Докторе, при каква температура е необходимо да дам лекаство за сваляне? Аз по принцип давам за над 38.2, но съм объркана какво имат предвид, в смисъл къде измерена. Аз меря температурата на дъщеря ми (тя е на 13 месеца) под мишницата.
Също да пипитам дали е правилно каквото направих. Детето имаше температура около 38 цял ден вчера и аз и давах парацетамол, но след като заспа ( без температура) и му се свърши влиянието вдигна пак и аз я оставихд а спи, без да я будя да и давам нещо. Реших, че след като спи и няма някакви признаци, че се тормози, по-дорбе да има малко температура, че по-бързо да оздравее. Естествено ставах през 2 часа да я провяравам да не вдигне опасно висока, но в крайна сметка към 4 ч. падна на 37.5. Аз разсъждавах така - парацетамола освен да сваля температурата няма други лечебни свойства, значи ако детето си е добре, от какъв зор да го тъплча с парацетамол на тази температура, която все още не е опасна. Правилно ли съм постъпила, да не е станало, че съм имала късмет, а да не се прави така?
бОБИ