Дали това може да е хранителна алергия? може.
Но АД без ясно изразен обрив по лицето или по-дълга анамнеза е по-малко вероятно.
А и вида на обрива в сгъвките е различен.
Здравейте, Д-р Бърди,
Пиша ви отново по повод моята дъщеричка, преди време вие ни помогнахте с обривчетата по тялото и. Накрая намерихме педиатър който ни изписа смесеното кремче и сега сме по-добре, бяхте прав че не е АД, защото забелязахме че когато е жега излизат. Дали ще го израсте, тя е с много бяла кожа?
Сега бих искала да ви помоля за съвет относно повръщанията, тя си го има този проблем от края на 1 месец. Към края на 2 се успокоиха нещата, обаче не задълго, през 3 започна наново да повръща след всяко хранене и то по няколко пъти.
Бяхме при личната, но според нея нямало проблем, нищо чудно че сме толкова майки от Козлодуй дето ви искаме съвет.... Бяхме при друг педиатър да получим друго мнение и за нея 400 грама качени през 3 месец са малко. Каза ми да се изцедя да видя колко кърма имам и да дохранвам с АМ (Фризо ХА), защото кърмата може да не е достатъчно хранителна.
Аз имам достатъчно кърма обаче забелязах че тя не пие много средно около 100 гр (кърма/ АМ)а вече е в края на 4 месец и би трябвало да пие повече.... (на кутийката на АМ пише 150)
Бяхме и при детски гастроентеролог в София (военна бол)и ни гледаха на ехограф, изписаха ни раунитидин на прахче (в аптеката ги правят) и ми каза да не ям краве мляко и да не дохранвам с нищо.
Давах този раунитидин 2 седмици (но на своя глава давах и АМ вечер преди лягане около 130 гр)като ли че имаше някакъв ефект, детето качи 270 грама за 12 дена и повръщаше 1/2 пъти на ден. Обадих се пак на гастроентероложката и тя каза да продължавам така още месец и пак на преглед, да ама повръщанията пак са повечко и май не качва от 4 дена нищо
( да добавя че намалих малко АМ)
Кажете вашето мнение по повод препоръчаното лечение и ако можете дайте съвет какво да правим.
Иначе бебето спи през ноща, през деня също си спи, вече не плаче без причина докато суче. Направих и режим защото досега нямахме такъв тъй като кърмех на поискване, сега хапва 5 пъти по около средно 100 гр кърма и има 1 хранене преди лягане с АМ.
Роди се 3630, качи:
1 месец - 700
2 месец - 550
3 месец - 400
и през двете седмици на лечение още 300, общо 2 кг.
Не знам дали да започна захранване или да увелича АМ защото имам подозрението че кърмата не е достатъчна или просто детето не може да поеме достатъчно? Да давам ли раунитидин или нещо друго?
Благодаря Ви!