Здравейте, Доктор Бърди,
Бих искала да ви помоля за съвет относно малката ни дъщеричка, тя е на 2 месеца и 10 дена. Тя има много жълти корички по главата и педиатърът ми каза че не било страшно, обясни ми че детето има крусти и че не трябва да ги третираме с нищо. Аз се съмнявам в диагнозата защото детето има и червени петна по гушката, зад ушите и по сгъвките на ръцете, които приличат на лишеи. Тези петна са едни малки ситни пъпки, които сълзят понякога. Детето постоянно се чеше по ушите и реве, дълго не заспива.Според лекарите е от изпотяване, ама ние не я навличаме, тя спи само по боди в къщи, още повече 4е тези петна не се махат вече от месец.
Нещата започнаха с малки червени пъпки по челцето, после по бузките, после цялата глава се обрина (сега е пълна с жълти и мазни корички, които не се махат) и накрая стигнаха до сгъвките на крайниците. Всичко това се влоши след имунизацията в края на 1 месец и отидохме пак на преглед. Изгледаха ни странно че идваме пак и ни казаха същото, 4е е от претопляне. Потърсихме друго мнение - алергия ,за всеки случай ми казаха да не ям алергените храни (с изследвания не е доказана алергията). Аз спрях храните и наистина имаше подобрение, ама обрива по гушката, ушите и гениталиите си стои. Това явно я тормози,защото се чеше много и не спи, моето съмнение е за себореен дерматит тъй като и аз имам рани между пръстите на ръцете. Друга лекарка каза - стрептококи и каза да мажем с Фусидин и аз вече ще се побъркам
. Да мажа ли?
Сега я мием само с вода, доскоро мажехме с млякото на Бубхен, ама днес преварихме зехтин. Пера на ръка с детски сапун, дупенцето и мия със сапун на Бочко.
Бих искала да чуя вашето мнение и дали е възможно да ви пратя нейните снимки по имейл.
Сега се появиха хъркане+сополи та и взеха секрет от носа за изследване, също така имаме и рефлукс. Не знам кое от всичките неща я тормози най-много.
Много ви благодаря предварително и ме извинете за дългия и объркан пост.
Тъй като съм много притеснена, объркана и наплашена Ви моля за съвет.