hellena не съм лекар, но не разбирам лекарката ви какво има предвид с назначеното лечение. От една страна изписва мощен имуномодулатор, който е и противовирусен препарат /Изопринозин/, а от друга и антибиотик. Защо не пуснахте една кръвна картина с диференциално броене и CRP, за да се види вирус ли е или нещо бактериално, ако е вирус усложнява ли се в бактериална инфекция и тн.
Пак повтарям, никак не съм лекар, но ми е странно педиатър да не си отговаря на телефона, а да оставя рецепта с последователност на лечение без да знае какво лекува.
Ти вероятно вече си решила дали да дадеш антибиотика, но използвам повода да се запитам как може да се процедира така? Това е масова практика, знам, но пак не разбирам.
Няма нищо за "разбиране".
Казва се "ниско ниво". Казва се "лоша квалификация".
Казва се - "Бг Педиатрия". От която да се избяга, за мен като лекар, бе
най-голямото ми професионално щастие. "Плюл съм бил Бг си колеги"... никого не "плюя"... те сами себе си "плюят", щом дори и за най-малкото, за най-незначителното, са като пиле в кълчища.
Например, най- голямата "фирма" на Варна, не може да направи разлика между вагинален Стрептокок и Пневмокок... кой го "плюе"? аз? сам себе си плюе, и професията си. Може да не си спомниш, не е престъпление. Престъпление е да не си припомниш, да не направиш усилие да си припомниш.
Кой и къде дава илачите "Изопринозин", " Ентерол" ? В коя държава с добра Педиатрия става това? В никоя държава с добра Педиатрия, ще Ви отговоря.
Не мога да отговоря на майката без преглед и пряк поглед. Като не мога да видя? как мога да кажа нещо... .
Пише ми една майка наскоро за детенце, което куца. " Моля, помагайте, в чудо сме".
И филмче прати- е, куца детето с лявото краче. Вижда се ясно. Никой досега даже не си е направил труда да измери двете крачета, за да види дали едното не е по-късо "аджеба".
Ако куцате така изведнъж, и без други симптоми, първото е къс крайник по някоя причина- не се иска много фантазия за това. Не говорим тук даже за класификация на куцането при деца, която ВСЕКИ БГ лекар може да намери... като тази например:
http://emedicine.medscape.com/article/1258835-overview#aw2aab6b3Посещава майката "корифей" ортопед в София ( който и аз имах за свестен), който не само че не може ясно и смислено да даде РЕД на възможните изследвания ( тоест , да има план в главата си, какво и как да търси) а почва да говори глупости...
Това сме ние, това е нивото ни. Жалко... .