Ако детето има Стафилокок в нослето, ще трябва всички от домашното обкръжение да си направите посявки.
Ясно и благодаря много! Тук това инфо ми го спестяват. Лека вечер, ще Ви държа в течение.
Здравейте, доктор Бърди. Днес, взех микробиологията на секрет от носа, освен на част от макролидите, има чувствителност стафилококата и към гентамицин и понеже, и двете с УНГ-лекаря не сме сигурни на 100%, че има коки, имайки предвид противочивите резултати /ту няма, ту има/ тя предложи да започнем два дни с капки Гаразон 2 пъти Х3, после ще мислим за Бактробан, а в понеделник нов секрет. Притеснявам се, че изрично пише да не се капват на друго място освен в очи и уши, освен това противопоказано при гъбички, ние си имаме още по сливиците, това веднъж второ на детето секрета вече не е гноен /жълт/ изсветля, но пак не може да диша. Издухва малко, след промивка също изтича малко. Това добре ли е? Аз съм се хванала вече като удавник за тази трета сливица /педиатърът твърди, че от там е проблема/, т.е тя да прави проблем, защото ми се иска вече някакво разумно обяснение за тези двумесечни мъки, но УНГ, каза че докато има хрема няма да я гледа изобщо - била задължително увеличена от толкова секрет. На кратко /отплеснах се/ Тези капки вършат ли някаква работа, защо носа се запуши, добре ли е, че секрета изсветля, къде греша / респективно УНГ -то ни/? Как да разбера, че има подобрение, съвсем се омотах. Това е 4-я УНГ-специалист, които посещаваме, писна ми. Поздрави!