Всичко това зависи обаче доколко и как всеки може да издържи детето му да е непрестанно със симптоми и никой да не обръща внимание на това. На Американец не му прави впечатление че детето му кашля 3-4 месеца непрекъснато, но на Европеец му прави ( и тук обаче с големи различия). Много хора в САЩ като родители изобщо приемат редица неща за "нормални", когато те изобщо не са. Това "приемане" се дължи в повечето случаи на невъзможност да отреагират адекватно на всяка медицинска нужда на детето, което в страна като САЩ, ако трябва да се прави както трябва, изисква наистина непосилни средства- като ги нямаш, приемаш много неща за "нормални", когато всъщност те не са. Или се задоволяваш с обяснения колко е нормално всичко това, което виждаш, само и само защото лекаря или не иска, или не може, да лекува ставащото. И ето тук е различието "елитна", обикновена.
Американците обичат благотворителността ( да отворим вратите на Елитната болница) но това е далеч от грубата реалност " да се лекуваш елитно", което е съвсем друго.
Вие може ли да си представите, ако вземат да лекуват всяка Мораксела или Пневмокок, колко пари там се искат? Кой ще ги даде- те само за "ограничаване на разходите" говорят, като предусловие да те застраховат. И тук пак е разликата "елитна" - "обикновена".
Виждал съм се с доста Американци-лекари. Манталитетът им ми е много познат.
Нещата са доста комплексни- Вие виждате едната страна, аз знам "тъмната", и двете, всъщност. А тя е нелицеприятна.
С Бг картинки- нито сравнения, разбира се.
Другият основен проблем за тях е култът им към "механиката". Моето скромно впечатление е че Американец лекар, без "изследвания" е тотално объркан. Те са буквално потънали в "изследвания" и "обективизация", което не е лошо, но Медицината е изкуство, и е живо нещо. Не става без импровизация, не става без пряк контакт с болния, без ЛИЧНА интерпретация на ставащото НО БЕЗ лаборатория. Затова, много често при тях виждате лекари можещи да издекламират всякакви цифри и данни, но не можещи да кажат това, което виждат и чуват, какво значи на практика. Именно в последното е и невъзможността на много голяма част от тях да свържат симптомите с дадена картина БЕЗ да потъват в ненужни и скъпи изследвания. И с това- всичко, което става е "нормално" и не подлежи на "лечение".
Моля, това да не се бърка с Бг родни картинки пък на липса на КАКВИТО И ДА СА БИЛО базови изследвания, и "умуването" с дни над тежки случаи, които без сложни изследвания са неразрешими.