0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част IV
« Отговор #580 -: Октомври 17, 2011, 01:39:28 am »
От зимата до сега синът ми се съсипа да изкарва вируси. Цяло лято се разболяваше точно в петък вечер. И всичко отщумяваше за 24 часа. До другия петък.
Хемоглобина му падна на 106. След 1м. прием на Малтофер се вдигна на 110. След това продължихме още 2м.
Задава се отново зима. Как мога да повиша имунитета на детето? (Попитах за това и педиатъра, но отговора беше НИКАК.)Мога ли да давам някакви витамини или е още малък? След каква възраст се дават витамините?

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #581 -: Октомври 17, 2011, 01:44:57 am »
Ваксинираме с противогрипната ваксина.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #582 -: Октомври 17, 2011, 01:59:43 am »
Зная, че на малки деца не се прилага, но до каква възраст ... не знаех. Пък и не ми е предлагана като вариант.

*

Birdie

• 11040
« Отговор #583 -: Октомври 17, 2011, 02:05:24 am »
Има показания от 6м възраст.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #584 -: Октомври 17, 2011, 12:25:20 pm »
Здравейте д-р Бърди,
бих искала да се консултирам с Вас по въпрос, който ме притеснява.
Момченцето ми, на 2г. и 2 м., прекара заболяване, типично за сезона - хрема и кашлица, но без температура. Предписаха му лечение, което надлежно проведохме. Оттогава обаче кашлицата не отминава. Отново няма температура, жизнен е, има апетит, носът не тече, но кашлицата не престава. Педиатърът казва, че има здна хрема, тъй като кашля предимно нощем /примерно събужда се два пъти през нощта с кашлица/, рано сутрин като се размърда преди събуждане, но също така го чувам и някой път през деня /не често, но подкашля/.
Бихте ли изказали Вашето мнение?

П.С. Изписаха ни сироп Проспан и крем Бактробан за носа.
Никой даже и не споменава за посявка на носен секрет...
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

Birdie

• 11040
« Отговор #585 -: Октомври 17, 2011, 12:35:21 pm »
Направете посявки- да. Може да помислите и за рентгенография на синуси- за хроничен синузит.
Иначе зависи какво се чува.
Sir Alec Guinness
« Отговор #586 -: Октомври 17, 2011, 23:57:50 pm »
Здравейте Д-р Бърди,
Незнам от къде да започна. Дъщеря ми е на 2 г. и 11 м. почти. Откакто се е родила боледува често - до шест месеца всеки месец е била на АБ, после до годинка не се разболя нито веднъж. След една година болестите пак се завърнаха, но след две години положението стана нетърпимо - вски месец АБ, понякога и по два.
Всеки път почти се почва по един  същи начин - хрема или зачервено гърло с температура. Юли месец посетихме специалис УНГ, който ни наза, че детето е с увеличена трета сливица, правихме и снимка за синузит - беше чиста. Изписа ни капки за нос (правеха ги в аптеката,затова и аз не разбрак кави са,ринитал дражета и ксизал), проблема отшумя...за кратко.След месец отново същия проблем, като винаги се съпътства с кашлица - вечер като заспеше се будеше и повръщаше секретите.Единствено така се успокояваше и заспиваше наново. Пак АБ.
Посетихме още един УНГ - наблегна, че детето е с фарингит и сливицата разбира се.Изписа ни Бронховаксом - на петия ден дето отново беше с хрема и кашлица, отново повръщаше секретите. Изпихме си Аугументина по негово предписание за да не спираме бронховаксома. Детето се оправи, но хъркането в носа си остана.
След две седмици на детска градина направихме ангина - Оспен по 4 мл. на 8 часа.Започнахме и второто десетдневие на Бронховаксома.Два дни беше с температура,на третия започна пак хрема и кашлица, сега на петия ден пак вдигна 38 градуса.
Вече съм на ръба на нервна криза - как може от една хрема или гърло да се стига до тук? Съжалявам за дългия пост.
Моля ви дайте ми съвет, вече незнам какво да правя.
*
« Отговор #587 -: Октомври 18, 2011, 01:24:56 am »
dimony , извинявай че се намесвам, но защо не я махнете тази трета сливица? Явно ви прави проблеми, при това много и често и това е споменавано от лекарите.
Като дете бях със същите проблеми - хъркане, все ангини, все нещо...кой какво - аз болна. При все, че съм родена на 9-и юли - и тогава съм била на АБ, сред лято - аз болна, хъркам и смъркам. Докато не я махнаха тази трета сливица, когато бях на 4 години. След това 2 години - не кихнах даже. После пак израстна, не помня точно защо, не е била отстранена добре първия път, или просто може да се случи /спомените ми са малко мъгла, беше през 86-а все пак/. Та втори път я вадихме и с това се приключи цялата драма. Сега съм на 31 навършени, ако ми се събират 10 пъти да съм пила АБ от тогава - това ще е.
Остави моите детински спомени де, но и според майка ми /лекар все пак/ - откакто я нама въпросната 3-а сливица, тя болно дете не е имала. Преди това - все с хаповете съм била и няма оправяне.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #588 -: Октомври 18, 2011, 08:17:16 am »
Докторе, аз имам следното терзание- възможно ли е третирането на хрема с капки за нос /каквито и да е варианти/ да предизвика бронхообструкция?
Разбира се.

т.е ако разбирам правилно в случаите при Стефания секрецията не трябва да се подтиска, достатъчни са редовните промивки със Синус ринз-а
В периодите, когато има секрет- да.
Иначе- не би трябвало да има.

Миналата седмица тръгна обилен секрет, както обикновено- залпово кихане, бистър сопол- започнах промивките със синус ринз, малко бабешки методи- краката в гореща /търпимо за нея естествено/ вода и морска сол, затоплена морска сол в памучен плат на челото. Всичко това продължи два дена,секретите спряха- капки не съм слагала. Следващите два дни сутрин след сън се изкашляше /влажно, все едно отхрачва/ като кашлицата преминаваше до обед. На петият ден пък кашлица при заспиване- не продължителна. Вчера я пратихме на градина /не беше ходила месец, баща й много държи да ходи- да имала контакт с деца, аз съм против по принцип/, взех я следобед с прокашляне, учителката ми направи забележка защо съм я завела такава и после съм имала претенции, че се разболява там. На 20тата минута след като се прибрахме сополите,кашлицата и прочистването на гърлото просто спряха. Детето е на еднократно /вечер/ Флексотид- на съм го спирала вече половин година заради силните спазми, които направи пролетта. Нещо повече мога ли да правя в случая?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Birdie

• 11040
« Отговор #589 -: Октомври 18, 2011, 10:51:27 am »
Да поизчакате. Стреп-тест може ли да направите? Или посявки? носни и фарингеални... .
Sir Alec Guinness
« Отговор #590 -: Октомври 18, 2011, 12:18:23 pm »
Jbrul,няма защо да се извиняваш, радвам се,че изрязаваш личен опит, който може само да ми е от полза.
Личният лекар каза, че сливицата не е за махане. След консултация с ТРЕТИ специалист УНГ същото - не била за махане, съвета беше да се взима по често носен и гърлен секрет за да се изолира причинителя,тьй като нещата са почти еднотипни вече.Може би напролет все пак по моя инициатива ще я махнем.
Никой иначе не ми предлагаше преди това като идея да се взима секрет.
Затова и се допитах до Бърди, надявам се и той да се включи с мнение.
« Последна редакция: Октомври 18, 2011, 12:20:22 pm от dimony »
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #591 -: Октомври 18, 2011, 15:34:05 pm »
Да поизчакате. Стреп-тест може ли да направите? Или посявки? носни и фарингеални... .

теста и преди сме коментирали, мисля тук не се прави все още /ще прозвъня днес лабораториите пак/
посявки ще пусна още утре
много Ви благодаря
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #592 -: Октомври 22, 2011, 12:03:16 pm »
Докторе, здравейте пак!
В четвъртък през нощта Криси ми направи пристъп, пръснах Вентолин веднъж - успокои се. От вчера сутринта е с една кашлица - все едно има прах в гърлото  го дразни - суха е, без отхрачване. Пръскам Вентолин сутрин и вечер, снощи започнах и Флексотид 2х2. Отделно им се обостри АД и давам и на двамата Ериус 2х2млл.
Мога ли да направя нещо повече, че много се мъчи детето.
Гърлото е чисто, няма следа от зачервяване, нямат сополи, преди 4 дни бяхме на преглед по диспансера, алерголожката каза, че имат някакъв заден секрет. Незнам дали е от значение. И от вчера сутринта има едни мъгли тук...
Благодаря Ви предварително и лек ден!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #593 -: Октомври 22, 2011, 12:06:05 pm »
Нослето как е? има секрети?
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #594 -: Октомври 22, 2011, 21:37:45 pm »
По принцип няма секрети, единствено, ако се разреве за нещо.  Днес кашлицата е на пристъпи - кашля около час, после може и 3 часа да не се изкашля.
« Отговор #595 -: Октомври 23, 2011, 16:37:55 pm »
Здравейте Д-р Бърди,
обръщам се към Вас с молба за съвет. Момченцето ми е на 1г и 11 м. От около 7 месеца се възпалиха сливиците на детето и е постоянно с носителство на бактерии, изолиращи се от носо-гърлен секрет и постоянно зачервено гърло. Преди време се обърнах към Вас, поради носителство на псевдомонас аерогиноза.
Спазвахме съветите, които дадохте и с псевдомонас се справихме. На първата чиста посявка от пвседомонас, обаче се появи стафилококус ауреус. Детето изпи антибиотик по антибиограма. На контролната посявка след лечението освен стафилокок се появи и стерптококус пиогенес /има поставен Превенар/.
Все още на детето не е поставена последната доза Пентаксим /трябва да се постави на 16м възраст/, защото педиатъра отказва, поради носителството. Детето няма температура, сополи, кашлица.
Въпросите ми към Вас са може ли да се постави Пентаксим при това състояние на детето и можете ли да дадете насоки за справяне с постянното зачервено гърло и бактериите в нослето и гърлото. Извинявайте за дългия пост.
« Отговор #596 -: Октомври 26, 2011, 11:09:36 am »
И аз имам въпрос към д-р Бърди. Става дума за стоматология, но все пак - детска, та се надявам на обективното му и компетентно мнение, както винаги.Дететот ми е на 4 години и половина. Има два кариеса, единият от които е доста "голям", другият - в начална фаза.Все още не се е оплаквал от болка. Обясниха ми, че ако не се оправят сега има риск от увреждане на постоянните зъби, щото по  кръвен път чрез венеца се предвало и т. н. Няколоко пъти зъболекарката, която проявява голямо търпение, пробва да започне да работи, но той не иска дори секунда да задържи устата си отворена.Казва, че го е страх от машинката и толкова. Опитите ни да го убедим и предразположим се оказаха неуспешни. Решихме да изчакаме,да се успокои детето, да порастне още малко и да опитаме пак, но минаха няколко месеца и взех да се притеснявам. Какво да правим? Много ли е погрешно да ги оставим така? Чета за лазерната стоматолагия и се чудя дали да не му запиша час в клиника, където работят с лазер. Наистина ли с лазера процедурата е кракта, безшумна и напълно безболезнена, както я описват на теория? Ще ви бъда благодарна, ако с менинето си вкарате малко ред в обърканите ми мисли.
*
« Отговор #597 -: Октомври 26, 2011, 13:33:09 pm »
За кариесите при децата аз съм чела, че ужасно бързо, буквално за 2-3м. може да стане пулпит, което е наистина опасно.
*
« Отговор #598 -: Октомври 26, 2011, 13:54:14 pm »
Докторе, предполагам имате много ангажименти, но все пак аз да напиша развитието на нещата при нас.
В понеделник сутринта пуснах носен и гърлен секрет. До вечерта откашлянето на Криси беше веднъж-два пъти за деня (повлия се добре от инхалациите, явно си е бил чист пристъп), намалих Флексотида на 2х1 и спрях Вентолина. От вечерта обаче Дани е със слаб бистър секрет от носа, снощи вече стана по-гъст, слаб, но детет ое със запушено носле.
Днес излезнаха резултатите:
Криси - не се изолира патогенна флора
Дани - изолира се Streptococcus Pneumoniae от носа. Успях да говоря с педиатърката само по телефона (до утре до обяд отсъства от града) и каза да се консултирам в аптеката за капки за нос с антибиотик по АБ-иограмата. Да слагам и на двамата.
По принцип не е проблем да попитам в аптеката, но все пак ще съм благодарна, ако вие ме посъветвате как да процедирам.
Прилагам АБ-иограмата:
*

Birdie

• 11040
« Отговор #599 -: Октомври 26, 2011, 14:01:55 pm »
Нужно е да лекувате с АБ- ако вярвате на лабораторията... или да пуснете и втори секрет- само назален, да поискате разширена Антибиограма и да лекувате.
Ако тази АБ покаже чувствителност на Азитромицин, би било добър избор ( само един път дневно схема).
Sir Alec Guinness