И аз имам въпрос към д-р Бърди. Става дума за стоматология, но все пак - детска, та се надявам на обективното му и компетентно мнение, както винаги.Дететот ми е на 4 години и половина. Има два кариеса, единият от които е доста "голям", другият - в начална фаза.Все още не се е оплаквал от болка. Обясниха ми, че ако не се оправят сега има риск от увреждане на постоянните зъби, щото по кръвен път чрез венеца се предвало и т. н. Няколоко пъти зъболекарката, която проявява голямо търпение, пробва да започне да работи, но той не иска дори секунда да задържи устата си отворена.Казва, че го е страх от машинката и толкова. Опитите ни да го убедим и предразположим се оказаха неуспешни. Решихме да изчакаме,да се успокои детето, да порастне още малко и да опитаме пак, но минаха няколко месеца и взех да се притеснявам. Какво да правим? Много ли е погрешно да ги оставим така? Чета за лазерната стоматолагия и се чудя дали да не му запиша час в клиника, където работят с лазер. Наистина ли с лазера процедурата е кракта, безшумна и напълно безболезнена, както я описват на теория? Ще ви бъда благодарна, ако с менинето си вкарате малко ред в обърканите ми мисли.