0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част IV
« Отговор #620 -: Октомври 31, 2011, 09:38:12 am »
На Вики, както и на племеницата ми зъбчетата започнаха да поникват след 1вата годинка. На година 1-2 месеца пробиха първите. Племеницата ми вече е на 3 г. и сега излиза последни кътник.
Ще започнат, лошото е, че понякога тръгват няколко наведнъж и много разстройват малките, но ... няма начин.
Запасихме се с генги гел и студени чесалки и така! 
« Отговор #621 -: Октомври 31, 2011, 10:06:51 am »
Помня, че моето момченче на първия си рожден ден беше с едва пробило първо зъбче. Второто - след месец и т. н. Не имал особен дискомфорт
« Отговор #622 -: Ноември 02, 2011, 00:07:39 am »
Здравейте!
Дъщеря ми /3г. 11 м./ често се оплаква от болки в ръчичките, непосредствено под лактите, и в крачетата под свивките на коленете. В общото състояние на детето няма промяна. Педиатър след преглед предположи, че може да се касае за болки на растежа. Възможно ли е да става дума именно за болки на растежа или със сигурност причината е другаде? Благодаря!

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
« Отговор #623 -: Ноември 02, 2011, 16:27:49 pm »
Здравейте!
Дъщеря ми /3г. 11 м./ често се оплаква от болки в ръчичките, непосредствено под лактите, и в крачетата под свивките на коленете. В общото състояние на детето няма промяна. Педиатър след преглед предположи, че може да се касае за болки на растежа. Възможно ли е да става дума именно за болки на растежа или със сигурност причината е другаде? Благодаря!

При моята голяма дъщеря имеше нещо подобно, но беше съчетано с леко набъбване на гърдичките. Прегледая детски ендокринолог. Хормоните бяха в норма, направиха анимка на китки за костна възраст (върви  с година и половина напред), имаше пик на рзастеж (беше пораснала с 12см за 6 месеца), което е много.
Мисля, че няма нещо тревожно.
« Отговор #624 -: Ноември 04, 2011, 22:25:11 pm »
Д-р Бърди,
Моля Ви да ми отговорите на следния въпрос.

Вярно ли е твърдението, че при децата, ако няма температура, то инфекцията не може да е бактериална.

Например, продължителна кашлица, продължителна хрема и т. н., но без температура.

Благодаря Ви

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #625 -: Ноември 05, 2011, 22:17:44 pm »
Не, не е вярно.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #626 -: Ноември 05, 2011, 23:36:36 pm »
Не, не е вярно.

Благодаря Ви Докторе.

Твърдението е, на немската ни педиатърка.
Казуса -  дъщеря ми кашля в продължение на повече от 2 седмици. Всичко започна само с кашлица, без хрема този път, без Т. Която в началото беше лека, после се засили. Такава откъртваша се, с храчки, гъсти и зелени.
Детето се държеше за корема, заболяваха го коремните мускули от кашлица.
След 5 дена я заведох при педиатрите - прегледа я мъжа. Гърди чисти, уши нормални, зачервено гърло. Диагноза - банален вирус. Ако до 1 седмица не отшуми - да отидем ор=тново.
Е, не отшумя, не и намаля дори.
Втория път я прегледа лекарката /работят заедно в един кабинет. Също гърди чисти, леко зачервено гърло. Няма страшно. Детето се дере като магаре.
Даде ни апарат за инхалации с физиологичен разтвор.
След 2 дена я заведох при домашния ни лекар. Странно - на слушалка чу нещо в бронхитите, защото ме пита дали е имала астма до сега.
Та той изписа АБ и сироп Спазмо Мукосулван, който съдържа нещо за разширяване на бронхите.
Вчера започна да ги взема. Днес кашлицата значително намаля....
Е, реторичен въпрос, кажете как да вярвам следвашия път като заведа децата си при педиатрите.... Лошото е, че това е единствения детски лекарски кабинет за целия ни град.

И още един въпрос. Нямало никаква полза от сиропите за кашлица, независимо какви, билкови, химични, хомеопатични.... Пазар на фармацевтичните компании.
И Вие ли сте на това мнение?

Благодаря.
« Последна редакция: Ноември 05, 2011, 23:40:17 pm от albenanedelcheva »

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Час
« Отговор #627 -: Ноември 06, 2011, 04:59:10 am »
И още един въпрос. Нямало никаква полза от сиропите за кашлица, независимо какви, билкови, химични, хомеопатични....
Да не би да са казали, че сиропите за кашлица не лекуват? Защото това си е така. Ама полза си има, защото поне докато се излекуваш не се мъчиш да се съдираш от кашлица.
Със сигурност обаче от хомеопатично каквото и да е няма полза.

Между другото, не е само немската ти педиатърка - тук в САЩ също не дават антибиотици, ако няма температура. Смятат, че колонизация с бактерии, която не предизвиква отговор на имунната система,така че да вдигне температура,  не е опасна.  Аз лично бих бих поискала микробиология на храчките първо.
« Последна редакция: Ноември 06, 2011, 05:32:06 am от Bobbie »

*
« Отговор #628 -: Ноември 06, 2011, 09:36:59 am »
Бени, ние миналата година два пъти бяхме само с ужасна кашлица, която не минаваше дори и със сиропа АСС Kids /само този ползвам при кашлица/ Минаха 2 седмици, 10 дни от които беше на сироп. Гърдите, ушите и гърлото бяха ОК, но се дереше като магаренце. След като ми го върнаха от градината до като не оправим кашлицата, пихме АБ и още на вторият ден кашлицата спря. Така, че твърдението на болшинството педиатри, че щом няма Т, то няма наличие на бактерии, изобщо не е вярно. По скоро се надяват на тези си хипотези, вместо да ги проверят с изследвания например.
Сироп за кашлица признавам само АСС Kids препоръчан от д-р Бърди преди години, от другите, които са ни изписвали , никаква полза. Само пари на вятъра. Ако ви предпишат Мукосолван, Проспан, Стодал, Хустагил, Флавамед, Тусавит, може и да пропускам още някой, просто все едно нищо не правиш.
« Последна редакция: Ноември 06, 2011, 09:39:42 am от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #629 -: Ноември 06, 2011, 15:25:10 pm »
Албена, нашия първи бронхеолит беше без температура. А за сиропите - всеки има различно действие, на един ще действа по един начин, на друг може да не подейства, но само на сироп няма как да чакаш да оздравее детето. Много зависи каква е кашлицата, ако вече е отхрачваща няма смисъл да се дава и отхрачващ сироп, то ще почне повече да отделя секрети. Такъв е моя опит.
*
« Отговор #630 -: Ноември 07, 2011, 10:16:31 am »
Докторе, да дам отчет - контролната посявка е отрицателна.
Отново много Ви благодаря за отделеното време и съветите! Жив и здрав да сте!
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #631 -: Ноември 07, 2011, 20:13:45 pm »
Така, че твърдението на болшинството педиатри, че щом няма Т, то няма наличие на бактерии, изобщо не е вярно. По скоро се надяват на тези си хипотези, вместо да ги проверят с изследвания например.
Не смятам, че лекарите са некадърни. Те твърдят, че не е необходимо да се дава антибиотик, а не че няма бактерии. Гледат да изчакат известно време вместо веднага посявки и антибиотици, защото ако мине без антибиотик е по-добре. При теб очевидно е имало нужда, но как да знаят, ако не мине време. Не е небходмо при първото покашляне и хайде антибиотик, дори и да има бактерии.
« Последна редакция: Ноември 07, 2011, 20:15:34 pm от Bobbie »

*

Birdie

• 11040
« Отговор #632 -: Ноември 07, 2011, 20:18:23 pm »
Изобщо не е тази причината за резистентните щамове.
В САЩ където ги дават " с мярка", всъщност резистентните щамове са "най-силни" в сравнение с останалите страни. Например- Метицилин резистентните Стафилококи в САЩ са проблем както никъде другаде по света.

Дължи се на системната употреба на АБ в храните и месото, най-вече. Което в САЩ е истинска епидемия!
Дължи се също на широките практики на добавки на "Е" тип адитиви в храните, които също увеличават резистентността на щамовете.
Също се дължи на нелекуването на хроничните носители, "изчаквайки" както пишете, което най-лесно създава резистентни щамове със същата лекота, както се създават при злоупотреба с АБ.

Не забравяйте също че резистентността на щамовете е естествен отговор и на ваксинациите, и на нормалната употреба на АБ. Тоест, е очакван и нормален процес на адаптация на микроорганизмите.
« Последна редакция: Ноември 07, 2011, 20:22:41 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #633 -: Ноември 07, 2011, 22:05:36 pm »
Изобщо не е тази причината за резистентните щамове.
В САЩ където ги дават " с мярка", всъщност резистентните щамове са "най-силни" в сравнение с останалите страни. Например- Метицилин резистентните Стафилококи в САЩ са проблем както никъде другаде по света.

Дължи се на системната употреба на АБ в храните и месото, най-вече. Което в САЩ е истинска епидемия!
Дължи се също на широките практики на добавки на "Е" тип адитиви в храните, които също увеличават резистентността на щамовете.
Също се дължи на нелекуването на хроничните носители, "изчаквайки" както пишете, което най-лесно създава резистентни щамове със същата лекота, както се създават при злоупотреба с АБ.

Не забравяйте също че резистентността на щамовете е естествен отговор и на ваксинациите, и на нормалната употреба на АБ. Тоест, е очакван и нормален процес на адаптация на микроорганизмите.
Докторе,виждам че сте прочел поста ми преди да го корегирам. Аз реших да го махна, за да не се започва спор на тази тема, ама не съм била достатъчно бърза :-). Моите уважения, но не е вярно това, което пишете.  В САЩ много лекари ги даваха по принцип (и дори с всяка вирусна инфекция), за да си вържат гащите за всеки случай. Започнаха да ги дават с мярка след като много микробиолози се надигнаха срещу тази безумна практика.
Другото което е, че най-общо казано, за да имаш резистенция към нещо, трябва да го позлваш това същото нещо. Резистенция към антибиотик се създава от употреба на антибиотик. Затова това което пишете за храните и месото е вярно, но другите неща не са. Резистенция към антибиотик няма как да се създаде от ваксинация, Е та , изчакване с лекуването или каквото и да е друго освен самият антибиотик

*

Birdie

• 11040
« Отговор #634 -: Ноември 07, 2011, 22:15:55 pm »
Ваксинацията измества микробната "реалност" към други щамове с непрогнозируема резистентност.
Така че... :)

А употребяват много АБ защото в САЩ всеки има хоби да се съди с лекарите за щяло и нещяло.
Sir Alec Guinness
« Отговор #635 -: Ноември 07, 2011, 23:30:50 pm »
....А употребяват много АБ защото в САЩ всеки има хоби да се съди с лекарите за щяло и нещяло.

:lol: :lol: :lol: ХОБИ май е точната дума. Докторе, много сте образен както винаги ;)

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #636 -: Ноември 08, 2011, 06:23:37 am »
Ваксинацията измества микробната "реалност" към други щамове с непрогнозируема резистентност.
Докторе, резистентността винаги е прогнозируема в смисъл към какво е тя, а не механизма и. Запазва се мутацията, която е на прицел от лекарството или ваксината. Ваксините към бактерии са често към полизахариди закачени на протеини. Бактерията ще си мутира полизахарида, няма да мутира нещо непрогнозируемо.   

« Отговор #637 -: Ноември 14, 2011, 15:48:31 pm »
И аз да се отчета....Изчаках си чакането да излезе резултата от посявката :)
Нашата двуседмична вече хрема "заради зъбите" се оказа стафолокок ауреус в носа. Антибиограмата е следната:
Cefuroxin- S
Cefamandol- S
Ampicillin/Sulbactam- S
Gentamicin- S
Amikacin- S
Ciprofloxacin- R
Levofloxacin- S
Claritromicin- R
Clindamicin- S
Преди около месец правихме кръвно изследване в Анаста в София точно за наличие на Стафилокок, който се оказа отрицателен. Обадих се на докторката, която работи там, за да ме посъветва как да лекуваме. Тя ми препоръча Бактробан за мазане на нослето по 2 на ден, но ме притеснява, че каза да го мажем докато свърши опаковката, а на листовката пише да не се ползва повече от 10 дни. Каза също, след като свърши опаковката, да изчакаме 5 дни и да направим пак посявка.
При нашия педиатър категорично няма да ида, защото така и не можах да го убедя да ни пусне посявката. Отново си назначих изследването на своя глава и си платих като поп. Не искам да изпадам в подробности какви теории ми развиваше и как едва ли не трябва да се радвам, че детето ми боледува само с хрема....
Довечера сме на частен преглед при педиатър, но и към него вече имам някои резерви, защото преди да излезе посявката лекува безуспешно алергичен ринит /което още в началото много ме усъмни, но реших да се доверя и да пробвам с лечението което ни предписа докато си чакаме резултата от посявката/.
Според вас достатъчно ли е да мажа само Бактробана и за колко време или трябва да вземем и орален АБ по антибиограмата горе? Някой имал ли е такъв проблем и как се е справил? Как да съм сигурна, че този стафилокок е чувствителен към Бактробана, като го няма в антибиограмата? Вече 2 часа ровя тук с търсачката и се обърках съвсем...

П.С: За съжаление не знам дали мога да се доверя на лабораторията, защото имах голям проблем и с намирането на такава /тук в напия град/ в която да се съгласят да ни вземат секрет. В ХЕИ например категорично отказаха- трябвало лекар да го вземе и само да им занесем материала  8O Май в провинцията за нищо не ставаме :(

« Последна редакция: Ноември 14, 2011, 15:51:36 pm от джиджи »

« Отговор #638 -: Ноември 14, 2011, 19:04:45 pm »
Продължението....
Частният педиатър изписа:
Аугментин 3 пъти на ден за 5-7 дни 8O
Бронховаксон 1 дневно
Аериус сироп 1 дневно
Това последното го пием от една седмица, като част от лечението на алергичния ринит, който споменах в предишния пост.
Бактробана не бил добър избор....щял да го алергизира  8O
Нямало нужда да правим посявки близките 8O
Нямало нужда и от контролна посявка след края на лечението 8O
Изобщо не знам какво да правя сега. Дори да е правилния АБ, със сигурност не е правилно дозиран като време на употреба.
Моля се д-р Бърди да се включи...

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #639 -: Ноември 14, 2011, 19:31:03 pm »
Продължението....
Частният педиатър изписа:
Аугментин 3 пъти на ден за 5-7 дни 8O
Бронховаксон 1 дневно
Аериус сироп 1 дневно
Това последното го пием от една седмица, като част от лечението на алергичния ринит, който споменах в предишния пост.
Бактробана не бил добър избор....щял да го алергизира  8O
Аз пък мисля, че това са прекалено много лекарства за една хрема. Мога да ти кажа, че дъщеря ми два пъти взима Аугментин( по други причини) и от хремата, която има вече няколко месеца, не се е отървала. Тези колонизиращи бактерии в носа обикновено си се връщат. Тук смятат за нормално да е такава хремава първата година след като тръгне на градина и затова и ги оставят да ходят, ако нямат температура и вече отдавна съм се отказала да правя каквото и да е. Само смучеме носа по хиляда пъти на ден и това е. И същото го чувам вече от 2 други майки. А мен все ме е страх да не се повторят ушните инфекции от преди.
Аз също знам, че бактробана е стандартното лечение за твоя случай. Аз не съм го опитала, защото не ми е минало през акъла, но ще взема да го пробвам.

« Последна редакция: Ноември 14, 2011, 20:04:09 pm от Bobbie »