до извод, че при нас никакво насилствено даване на лекарства не действа- или го плюе или го повръща /не знам как го прави, но съм сигурна че го прави нарочно/. За това вече всичко давам омесено с малко храна. Освен това, на самия АБ си пише че е хубаво да е непосредствено преди хранене. Тази сутрин например омесих АБ с малка част каша, изяде нея и след това му дадох закуската.
Фатално ли ще е ако давам Аугментина така:
8:30-9:00 първи прием
16:00-16:30 втори прием /веднага след като се събуди, със следобедната закуска/
22:00-22:30 непосредствено преди сън, отново с храната
Извинявам се че задавам глупави въпроси, но от доста години никой в семейството ми не е употребявал АБ, а на малкия за пръв път му давам днес.
П.С: В листовката пише, че ако забравиш да дадеш някоя доза, я даваш веднага щом се сетиш, стига да не е останал по-малко от час до следващата....