Здравейте, Д-р Бърди! Притеснена съм ужасно, не знам от къде да започна..но ето. Дъщеря ми е на 3 години и 1 месец. Тръгна на градина началото на февруари. Започна да се усеща нещо като задна хрема, без да излиза навън, заведох я на УНГ, той каза, че е трета сливица и да се стягаме за операция. Не го приех, не след дълго носа протече започнахме с капки Олинт, Виброцил и Черните капки- /нещо със сребро, правят се не, знам как се казват/ В същото време направи отит и гнойна ангина, приеха ни в ДО, лечение с Уназин и инхалации с физ.разтвор. Хремата намаля, но ни изписаха и продължихме вкъщи с антибиотик Цедекс, защото направи алергия от първия. Хремата пак се задълбочи, секрета е жълт и гъст. Два пъти правиха снимка на синуси, започнахме нагревки, пак слагаме "Черните" капки, но не виждам резултат. Детето втори месец не използва носа за дишане, не знам вече какво да правя. Измъчихме се от капки и промивки. В същото време направи гъбички по сливиците, явно от АБ. Микробиологията на нос и гърло е чиста, няма нищо освен единична кандида в гърлото, но това се вижда и с просто око. Съжалявам, че съм толкова обстойна, но се опитвам да Ви предам ситуацията. Детето не е боледувало за 3 години, периодично вдигане на температура, без други симптоми, пиене на Нурофен и това е. Моля помогнете, изчерпах се. УНГ вече вдига рамене и се чуди....За гъбичките изписа Нистатин, който детето повръща, после правен мехлем за мазане с Нистатин, Глицерин и витамин А, но резултат не виждам.