0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част IV
« Отговор #60 -: Април 06, 2011, 23:22:16 pm »
Докторе Благодаря!
Жив и здрав да сте!

« Отговор #61 -: Април 07, 2011, 08:19:24 am »
Здравейте Д-р Бърди, не съм писала скоро, но вече не издържам. Малката е на 2 г и 4 месеца. Боледува всеки месец, но някак си преглъщах по един АБ на месец. Но сега положението стана нетърпимо. Януари месец бяхме на два АБ, февруари веднъж и март пак два пъти. Последния път се почна с висока температура и червено гърло - Биодроксил за 5 дни ни беше изписан и нещата отшумяха, но два дни след това хрема, гърло и кашлица. Пак АБ - Макропен. На четвъртия ден от него нещата се регулираха , кашлицата почти изчезна. Но на петия шестия ден се върна суха и влажна кашлица. Особено вечер като заспиме, събужда се след няколко часа и усилено кашля до повръщане на бели храчки и оригване. Чак тогава се успокоява. АБ го спряхме преди 5 дни (пихме го 10 дни), но кашлицата така и не спира, най-вече като заспи, през деня е по рядко. При преглед не се установява нищо - спокойно гърло и гърдички. Моля ви за съвет, вече незнам какво да правя.
« Отговор #62 -: Април 07, 2011, 12:01:23 pm »
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3732351

Около 15-ина мин. след приема на прясно мляко с Нескуик, детето ми се оплаква от болки в корема, които минават след около половин час. Няма значение какво е млякото (винаги го преварявам). Ако яде млякото с мюсли или зърнена закуска, няма проблем. Ако дам мляко без какао, не го пие, така че няма как да разбера дали проблемът е от Нескуик-а. Има ли други с такъв проблем?
« Отговор #63 -: Април 08, 2011, 12:49:38 pm »
dimony, понеже нямаш друг отговор...
Аз бих сменила педиатъра. С изреждане на наличните в аптеката антибиотици и явно без особена мисъл в главата може да "лекува" всеки.
От есента до сега заради моята глупост или заради вирус детето ми е боледувало 4-5 пъти - температура 2 дена (само парацетамол се дава тук и се чака), после уж всичко е ОК, но оставаше упорита кашлица при чисти гърди. Не са ни изписвали антибиотик. Справяхме се само с инхалации с физиологичен разтвор. Знам, че в по-тежки случаи и инхалации с Вентолин помагат, а в БГ изписват и сироп Вентолин (макар че и с него трябва да се внимава).
Ако можеш, намери инхалатор и пробвайте с физиологичен разтвор сутрин и вечер (и при пристъп през нощта) няколко дни - секретите ще се втечнят и би трябвало проблемът да отшуми. Ако не помогне, попитай лекаря удачни ли ще са инхалациите с Вентолин. Изчисти всяка прашинка (доколкото е въможно), махни плюшени играчки, цветя, килими от стаята и следи влажността (ако още пускате отопление). Ако кашлицата продължава, без други оплаквания, може да е на алергична основа или друго. Със сигурност, според мен, безразборното използване на антибиотици трябва да се преосмисли...
« Отговор #64 -: Април 08, 2011, 13:18:48 pm »
Не мисля, че за продължаваща /остатъчна/ кашлица след лечение, трябва да се дава друг антибиотик. И нашата педиатърка не мисли така и ни е предлагала други решения на проблема. Не мисля, че е коректно да давам конкретни рецепти, но все пак като насока - консултирай се с лекар за различни сиропи за кашлица и за капки, които се използват при алергия. Нашия лекар ги предписа по определена схема, с идеята да "приспят" центъра, който предизвиквал кашлицата. Така се изрази и наистина успя да приспи кашлицата на нашето дете. Успех!
« Отговор #65 -: Април 08, 2011, 14:46:54 pm »
Благодаря ви, че се отзовахте! Педиатъра ни реши, че засега само сироп за кашлица е достатъчен, като преди това за по-сигурно ни каза да направим снимка. Думите за снимката бяха "лек бронхит". А преди това какво беше тогава и аз вече незнам. И аз си мисля че с антибиотиците вече се прекалява, но не мога да рискувам да не давам АБ ако е предписан. Винаги съм си мислила, че лекаря затова е лекар - за да прецени добре ситуацията.
Благодаря ви за съветите - определено ще взема инхалатор, ако не ни потрябва още по добре, но определено по-добре да ми е под ръка и ако се повтори случая ще пробвам първо с него. Не изключвам и възможността да е алергия.
Сега със сиропчето пак си кашляме, но като че ли кашлицата вече става влажна. дано да отшуми по-бързо.
Още веднъж ви благодаря момичета ))
« Отговор #66 -: Април 08, 2011, 14:55:48 pm »
Винаги съм си мислила, че лекаря затова е лекар - за да прецени добре ситуацията
Аз не разчитам на това и търся поне второ мнение. Знаеш: едни денонощно са в библиотеките, други - из баровете, а накрая всички са висшисти (лекари в случая).
Бързо оздравяване! :D
« Отговор #67 -: Април 09, 2011, 14:54:37 pm »
Здравейте, Д-р Бърди! Притеснена съм ужасно, не знам от къде да започна..но ето. Дъщеря ми е на 3 години и 1 месец. Тръгна на градина началото на февруари. Започна да се усеща нещо като задна хрема, без да излиза навън, заведох я на УНГ, той каза, че е трета сливица и да се стягаме за операция. Не го приех, не след дълго носа протече започнахме с капки Олинт, Виброцил и Черните капки- /нещо със сребро, правят се не, знам как се казват/ В същото време направи отит и гнойна ангина, приеха ни в ДО, лечение с Уназин и инхалации с физ.разтвор. Хремата намаля, но ни изписаха и продължихме вкъщи с антибиотик Цедекс, защото направи алергия от първия. Хремата пак се задълбочи, секрета е жълт и гъст. Два пъти правиха снимка на синуси, започнахме нагревки, пак слагаме "Черните" капки, но не виждам резултат. Детето втори месец не използва носа за дишане, не знам вече какво да правя. Измъчихме се от капки и промивки. В същото време направи гъбички по сливиците, явно от АБ. Микробиологията на нос и гърло е чиста, няма нищо освен единична кандида в гърлото, но това се вижда и с просто око. Съжалявам, че съм толкова обстойна, но се опитвам да Ви предам ситуацията. Детето не е боледувало за 3 години, периодично вдигане на температура, без други симптоми, пиене на Нурофен и това е. Моля помогнете, изчерпах се. УНГ вече вдига рамене и се чуди....За гъбичките изписа Нистатин, който детето повръща, после правен мехлем за мазане с Нистатин, Глицерин и витамин А, но резултат не виждам.
« Последна редакция: Април 09, 2011, 14:56:41 pm от мама Слънце »
*
« Отговор #68 -: Април 10, 2011, 11:44:11 am »
Здравейте д-р Бърди. Отново се нуждая от Вашите съвети. От снощи Калина се оплаква от болки при уриниране. Позивите са чести по наколко капки. Казва, че я боли и плаче. Естествено ще пусна утре стерилна урина и ще посетим лекар, но до тогава какво мога да направя, за да облекча болката при уриниране докато станат готови резултатите. Благодаря.

[/url]
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #69 -: Април 10, 2011, 11:53:04 am »
Евия, Стеф изкара два цистита последните няколко месеца- оплакванията бяха почти същите. Лично аз давах повече течности- по възможност чай /топъл/ и вода най-вече, миех я след всяко уриниране с прясно приготвена отвара от смрадлика /разредена с вода/, доктора ми препоръча сокче от червени боровинки, сладко дори може да е. От вторият цистит насам започнах отново да й гладя бикинките, преди всяка подмяна дънцето минавам с ютията, за да има някаква дезинфекция. Задължително обикновена и стерилна урина, при Стеф и двата пъти явно се е дължало на вирус, защото стерилната урина беше ок, само леко повишени еритроцити и дори и левкоцитите не бяха кой знае колко.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #70 -: Април 10, 2011, 12:05:26 pm »
Мини, за тебе се сетих, но не можах да намеря постовете ти. Благодаря ти. Аз все още гладя всичко. Сокчето от боровинки- натурално или откъде да купя? Днес е малко по-добре, но е гадна работа.

[/url]
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #71 -: Април 10, 2011, 12:15:30 pm »
тук нямаме био магазини, добре че има онлайн
http://www.bioslunceluna.com/shop/sok-ot-planinska-chervena-borovinka-biotta-bio.html
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #72 -: Април 10, 2011, 19:58:53 pm »
Здравейте!
Дъщеря ми кара четвърти бронхит за 6 месеца и съм много притеснена
Всеки път изписват антибиотик
Сега пие Азатрил.Днес приключваме лечението, обаче, от време навреме пак кашля отхрачващо.Предишните пъти протичаше с температура, сега нищо друго освен влажна кашлица.Почвам да се съмнявам за асматичен проблем.Ще съм ви признателна, ако получа отговор!Благодаря!
« Последна редакция: Април 10, 2011, 20:01:42 pm от palikarova.br »
*
« Отговор #73 -: Април 11, 2011, 12:38:02 pm »
Евия, чай от липов цвят, лайка и шипка давам при уроинфекции, друго всичко Мини ти е писала. Отделно на нас нефроложката ни е назначила по 1 месец да давам Имунобор уро за деца - това е червена и черна боровинка. Каза че е добре 2 пъти в годината да се прави профилактика с тях.
*
« Отговор #74 -: Април 11, 2011, 12:58:06 pm »
Мини и Мими питам принципно, когато сте се сблъсквали с уроинфекция винаги ли са ви лекували с антибиотик?

[/url]
*
« Отговор #75 -: Април 11, 2011, 12:58:38 pm »
Да, по антибиограма.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #76 -: Април 11, 2011, 15:13:41 pm »
както вече написах при Стеф и двата пъти беше цистит в следствие на вирус явно, защото и двата пъти стерилната урина беше чиста
съответно не сме лекували с нищо, освен по-засилена хигиена, и двата пъти острите симптоми затихнаха за около 2-3 дена, а честото уриниране до 5
*
« Отговор #77 -: Април 11, 2011, 15:19:49 pm »
Първо да излезе урината и отиваме на лекар. Следвам съветите, за повече течности и тоалет със смрадлика. Днес е значително по-добре. Благодаря, момичета.

[/url]
« Отговор #78 -: Април 11, 2011, 18:41:24 pm »
Момичета, докато чакам отговора на доктора, ще съм благодарна и на вашите съвети. Благодаря Ви!
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #79 -: Април 11, 2011, 18:45:25 pm »
Момичета, докато чакам отговора на доктора, ще съм благодарна и на вашите съвети. Благодаря Ви!
Може да дадете Аериус за 3 дена.
Ако няма подобрение ще е нужно да направите курс с Аугментин в по-високи дози за 10 дена, ако детето не е алергично към него.
Ако може да намерите това:
http://www.youtube.com/watch?v=OndIV7_Ktf8

SinusRinse Pediatric

ще Ви помогне много.
Не мисля да има нужда от останалите лекарства, за които пишете.
« Последна редакция: Април 11, 2011, 18:47:51 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.