0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част IV
« Отговор #940 -: Декември 07, 2011, 19:28:47 pm »
И аз имам някакви подобни разсъждения, но доколко са правилни незнам. Първия Протеус беше след разстройство (вирус) и бяха още с памперси. За следващия път нямам спомен да е имало някаква такава връзка, дори си мисля че тогава вече не бяха с памперси.
« Отговор #941 -: Декември 07, 2011, 19:48:58 pm »
Да, когато са с памперс има логика да попадне там /моят син се е случвало да се омаже с ако до пъпа :)/, въпреки че дори с бельо да си, може да се предположи, че гащите не стоят като залепени цял ден в една позиция :) Може да се поразместват от време на време така да се каже и ако детето ходи на градина и няма кой да му измие дупето след като е ходило по голяма нужда..... става белята....

По принцип знам, че при момиченцата е много опасно да се бършат отзад напред /и при жените също де/ точно заради опасност от бактериални инфекции, за момченцата съм си мислела, че не е проблем обаче.

« Отговор #942 -: Декември 08, 2011, 10:01:03 am »
Преди малко говорих с микробиоложката в Лом, където пуснахме трета стерилна урина. Докторката казва, че няма никакъв растеж и урината е чиста.
До тук:
1-ва посявка /28.11.11/ - Протеус Мирабилис 10^4-10^5 от лабораторията в Козлодуй;
2-ра посявка /01.12.11/ - не се изолират бактерии от Кандиларов - София и
3-та посявка /07.12.11/ - отново не се изолират бактерии от микробиологична лаборатория в Лом.
Още не мога да се свържа с личната ни лекарка.
Д-р Бърди, ще помоля за коментар.

Павлина
« Последна редакция: Декември 08, 2011, 10:02:39 am от pgzenga »
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #943 -: Декември 08, 2011, 10:45:19 am »
Дайте Бисептол, само в една доза ( 10% от дневната, сумарна, 24 часова доза, като количество), вечер, за 6 дена.
Вероятно замърсяване. Може да постъпите така ако детето продължава с оплакванията.

Ако няма- не давайте нищо.
Не давайте течности 1-2 часа преди лягане.
« Последна редакция: Декември 08, 2011, 12:03:52 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #944 -: Декември 08, 2011, 12:16:40 pm »
Докторе, освен онези 3-4 напикавания, за които писах, не е имало други последните 2 сед. Ама пусти страх, аз още слагам памперс нощем. :?
Какво ще ме посъветвате, да направим ли едно УЗИ?
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #945 -: Декември 08, 2011, 12:46:48 pm »
Направете- нищо не губим.
Стига да е добре направено.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #946 -: Декември 08, 2011, 13:22:44 pm »
Момичетата тук ме насочиха към доц. Лилова и доц. Буева в София, а личната лекарка към д-р Венеция Боцова - детски нефролог в Плевен /там ми е по-близо/.
*

sami

• 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
« Отговор #947 -: Декември 09, 2011, 11:49:36 am »
Zdraveite dr.Birdie!
Imam problemi s malkite mi i mai ve4e seriozno po4vam da se pritesnqvam!
Na pet godinki sa,ednata e ve4e ot edna sedmica s razstroistvo/bez ni6to drugo/,
a drugata e s ka6lica,parvo be6e suxa a sega ima xra4ki i ne moje da gi izpliuva,samo kato povarne.Davax siropi za ka6licata,no ni6to ne pomaga!
Pritesnqvam se za6toto minalata godina imaxa bronxit!
Prez no6ta mi se stori dosta topla,sigurno ima6e temperatura/do sega ne be6e vdigala t-ra/.
Molq vi daite nqkakav savet.Ako gi otveda na lekar s tova razstroistvo 6te ni ostavqt v bolnicata.Razstroistvoto ne e neprekasnato,po dva pati na den xodi do toaletnata,no e razstroistvo!
Sajalqvam 4e ne moga da vi pi6a na balgarski,nqmam kredor!
Blagodarq vi predvaritelno!

http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #948 -: Декември 09, 2011, 17:55:35 pm »
Аз минавам само да споделя, че варицелата застигна и мен. Ся ще си умеся една питка, ще си отворя едно Кабарне-сувиньон и ще ми е драго, драго и чешещо... :D
« Отговор #949 -: Декември 09, 2011, 21:04:19 pm »
Да не забравиш да си поискаш играчка  :wink:.
Леко да те отмине!
*
« Отговор #950 -: Декември 09, 2011, 21:13:36 pm »
абе пийни 1/2 бутилка вино и наздраве :lol:
*
« Отговор #951 -: Декември 15, 2011, 07:48:22 am »
Момичетата тук ме насочиха към доц. Лилова и доц. Буева в София, а личната лекарка към д-р Венеция Боцова - детски нефролог в Плевен /там ми е по-близо/.

Ние ходихме при доц. Лилова. Водих големия си син. Много внимателна е, отговори на много от въпросите ми, прегледа го на УЗ, но в нашия случай не можа да постави точна диагноза и ни изпрати обратно в къщи да продължим с изследванията на друго място.
Аз също си мислех за Плевен /и на нас ни е по-близо/. Но за сега сме в изчакване.

« Отговор #952 -: Декември 16, 2011, 13:54:20 pm »
Д-р Бърди, нали Streptococcus pneumoniae се лекува само с антибиотик? На едното ми дете /1,5г./, заради доста продължителна кашлица, пуснах носен секрет и се изолира този стрептокок. Педиатъра ни изписа Аугуметин /2х2,5/.Но пулмолога, при който водих успоредно детето ми казва, че кашлицата е на алергична основа и няма смисъл да давам антибиотик и ще ни изпише някакви капки за нослето. В неделя ще ходя да взема рецептата. Антибиотика ще го почна, но ме интересува действително ли има някакво алтернативно лечение на този стрептокок?

Пуснах посявки и на другите ми две деца, но при едното не знам колко ще е достоверен резултата, защото преди 2 седмици боледува от бронхит и пи 10 дни Клацид  :?.
« Отговор #953 -: Декември 17, 2011, 23:11:03 pm »
Здравейте, д-р Бърди!
Детето ми, което е на 2г., направи две гнойни ангини за последните 2 м. и затова пи 2 АБ. Пуснахме микробиология на гърлен секрет и излезна, че има Кандида в оскъдно количество. Според личния лекар на детето няма нужда от лечение на гъбичките, защото били в оскъдно количество.
Вие на какво мнение сте - трябва или не трябва да се лекува тази оскъдна Кандида в гърлото? Ако трябва да се лекува, бихте ли ни насочили с какъв лекарствен препарат, в каква дозировка и с каква продължителност на прием?
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #954 -: Декември 17, 2011, 23:28:49 pm »
Момичета, д-р Бърди писа преди няколко дни в друга тема, че ще отсъства до след Коледа.
Грета, и при трите ми деца преди близо 4 месеца излезе, че имат този стрептокок в гърлата и д-р Бърди ни излекува. Наложи се да пият по 2 АБ защото при дъщеря ми инфекцията се оказа доста упорита и явно от дълго време нелекувана. Аз също бях носител и се лекувах. Пуснете посявки на всички в непрекъснат контакт с децата за да се лекуват при нужда.

« Отговор #955 -: Декември 18, 2011, 14:06:29 pm »
Lisko, благодаря!!!
« Отговор #956 -: Декември 18, 2011, 18:42:30 pm »
Как ми липсва д-р Бърди :(
Проклетият стафилокок май този път няма да го преборим.....

*
« Отговор #957 -: Декември 19, 2011, 00:01:43 am »
Lisko,  децата ти имаха ли  симптоми?
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #958 -: Декември 19, 2011, 10:06:14 am »
Lisko,  децата ти имаха ли  симптоми?

RaiS, не бих казала. Или по-скоро аз не съм им разбирала симптомите. Били са сополиви и с температура 3-4 пъти откакто са родени. Ние пуснахме посявките в момент когато имаха сополи но и заради ръчичките на дъщеря ми. На пръстчетата на ръчичките и подкожно има едни удебелявания и доктора се съмняваше, че може да е от стрептококовата инфекция (и не само). Първо пуснахме само на нея, но когато излезе положителен резултата, пуснах и на братятя и, на себе си и на свекърва ми, която тогава идваше всеки ден. Всички бяхме носители на този стрептокок и се лекувахме с АБ. Тук ходих при двама педиатри, които отказаха да лекуват децата за "подобна глупост", като вторият педиатър след повторното ми отиване, изписа на единият ми син АБ, който според Антибиограмата не би трябвало да приема. А той гледа антибиограмата.
Добре, че има лекари като д-р Бърди. Дпреди това никога не съм си и представяла, че може да лекувам децата си "по интернет". Сега ми е по-спокойно да ни лекува д-р Бърди отколкото на живо тук:)
« Отговор #959 -: Декември 19, 2011, 12:35:41 pm »

Добре, че има лекари като д-р Бърди. Дпреди това никога не съм си и представяла, че може да лекувам децата си "по интернет". Сега ми е по-спокойно да ни лекува д-р Бърди отколкото на живо тук:)

Абсолютно. Аз като ги водя при педиатъра и УНГ изказвам тезата на д-р Бърди, уж че другия е на това мнение. Та все единият дава рецептата или изследването, които са ми е нужни и се движим в правилната посока.